CELEBRITIES

Elizabeth Olsen: «Πάθαινα κρίσεις πανικού στα 20 μου, νόμιζα ότι θα πέθαινα από στιγμή σε στιγμή»


JTeam

6 Οκτωβρίου 2022

Elizabeth Olsen: «Πάθαινα κρίσεις πανικού στα 20 μου, νόμιζα ότι θα πέθαινα από στιγμή σε στιγμή»
Instagram/ elizabetholsendaily
Η ηθοποιός άρχισε τα brain games για να το διαχειριστεί

Η Elizabeth Olsen είναι ανάμεσα στους celebrities που έχουν μοιραστεί ανοιχτά την εμπειρία τους με τις κρίσεις πανικού. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στο Variety, παραδέχτηκε ότι στα 21 της και για περίπου έξι μήνες, πάθαινε κρίσεις πανικού «ανά μία ώρα».

Ήταν την περίοδο που η 33χρονη ζούσε στη Νέα Υόρκη. «Δεν ήξερα τι σημαίνει άγχος ή κρίση πανικού μέχρι τα 21 μου. Θυμάμαι ότι πάθαινα κρίσεις πανικού κάθε ώρα και συνειδητοποιούσα ότι δεν μπορούσα να διασχίσω τον δρόμο. Στεκόμουν στον τοίχο και απλά νόμιζα ότι θα πέθαινα από στιγμή σε στιγμή», είπε συμπληρώνοντας: «Αισθανόμουν τη μια στιγμή να κρυώνω και την άλλη να ζεσταίνομαι, τη μια στιγμή να είμαι χορτάτη και την άλλη να πεινάω, σε οποιαδήποτε αλλαγή στο σώμα μου σκεφτόμουν, ωχ, κάτι δεν πάει καλά!».

Όπως εξομολογείται μάλιστα, «άρχισε να έχει ιλίγγους» και ήταν παράξενο που κράτησαν έξι μήνες. Tελικά, μαζί με μια φίλη της που επίσης είχε κρίσεις πανικού,κατάφερε να μέσω τεχνικών, να τις ελέγξει. Όπως παραδέχεται, τα brain games τη βοήθησαν πολύ και την έκαναν να εστιάσει στο παρόν, αποφεύγοντας τις ενοχλητικές σκέψεις.

«Στην πραγματικότητα έμοιαζε πολύ με μια άσκηση υποκριτικής που κάναμε στο Atlantic», ανέφερε η Olsen, μιλώντας για την περίοδο που ήταν στο Atlantic Acting School στη Νέα Υόρκη. «Απλώς κάνετε συνεχώς παρατηρήσεις για το άτομο που έχετε απέναντί σας και προσπαθείτε να συνδεθείτε μεταξύ σας».

Έτσι, ενώ περπατούσε στον δρόμο, άρχισε να λέει δυνατά τα ονόματα των πραγμάτων που έβλεπε μπροστά της για να σταματήσει τις σκέψεις που στριφογύριζαν στο μυαλό της.

«Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, το σώμα μπαίνει σε fight or flight mode και προετοιμάζεται για πάλη ή φυγή»

Όσο για την αιτία που προκαλεί τις κρίσεις, αναφέρει: «Είναι παράξενο γιατί ως παιδί δεν ήμουν αγχώδης. Ήμουν έντονη προσωπικότητα και είχα αυτοπεποίθηση». Η ίδια δεν ήθελε να πάρει κάποια αγωγή αλλά αναγκάστηκε να έχει μαζί της κάποια φάρμακα για ασφάλεια. «Δεν ήθελα να παίρνω φάρμακα, αλλά τα είχα μαζί μου σε έκτακτη ανάγκη, οπότε ένιωθα καλύτερα αν τα κουβαλούσα στην τσάντα μου».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.