CELEBRITIES

Φεστιβάλ Καννών: Η Viola Davis θα τιμηθεί με το βραβείο Women in Motion 2022


JTeam

14 Μαΐου 2022

Φεστιβάλ Καννών: Η Viola Davis θα τιμηθεί με το βραβείο Women in Motion 2022
Splash News
Στις 22 Μαΐου, το βραβείο Women in Motion 2022 θα απονεμηθεί στην Αμερικανίδα ηθοποιό

Η Viola Davis θα είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που θα τιμηθούν στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών και δεν μας προκαλεί έκπληξη. To Women In Motion θα περάσει στα χέρια της από τον όμιλο brand πολυτελείας Kering στις 22 Μαΐου.

Η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός πέρα από τις εκπληκτικές της ερμηνείες, έχει δείξει την πλήρη αφοσίωσή της στα δικαιώματα των γυναικών και των μειονοτήτων, με τον πολυτελή οίκο να την χαρακτηρίζει ως «μία από τις πιο επιδραστικές Αμερικανίδες ηθοποιούς και παραγωγούς της εποχής της».

Μέχρι σήμερα, έχει δείξει τη στήριξή της μεταξύ άλλων, σε κινήματα όπως το #MeToo ενώ έχει προβάλλει το ζήτημα της έλλειψης διαφορετικότητας στην παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών παραγωγών μέσω ομιλιών και διάφορων πρωτοβουλιών.

Όταν η Viola Davis ενσαρκώνει έναν ρόλο, δεν είναι δημιουργός αλλά μέσο· από το σενάριο μαθαίνει τα βασικά για κάθε χαρακτήρα, αλλά τα υπόλοιπα πρέπει να τα ανακαλύψει μόνη της, μέχρι να φτάσει στο «γιατί» του κάθε χαρακτήρα. Ακολουθεί την ίδια μέθοδο ακόμα και για μικρούς ρόλους, όπως για παράδειγμα η Mrs. Miller στην ταινία Doubt.

Όταν μετά από τρεις εβδομάδες στις πρόβες δεν είχε καταφέρει να αποκωδικοποιήσει ακόμα το ρόλο, πήγε σπίτι κι έγραψε τη βιογραφία του χαρακτήρα. Η προεργασία για τη Mrs. Miller την οδήγησε σε υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ β΄ γυναικείου ρόλου.

Ο λόγος για τον οποίο επενδύει τόσο ακόμα και σε μικρούς ρόλους είναι ότι οι ρόλοι που ανατίθενται στους Μαύρους καλλιτέχνες στο Hollywood είναι συνήθως μονοδιάστατοι και στερεοτυπικοί, περιορισμένοι στο να εμπνεύσουν ή να παρηγορήσουν την ξανθιά κλασικά όμορφη πρωταγωνίστρια. Η Davis ήθελε πάντα να δείξει ότι, ακόμα και με ελάχιστα, μπορεί να χτίσει συνειδητά μια άρτια ερμηνεία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.