CELEBRITIES

O Elon Musk θέλει τον Trump ξανά στο Twitter: Η απόφαση για απαγόρευση ήταν «ηθικά λανθασμένη και ανόητη»


JTeam

12 Μαΐου 2022

O Elon Musk θέλει τον Trump ξανά στο Twitter: Η απόφαση για απαγόρευση ήταν «ηθικά λανθασμένη και ανόητη»
Getty Images
O Elon Musk χαρακτήρισε την απαγόρευση του Trump από το Twitter «ηθικά λανθασμένη και τελείως ανόητη»

Ο μεγιστάνας των Tesla και Space X δεν σταματά να μας ξαφνιάζει με τις δηλώσεις του. Για μία ακόμη φορά λοιπόν προέβη σε μια αιφνιδιαστική τοποθέτηση καθώς πολύ πρόσφατα δήλωσε ότι σκοπεύει να ακυρώσει τη μόνιμη απαγόρευση του τέως προέδρου των ΗΠΑ από το Twitter.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στους Financial Times μέσω τηλεδιάσκεψης σε εκδήλωση αυτοκινήτων, η απαγόρευση ήταν «ηθικά λανθασμένη και τελείως ανόητη» ενώ πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή «αποξένωσε ένα μεγάλο μέρος της χώρας και δεν είχε τελικά ως αποτέλεσμα να μην έχει φωνή ο Donald Trump».

Για τον Musk, οι μόνιμες απαγορεύσεις στο Twitter πρέπει να γίνονται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως για λογαριασμούς που είναι απάτες, bot ή spam. Για τους υπόλοιπους χρήστες, θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι υπερβολικό. «Θα αντέστρεφα τη μόνιμη απαγόρευση. Θα πω ότι δεν είμαι ιδιοκτήτης του Twitter ακόμα, άρα αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει σίγουρα, γιατί τι θα συμβεί αν δεν γίνω τελικά ιδιοκτήτης του Twitter; Αλλά η γνώμη μου, και ο Jack Dorsey (ο συνιδρυτής του Twitter, και πρώην CEO της πλατφόρμας), θέλω να είμαι σαφής, ασπάζεται αυτή την άποψη, είναι ότι δεν πρέπει να έχουμε μόνιμες απαγορεύσεις».

«Τώρα θα πάει στο Truth Social, όπως και ένα μεγάλο μέρος της δεξιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οπότε, νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να καταλήξει, ειλικρινά, χειρότερο από το να υπάρχει ένα ενιαίο φόρουμ όπου όλοι μπορούν να συζητούν», είπε ενώ πρόσθεσε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να πει ό,τι θέλει να πει. Εάν πει κάτι που είναι παράνομο ή καταστροφικό για τον κόσμο, τότε θα πρέπει να υπάρξει ίσως ένα time out, προσωρινή αναστολή ή αυτό το συγκεκριμένο tweet να γίνει αόρατο».

Ο Trump έχει αποκλειστεί από τη δημοφιλή πλατφόρμα μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων και ρητορικής μίσους. Ωστόσο, όποια απόφαση κι αν παρθεί, φαίνεται πως δεν σκοπεύει να επιστρέψει στο Twitter αφού θα χρησιμοποιήσει, όπως έχει δηλώσει, τη δική του πλατφόρμα, Truth Social.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.