CELEBRITIES

Met Gala 2022: Ο Riz Ahmed απέτινε φόρος τιμής στους μετανάστες σκλάβους του Gilded Age


JTeam

3 Μαΐου 2022

Met Gala 2022: Ο Riz Ahmed απέτινε φόρος τιμής στους μετανάστες σκλάβους του Gilded Age
Getty Images
«Αυτός είναι ένας φόρος τιμής στους μετανάστες εργαζομένους που έκαναν το Gilded Age να συνεχίζει». 

Λάμψη και υψηλή ραπτική ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία στο φετινό κόκκινο χαλί του Met Gala 2022, που επέστρεψε στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στο Manhattan.

Στο red carpet οι stars ερμήνευσαν το θέμα Gilded Glamour, White Tie, με τους διοργανωτές να ενθαρρύνουν τους καλεσμένους να προσεγγίσουν το θέμα της μόδας του 19ου αιώνα μέσα από μια μοντέρνα ματιά.

Παρουσιαστές, μοντέλα, ηθοποιοί, designers και προσωπικότητες όπως ο Βρετανό- Πακιστανός ηθοποιός και μουσικός, Riz Ahmed, έκαναν τη βραδιά ξεχωριστή με τον λόγο και την εμφάνισή τους. Ο Ahmed, ωστόσο, έκανε μία από τις πιο ιδιαίτερες και με βαθύτερο νόημα εμφανίσεις της βραδιάς, καθώς έμπνευσή του αποτέλεσαν οι σκλάβοι-μετανάστες της τότε εποχής. Επέλεξε ένα μεταξωτό shirt και μία φανέλα που συνδύασε με ένα διακριτικό κολιέ Cartier, λέγοντας: «Αυτός είναι ένας φόρος τιμής στους μετανάστες εργαζομένους που έδιναν τη δυνατότητα στο Gilded Age να συνεχίζει».

Jenny.Gr
Getty Images

H αναφορά του Ahmed στην πραγματικότητα του Gilded Age, μια εποχή στην αμερικανική ιστορία που η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη επωφέλησε τους ελάχιστους πλούσιους της περιόδου και οδήγησε σε ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση την πλειονότητα των μεταναστών εργαζομένων, επανάφερε το ζήτημα που δείχνει να επαναλαμβάνεται ακόμη και στο σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο.

Το "Gilded Glamour" που πλαισίωσε τη χθεσινή βραδιά,εμπνεύστηκε από τη χρονική περίοδο, μεταξύ 1870 και 1900, τότε που η Αμερική γνώρισε τεράστια οικονομική άνθηση και ευημερία, κυρίως για τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα, και όχι για την εργατική τάξη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.