CELEBRITIES

«Συντομότερη, μικρότερη, φθηνότερη»: Πώς θέλει ο Κάρολος την στέψη του


JTeam

21 Σεπτεμβρίου 2022

«Συντομότερη, μικρότερη, φθηνότερη»: Πώς θέλει ο Κάρολος την στέψη του
«Συντομότερη, μικρότερη, φθηνότερη»: Πώς θέλει ο Κάρολος την στέψη του

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ θέλει μια πιο διακριτική στέψη την ερχόμενη άνοιξη για να αντικατοπτρίζει τη νέα του μοναρχία και είναι πιθανό να επιλέξει να πραγματοποιηθεί στην 70ή επέτειο της στέψης της μητέρας του, όπως αναφέρεται.

Ο νέος μονάρχης, ο οποίος πέρασε τις τελευταίες 12 ημέρες οδηγώντας το έθνος στο πένθος για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' και πρόκειται να μπει σε περίοδο βασιλικού πένθους, λέγεται ότι σκέφτεται να κάνει τη τελετή στις 2 Ιουνίου του επόμενου έτους.

Η «Επιχείρηση Χρυσή Σφαίρα», η οποία είναι η ονομασία που δόθηκε στον σχεδιασμό της στέψης του Καρόλου, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Πηγές αποκάλυψαν ότι αναμένουν ότι η τελετή θα είναι «συντομότερη, μικρότερη και λιγότερο ακριβή» από εκείνη της μητέρας του πίσω στο 1953.

Αυτός θα ήταν ένας τρόπος να δείξει στο κοινό και στον κόσμο πώς θα λειτουργήσει η βασιλεία του στο μέλλον, καθώς και ότι λαμβάνει υπόψη τη συνεχιζόμενη κρίση του κόστους ζωής που επικρατεί στη χώρα.

Ενώ οι παραδοσιακές πτυχές της τελετής αναμένεται να παραμείνουν αμετάβλητες, πιστεύεται ότι ο βασιλιάς θα προσπαθήσει να γιορτάσει και να «προστατέψει την πολυμορφία» του Ηνωμένου Βασιλείου προσκαλώντας μέλη διαφορετικών θρησκειών, συμπεριλαμβανομένων χριστιανών, μουσουλμάνων, εβραίων, ινδουιστών και βουδιστών. μέρος της εκκλησίας.

Μετά το θάνατο της Βασίλισσας στο Κάστρο Μπαλμόραλ νωρίτερα αυτό το μήνα, η Επιχείρηση Χρυσή Σφαίρα τέθηκε σε δράση για να βοηθήσει στον σχεδιασμό της στέψης του γιου της.

Ενώ η Αυτού Μεγαλειότητα της έπρεπε να περιμένει 16 μήνες για την δική της στέψη το 1953, η στέψη του Καρόλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα.

Ο χρόνος αναμονής δεν θα είναι η μόνη διαφορά, με τον Βασιλιά να ζητά μια λιγότερο δαπανηρή και πολύ περιορισμένη τελετή στο Αβαείο του Γουέστμινστερ από αυτή που είχε η μητέρα του.

Όταν στέφθηκε τον Ιούνιο του 1953, ήταν μια πολυτελής τελετή που ήταν μια πολύ αναγκαία τόνωση του ηθικού για ένα έθνος που πεινούσε για μεγαλοπρέπεια από τον πόλεμο. Πιστεύεται ότι κόστισε 1,57 εκατομμύρια £ εκείνη την εποχή, που είναι περίπου 45 εκατομμύρια £ σήμερα.

Μια βασιλική πηγή είπε στη Mirror ότι η κατάσταση της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου θα επηρεάσει σημαντικά τη στέψη.

«Ο Βασιλιάς έχει επίγνωση των αγώνων των σύγχρονων Βρετανών, γι' αυτό θα δει τις επιθυμίες του να πραγματοποιούνται, ώστε αν και η τελετή στέψης του θα πρέπει να παραμένει σωστή και πιστή στις μακροχρόνιες παραδόσεις του παρελθόντος, θα πρέπει επίσης να είναι αντιπροσωπευτική μιας μοναρχίας σε ένα σύγχρονο κόσμο», είπαν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.