CELEBRITIES

O A$AP Rocky μιλά για όλα: Tην Rihanna, την πατρότητα και την σχέση του με τον Virgil Abloh


JTeam

31 Μαΐου 2022

O A$AP Rocky μιλά για όλα: Tην Rihanna, την πατρότητα και την σχέση του με τον Virgil Abloh
«Μου αρέσει να πιστεύω ότι τα αστέρια ήταν ευθυγραμμισμένα», λέει ο Rocky για την συνάντηση με την Rihanna

Ξεκίνησε ως ένα «παραμύθι με ένα street twist», λέει ο υποψήφιος για Grammy ράπερ και style icon A$AP Rocky ξεκινώντας τη συνέντευξη στο Dazed.

Ο 33χρονος rapper Rocky δεν αναφέρεται μόνο στην επιτυχία του 2013, το «Fashion Killa». Αναφέρεται επίσης στην πρωταγωνίστρια του βίντεό του: την super star της pop από τα Barbados, μεγιστάνα της Fenty Beauty και μητέρα του παιδιού του, Rihanna.

Το ζευγάρι ήταν απλώς φίλοι όταν γύρισαν το μουσικό βίντεο, κάποια στιγμή μετά την ολοκλήρωση της παγκόσμιας περιοδείας της Rihanna Diamonds (όπου την ακολούθησε στη σκηνή). Η Rihanna είχε μόλις μετακομίσει σε ένα ρετιρέ στο SoHo της Νέας Υόρκης, όπου, υπό την καθοδήγηση του αείμνηστου σχεδιαστή μόδας Virgil Abloh, αυτή και ο Rocky περνούσαν χέρι-χέρι μπροστά από μια σειρά από καταστήματα επώνυμων σχεδιαστών, ντυμένοι με ασορτί φανέλες της Supreme, το απόλυτο look du jour.

«Μου αρέσει να πιστεύω ότι τα αστέρια ήταν ευθυγραμμισμένα», λέει ο Rocky για τη συνάντησή τους.

Ο Rocky γεννήθηκε ως Rakim Athelaston Mayers στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Στα 16 του, βρήκε «σπίτι» σε ένα crew rappers, παραγωγών και σχεδιαστών γνωστών ως A$AP Mob: modern-day bohemians in New York City κι έγινε ο πρωταγωνιστής του γκρουπ, πριν υπογράψει δισκογραφικό συμβόλαιο 3 εκατομμυρίων δολαρίων με τη Sony το 2011.

Το solo album του 2013 Long. Live. A$AP και η συνέχεια του 2015 Long.Last. A$AP, και τα δύο έκαναν το ντεμπούτο τους στο Νο 1 του αμερικανικού chart Billboard. Σύντομα ο Rocky συνεργάστηκε με υψηλού προφίλ σχεδιαστές όπως ο Abloh και ο Raf Simons. Ίδρυσε τελικά το δικό του creative agency, AWGE, και στο τελευταίο του album του 2018 πειραματίστηκε μουσικά με τους Moby, Frank Ocean, Skepta και FKA twigs.

Στα τέσσερα χρόνια από το τελευταίο του album, ο Rocky μπαινοβγαίνει στα στούντιο και τα Zoom calls για να ολοκληρώσει ένα album που ορκίζεται ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα. Αλλά με τον ερχομό του μωρού του στον κόσμο, ο Rocky είναι έτοιμος να αναλάβει το πιο παράξενο πείραμά του μέχρι τώρα: να κάνει οικογένεια.

Ο rapper μοιράζεται πώς είναι να γνωρίζει τον τόπο καταγωγής του πατέρα του, μέσω της Rihanna. «Ήταν ειλικρινά τόσο απίστευτο. Είχα οικογένεια εκεί που ερχόταν [στη Νέα Υόρκη] μόνο μία φορά κάθε πέντε χρόνια, οικογένεια με την οποία μιλούσα μόνο μέσω τηλεφώνου όλη μου τη ζωή. Θυμάστε αυτές τις τηλεφωνικές κάρτες ενός δολαρίου, πέντε δολαρίων; Ανατράφηκα γνωρίζοντας την κληρονομιά μου, αλλά μου έλειπε η πραγματική εμπειρία. Δεν πρόλαβα να το ζήσω μέχρι να ενηλικιωθώ. Ήταν μια από τις πιο σουρεαλιστικές εμπειρίες που έχω συναντήσει στη ζωή μου».

Στην ερώτηση πώς φαντάζεται τον εαυτό του ως πατέρα λέει: «Θα υπενθυμίζω πάντα στα παιδιά μου να μην χάνουν ποτέ τη φαντασία τους, ακόμη και ως ενήλικες, ό,τι κι αν γίνει. Μου αρέσει πραγματικά να παρακολουθώ κινούμενα σχέδια – έχω παρακολουθήσει όπως, Teletubbies, Blue’s Clues, Yo Gabba Gabba, Peppa Pig και Baby Shark. Ελπίζω να μεγαλώσω ανοιχτόμυαλα παιδιά. Όχι, ανθρώπους που κάνουν διακρίσεις. Και δεν προσπαθώ να περιγράψω έναν άγιο, αλλά ρεαλιστικά, θέλω απλώς ένα κουλ παιδί με ωραίους γονείς».

Ο Rocky δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον χαμό του στενού φίλου και συνεργάτη του Virgil Abloh και στον τρόπο που το ενέπνεε. «Ο Virgil ήταν χρησμός για πολλά από εμάς τα μαύρα παιδιά και τους νέους creatives. Ακόμα κι αν αφαιρέσετε την εθνικότητα, επηρέασε τόσο πολύ την κουλτούρα, είτε της hip hop, είτε τον Louis Vuitton. Δεν μπορείτε πραγματικά να διακρίνετε τα ρούχα του δρόμου από την υψηλή μόδα σε αυτό το σημείο. Κοιτάξτε τον Balenciaga, το Hood By Air. Έσπρωξε όλους εμάς τους να μεταφέρουμε απλώς τις ιδέες μας στον κόσμο – και να μην παίρνουμε τον χρόνο ως δεδομένο. Γιατί αν το άφηνες σε μένα, θα δούλευα σε ένα project για όσο χρόνο χρειαζόταν, είτε είναι μήνες είτε χρόνια. Όλοι υποθέτουμε ότι ο χρόνος είναι δεδομένος, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Χρειαζόμασταν κάποιον σαν τον Virgil».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.