CELEBRITIES

Δίκη Depp-Heard: To δικαστήριο δικαίωσε τον ηθοποιό - Πανηγύριζαν οι fans


JTeam

2 Ιουνίου 2022

Δίκη Depp-Heard: To δικαστήριο δικαίωσε τον ηθοποιό - Πανηγύριζαν οι fans
Δίκη Johnny Depp Amber Heard – To δικαστήριο δικαίωσε τον ηθοποιό

Μετά τις 7 εβδομάδες που διήρκεσε η δίκη Johnny Depp -Αmber Heard το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του ηθοποιού, που είχε υποβάλλει μήνυσή κατά της πρώην συζύγου του, Amber Heard, την οποία κατηγόρησε για συκοφαντική δυσφήμιση. Η Amber Heard είχε υπογράψει άρθρο στη Washington Post το 2018 στο οποίο αναφερόταν στην απόφασή της να μιλήσει δημόσια για την ενδοοικογενειακή βία και όλα όσα αντιμετώπισε έκτοτε. Από το άρθρο αυτό εξετάζονταν 3 σημεία, για τα οποία οι ένορκοι αποφάσισαν υπέρ του Johnny Depp.

Η Amber Heard θα κληθεί να καταβάλει στον Johnny Depp το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων (ο ηθοποιός ζητούσε 50 εκατομμύρια δολάρια) για τη βλάβη που υπέστη από τη συκοφαντική δυσφήμιση της εναντίον του. Σε ό,τι αφορά τη δική της αντιμήνυση, οι ένορκοι έκριναν ότι ο Johnny Depp τη δυσφήμισε σε μία από τις περιπτώσεις που εξετάζονταν και ο ηθοποιός θα κληθεί να καταβάλει στην πρώην σύζυγό του το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων ( εκείνη διεκδικούσε 100 εκατομμύρια δολάρια).

Οι ένορκοι πέρασαν περισσότερες απο 12 ώρες μέχρι να καταλήξουν στην ομόφωνη απόφασή τους, σύμφωνα με την οποία δικαίωσαν τον Johnny Depp σε όλες τις κατηγορίες εναντίον της Amber Heard. Το πρώην ζευγάρι παντρεύτηκε το 2015 και χώρισε έναν χρόνο αργότερα.

O 58χρονος Johnny Depp δεν ήταν παρών στην ανακοίνωση της ετυμηγορίας, καθώς βρίσκεται σε περιοδεία με τον Jeff Beck στην Αγγλία. Η 36χρονη Amber Heard ήταν στο δικαστήριο του Fairfax της Virginia όταν ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου. Έξω από αυτό βρίσκονταν οι fans του Johnny Depp που γιόρτασαν την απόφαση.


«Η απογοήτευση που νιώθω σήμερα δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Έχει ραγίσει η καρδιά μου που ένα βουνό αποδείξεων δεν ήταν αρκετό για να να σταθεί απέναντι στην δυσανάλογη δύναμη, επιρροή και ισχύ του πρώην σύζυγου μου», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Amber Heard.

«Είμαι ακόμα πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η απόφαση για τις άλλες γυναίκες. Είναι ένα βήμα πίσω. Είναι γύρισμα του ρολογιού σε μία εποχή που μία γυναίκα που μιλούσε ανοιχτά θα μπορούσε να διαπομπευτεί και να εξευτελιστεί δημόσια. Είναι βήμα πίσω στην ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα», πρόσθεσε η ηθοποιός, που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετές εβδομάδες την οργή των υποστηρικτών του Johnny Depp στα social media, αλλά και τον σκεπτικισμό ακόμα και των μετριοπαθών θεατών της δίκης αυτής, σχετικά με το αν εκμεταλλεύτηκε κοινωνικά κινήματα για τα δικαιώματα των γυναικών για το προσωπικό της όφελος.
«Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Johnny πέτυχαν να κάνουν τους ενόρκους να παραβλέψουν το σημείο κλειδί της Ελευθερίας του Λόγου και να αγνοήσουν τα στοιχεία που ήταν τόσο συντριπτικά που κερδίσαμε στη Βρετανία», σημείωσε επιπλέον, αναφερόμενη στη διαμάχη του Johnny Depp με τη βρετανική εφημερίδα The Sun που έληξε με ήττα για την πλευρά του ηθοποιού.

«Είμαι λυπημένη που έχασα αυτή την υπόθεση. Είμαι πιο λυπημένη που μοιάζει να έχασα ένα δικαίωμα που νόμιζα πως είχα σαν Αμερικανίδα. Το δικαίωμα να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά», κατέληξε στην ανακοίνωσή της η Amber Heard.


Ο Johnny Depp επίσης εξέδωσε ανακοίνωση.

«6 χρόνια πριν, η ζωή μου, η ζωή των παιδιών μου, η ζωή των ανθρώπων που βρίσκονταν πιο κοντά μου κι επίσης, η ζωή των ανθρώπων που για πολλά, πολλά χρόνια με υποστήριζαν και πίστευαν σε μένα άλλαξε για πάντα. Όλα μέσα σε μία στιγμή.

Ψευδείς, πολύ σοβαρές και εγκληματικές κατηγορίες μου αποδόθηκαν μέσω των media, που πυροδότησαν ένα ατέλειωτο μπαράζ περιεχομένου γεμάτου μίσους, παρόλο που ποτέ δεν μου ασκήθηκε δίωξη. Είχαν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσα σε ένα nanosecond και είχαν μία σεισμική επιρροή στη δουλειά και την καριέρα μου», ανέφερε ο Johnny Depp. «6 χρόνια αργότερα, το δικαστήριο μου έδωσε πίσω τη ζωή μου. Νιώθω πραγματικά ταπεινός», σημείωσε στη συνέχεια ο ηθοποιός.

«Η απόφασή μου να κυνηγήσω αυτή την υπόθεση, γνωρίζοντας πολύ καλά το ύψος των νομικών εμποδίων που θα είχα να αντιμετώπισω και το γεγονός ότι αναπόφευκτα η ζωή μου θα γινόταν θέαμα σε όλο τον κόσμο, έγινε μετά από ώριμη σκέψη». «Από την πρώτη στιγμή, ο στόχος μου σε αυτή την υπόθεση ήταν να αποκαλύψω την αλήθεια, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Το να πω την αλήθεια ήταν κάτι που χρωστούσα στα παιδιά μου και σε όλους όσοι έχουν παραμείνει σταθεροί στην υποστήριξή τους προς εμένα. Νιώθω γαλήνη που ξέρω ότι επιτέλους το κατάφερα αυτό», έγραψε στην ανακοίνωσή του ο Johnny Depp.

Είμαι και παραμένω φορτισμένος από την αγάπη και την κολοσσιαία στήριξή και την ευγένεια που έλαβα από ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη. Ελπίζω ότι η αποστολή του να ειπωθεί η αλήθεια στον κόσμο, βοήθησε άλλους, άνδρες ή γυναίκες, που έχουν βρεθεί στη θέση μου και εκείνους που τους στηρίζουν, να μην τα παρατήσουν ποτέ», ανέφερε έπειτα. O ηθοποιός έκλεισε το κείμενο του με μία λατινική φράση. «Veritas numquam perit», ήταν αυτή και πριν υπογράψει την ανακοίνωσή του, παρέθεσε τη μετάφρασή της: «Η αλήθεια ποτέ δεν χάνεται».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.