CELEBRITIES

H Amanda Seyfried στηρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση: «Πρέπει να γίνουμε η ασταμάτητη δύναμη»


JTeam

7 Μαΐου 2022

H Amanda Seyfried στηρίζει το δικαίωμα στην άμβλωση: «Πρέπει να γίνουμε η ασταμάτητη δύναμη»
Με την ομιλία της για το Power Women, η ηθοποιός στήριξε τους πρόσφυγες και το δικαίωμα στην έκτρωση

Το βράδυ της Πέμπτης, η Amanda Seyfried τίμησε τη μη κερδοσκοπική οργάνωση International Network for Aid, Relief and Assistance (INARA), η οποία βοηθά τα προσφυγόπουλα να λάβουν την ιατρική και ψυχολογική βοήθεια που χρειάζονται. Στον λόγο που εκφώνησε, στήριξε το δικαίωμα στην άμβλωση και μοιράστηκε την ιστορία της Mia, ενός κοριτσιού από τη Συρία, που επέζησε από βομβιστική επίθεση στη γειτονιά της.

«Η INARA παρείχε τα χειρουργεία και τη φυσικοθεραπεία που θα βοηθήσουν τη Mia να αναρρώσει πλήρως, και να θα ελαφρύνει την καρδιά της μητέρας της, της υπέροχης μητέρας της», είπε.

Αναφερόμενη στο Roe v. Wade και την απαγόρευση των εκτρώσεων σε αμερικανικές πολιτείες, δήλωσε ότι «η ασφάλεια των γυναικών, όπως μας υπενθύμισαν μόλις, τίθεται πολύ συχνά υπό διαπραγμάτευση. Και για εμένα, αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο».

«Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή, όχι απλώς να γιορτάσουμε τη δύναμή μας ως γυναίκες, αλλά και να τη χρησιμοποιήσουμε. Σ’αυτούς τους γεμάτους απελπισία καιρούς, όπου θεοκράτες προσπαθούν σκληρά να αφαιρέσουν το πιο βασικό δικαίωμά μας, πρέπει να γίνουμε η ασταμάτητη δύναμη που δημιουργεί και διατηρεί την κοινότητα και κάνει το μέλλον καλύτερο από το παρόν».

Η ηθοποιός μόλις γύρισε το The Dropout, στο οποίο υποδύεται την Elizabeth Holmes που, πλέον, έχει καταδικαστεί σε 20 έτη φυλάκισης. Πρόκειται για τον ρόλο που άλλαξε την καριέρα της, καθώς τη στιγμάτισε η εμφάνισή της στο Mean Girls το 2004.

«Θεωρώ ότι ο κόσμος της βιομηχανίας αυτής, συνειδητοποιεί ότι μπορεί να πάρει διαφορετικές εκδοχές μου», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στο Variety. «Φυσικά και υπάρχει ένα κομμάτι μου στην Elizabeth – αλλά όσο περισσότερη Amanda χάνεται στον ρόλο, τόσο περισσότερο ενθουσιάζομαι».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.