CELEBRITIES

Amanda Gorman: Το ποίημα για την τραγωδία στο Τέξας που διαβάζουν όλοι από χτες


JTeam

26 Μαΐου 2022

Amanda Gorman: Το ποίημα για την τραγωδία στο Τέξας που διαβάζουν όλοι από χτες
Η 24χρονη ποιήτρια μετά το τραγικό συμβάν, έγραψε ποίημα που δημοσίευσε στα social media και περιγράφει τη βαθιά και ανείπωτη ανθρώπινη θλίψη. 

Λίγες μόλις ώρες πριν, συνέβη η χειρότερη σφαγή σε σχολείο των ΗΠΑ μετά το Sandy Hook το 2012. O 18χρονος Salvador Ramos, μαθητής λυκείου στην Uvalde,δολοφόνησε 19 μικρούς μαθητές και δύο εκπαιδευτικών, ανοίγοντας πυρ μέσα στις αίθουσες του πρωτοβάθμιου σχολείου Robb της μικρής πόλης της πολιτείας Τέξας.

Η αποτρόπαια μαζική δολοφονία έχει προκαλέσει παγκόσμια οργή και αγανάκτηση με πολλούς διάσημους να ξεσπούν για την απουσία ελέγχου της ένοπλης βίας. Ανάμεσά τους, και η Amanda Gorman, η οποία μετά το τραγικό συμβάν, έγραψε ποίημα που δημοσίευσε στα social media και περιγράφει τη βαθιά και ανείπωτη ανθρώπινη θλίψη.

Η 24χρονη ποιήτρια και ακτιβίστρια σχολίασε όσα συνέβησαν με τον δικό της μοναδικό τρόπο, καταδικάζοντας την αδράνεια των κυβερνητών σχετικά με την ασφάλεια έναντι της νόμιμης οπλοκατοχής.

Σε μια σειρά από tweets, η ίδια αναφέρει:

«Χρειάζεται ένα τέρας για να σκοτώσει παιδιά. Αλλά το να βλέπεις τέρατα να σκοτώνουν παιδιά ξανά και ξανά και να μην κάνεις τίποτα δεν είναι απλώς παράνοια -είναι απανθρωπιά. Η αλήθεια είναι, ένα έθνος κάτω από τα όπλα. Τι θα μπορούσαμε να είμαστε αν προσπαθούσαμε. Τι θα μπορούσαμε να γίνουμε αν ακούγαμε».

Μεταξύ άλλων, η Gorman καλεί τον κόσμο να αναλάβει τώρα δράση για να μη χρειαστεί να χαθούν αναίτια και άλλες ζωές. Σε λιγότερο από 24 ώρες, το ποίημα της έχει ξεπεράσει τα 840,000 likes ενώ οι περισσότεροι έσπευσαν να σχολιάσουν από κάτω πως οι λέξεις της περιγράφουν ακριβώς τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους μετά την τραγωδία στο Τέξας που αδυνατεί κανείς να εκφράσει με λόγια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.