CELEBRITIES

Emma Thompson: «Ξέρει κανείς ή νοιάζεται αν οι μεσήλικες γυναίκες ικανοποιούνται σεξουαλικά;»


JTeam

16 Ιουνίου 2022

Emma Thompson: «Ξέρει κανείς ή νοιάζεται αν οι μεσήλικες γυναίκες ικανοποιούνται σεξουαλικά;»
Instagram/ britishvogue
Η ηθοποιός εξερεύνησε τις αρχές της ερωτικής απόλαυσης για τις ανάγκες του τελευταίου της ρόλου και τώρα αποκαλύπτει τι της έμαθε όλη αυτή η διαδικασία

Η Emma Thompson δεν έκανε ποτέ ερωτικές σκηνές γιατί «δεν είχε το σωστό σώμα». Τουλάχιστον, μέχρι σήμερα. Μπορεί στο παρελθόν να είχε δεχτεί αρκετό body shaming αλλά τώρα δηλώνει αποφασισμένη να πάρει το αίμα της πίσω μέσα από τη νέα της ταινία, Good Luck to You, Leo Grande.

Μπορεί να μην της είχαν προτείνει ποτέ σκηνές σεξ στις ταινίες αφού όπως είχε πει και η μητέρα της, έχει υποδυθεί πολλές καλές γυναίκες, αλλά μάλλον «δεν έχει προσαρμοστεί στον σωματότυπο της γυναίκας που κάποιος θα ήθελε να δει γυμνή». Αυτή είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται γυμνή μπροστά στην κάμερα και όπως έχει δηλώσει, ήταν «μεγάλη πρόκληση να κάνεις κάτι τέτοιο στα 62».

Στη νέα της ταινία, η Thompson υποδύεται μία χήρα, τη Nancy, που έχει συνταξιοδοτηθεί και αναζητά τις υπηρεσίες γνωστών sex workers, προκειμένου να πετύχει τον πρώτο της οργασμό, μέσα από μία νύχτα απόλαυσης και αυτοεξερεύνησης. Έτσι προσλαμβάνει τον 28χρονο Leo για να τη βοηθήσει να διευρύνει τους ορίζοντές της.

Όπως εξηγεί η ηθοποιός σε άρθρο που έγραψε στη Vogue: «Πριν γυρίσω το "Good Luck to You, Leo Grande", δεν είχα ιδέα πόσα θα μάθαινα για τη στάση μου απέναντι στο σώμα μου, την απόλαυση και τη ντροπή αλλά και πόσο θα γελούσα με την ανοησία τόσων πολλών από τις αντιδράσεις μας στη σεξουαλική απόλαυση και πόσο θα έκλαιγα για το τι χάνεται στη ζωή όταν καταπιέζεται, αγνοείται και τιμωρείται».

Ο Leo «έχει ανοιχτό μυαλό και καρδιά, εντυπωσιακές κοινωνικές δεξιότητες και δικά του μυστικά», όπως περιγράφει ενώ η Nancy είναι τρομοκρατημένη και με χαμηλές προσδοκίες μετά από μια ζωή γεμάτη απογοητεύσεις στην κρεβατοκάμαρα. Ο ρόλος αυτός δεν παύει να αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση που είχε ποτέ στη ζωή της, όπως τονίζει για μία ακόμη φορά ενώ αναφορικά με την ερωτική σκηνή που έπρεπε να γυρίσει για πρώτη φορά στα 62 της, λέει:

«Δεν ξέρω αν έχετε βγάλει ποτέ όλα σας τα ρούχα μπροστά σε κάποιον νεαρό που δεν γνωρίζετε πραγματικά. Αν δεν το έχετε κάνει, έρχομαι να σας πω ότι είναι λίγο τρομακτικό. Ειδικά αν είσαι μια γυναίκα μετά την εμμηνόπαυση στα 60 της που έχει φάει πρόσφατα πολλά κέικ και ο νεαρός είναι σε εκπληκτικά τέλεια φόρμα».

Η διάσημη ηθοποιός αναρωτιέται παράλληλα γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να μιλάμε για το σεξ. «Γιατί το βρίσκουμε τόσο δύσκολο; Επειδή είναι ταμπού, επειδή μας έχουν διδάξει ότι είναι βρώμικο ή άτακτο ή κατώτερο των περιστάσεων, υποτιμητικό, ζωώδες, αμαρτωλό, επικίνδυνο και μακριά από το μέτρο της αξιοπρεπούς κανονικότητας. Και δεν θεωρώ ότι υπερβάλλω».

Όσο για τη σεξουαλική βοήθεια, η ίδια θεωρεί ότι πρέπει να καλύπτεται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Το σεξ είναι ελεύθερο, απολαυστικό, μας κάνει καλό, και όπως λέει ο Leo στην ταινία, απρόσιτο για κάποιους για ορισμένους βάσιμους λόγους. Είναι θέμα δημόσιας υγείας».

Όπως προσθέτει: «Μήπως φταίει σε κάποιον βαθμό, το γεγονός ότι δεν συσχετίζουμε τον αλληλοσεβασμό με τα σεξουαλικά μας συναισθήματα; Νομίζω ότι η ρίζα όλων αυτών, είναι ότι απλά δεν σεβόμαστε τις σεξουαλικές μας επιθυμίες. Κάνουμε εύκολα πλάκα γι' αυτές κι εύκολα τις περιφρονούμε, υποβαθμίζουμε την πολυπλοκότητά τους, τη ριζοσπαστική τους φύση, ακόμη και η ταπεινή ανάγκη τους να υπάρχουν συχνά μας προσβάλλει και μας ενοχλεί. Αλλά δεν ακούμε. Ο Leo ακούει και σέβεται την ευχαρίστηση. Κατανοεί ότι παίρνει πολλές μορφές και καμία δεν είναι κατάρα γι' αυτόν. Καταλαβαίνει ότι μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα, μπορεί να βελτιώσει τη ζωή τους και μερικές φορές μπορεί ακόμη και να τους απαλλάξει από τον πόνο».

Αναφορικά με τις οδηγίες της Sophie Hyde, που σκηνοθέτησε την ταινία, η ηθοποιός αναφέρει: «Στεκόμασταν εκεί οι τρεις μας, εντελώς γυμνοί, και μιλούσαμε για τα σώματά μας, τι μας άρεσε και τι όχι πάνω τους. Είχα σίγουρα μεγαλύτερη λίστα με πράγματα που δεν μου άρεσαν, και από τους δυο τους. Αλλά τελικά, απλώς μου υπενθύμισε πόσο μπορεί να σε ισοπεδώσει αλλά και να σε εξυψώσει το να είσαι γυμνός με άλλους. Είναι πιο εύκολο να είσαι ειλικρινής όταν δεν υπάρχει κυριολεκτικά τίποτα να κρύψεις, και αναπόφευκτα ταπεινωτικό. Και μετά από αυτό, δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο να φοβάσαι».

Και συνεχίζει: «Ξέρει ή ενδιαφέρεται κανείς αν οι μεσήλικες γυναίκες παίρνουν σεξουαλική ικανοποίηση ή ευχαρίστηση; Στα νεανικά μας χρόνια, θυμάμαι, μας γκρίνιαζε συνεχώς το Cosmo για τον οργασμό. Ήταν πάντα στο εξώφυλλο, πώς να τον πετύχουμε με καλύτερους τρόπους. Μας ενημέρωσαν επίσης ότι οι μεγαλύτερες γυναίκες μπορεί μερικές φορές να θέλουν περισσότερο σεξ, και τότε γεννήθηκε ο μύθος του cougar, βαρετός, κοινότοπος και κενός, όπως τόσοι πολλοί από τους σεξουαλικούς τύπους που υποτίθεται ότι ενσαρκώνουμε. Η ευχαρίστηση των γυναικών, νεαρών ή μεγαλύτερων σε ηλικία, δεν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των υποχρεώσεων οποιουδήποτε».

Και αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο σημείο του άρθρου της, στο οποίο αξίζει να σταθεί κάθε γυναίκα σε οποιαδήποτε ηλικία.

Το Good Luck to You, Leo Grande θα προβληθεί στους κινηματογράφος του Ηνωμένου Βασιλείου στις 17 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.