CELEBRITIES

H Jennifer Lopez χρηματοδοτεί με $14 εκατ. επιχειρήσεις Λατίνων γυναικών


Τόνια Τζάφερη

6 Οκτωβρίου 2022

H Jennifer Lopez χρηματοδοτεί με $14 εκατ. επιχειρήσεις Λατίνων γυναικών
H Lopez τον τελευταίο χρόνο έχει βοηθήσει πάνω από 10,000 μικρές επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες από την Λατινική Αμερική και αυτήν την φορά φέρνει χρηματοδοτήσεις ύψους 14 εκατομμυρίων σε λατίνες επιχειρηματίες

Δεν ξεχνά τις ρίζες της η Jennifer Lopez, η οποία μπορεί να μεγάλωσε στην Νέα Υόρκη, ωστόσο η καταγωγή της είναι από το Πουέρτο Ρίκο. Στην διάρκεια της καριέρας της έχει αναλάβει δράσεις οι οποίες έχουν σκοπό την στήριξη και ανάδειξη επιχειρήσεων, οι οποίες ανήκουν σε γυναίκες, λατίνες επιχειρηματίες.

Αυτήν την φορά η διάσημη star αποφάσισε να χρηματοδοτήσει με 14 εκατομμύρια δολάρια, επιχειρήσεις που ανήκουν σε λατίνες γυναίκες και να παρέχει 600,000 συνδρομές για financial training σε νεαρές επίσης λατίνες επιχειρηματίες. Στην συνέντευξη της μάλιστα, δήλωσε πως βάση στατιστικών οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε λατίνες τα τελευταία 10 χρόνια, έχουν σημειώσει αύξηση κατά 44%, γεγονός που την παρακινεί ακόμη περισσότερο να σταθεί στις γυναίκες επιχειρηματίες.

Jenny.Gr

Υπήρξε μάλιστα και αναφορά σε επιχειρήσεις Αφρικανών γυναικών, ενώ η Lopez δήλωσε χαρακτηριστικά πως όσο αφορά την λατινική κοινότητα, δεν είχαν τις ίδιες επιχειρηματικές ευκαιρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως άλλοι πληθυσμοί. Η Jennifer αναφέρθηκε και πάλι στον ρατσιμό που κυριαρχεί στην επιχειρηματικότητα, απέναντι σε έγχρωμες γυναίκες, οι οποίες έχουν κέρδος μόλις 1% σε αντίθεση με το 23% ενός λευκού άντρα στις ΗΠΑ.

Είναι γεγονός πως η ενίσχυση της κοινότητας της, στο οικονομικό και επιχειρηματικό κομμάτι έχει γίνει πια προσωπική αποστολή της Lopez, η οποία δηλώνει πως η νέα γενιά έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα και πως η ίδια είναι πεπεισμένη να συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην ενίσχυση λατίνων γυναικών που ασχολούνται με την επιχειρηματικότητα.

Πέρα από την χρηματοδότηση των 14 εκατομμυρίων δολαρίων στις γυναίκες με λατινική καταγωγή, η Lopez δήλωσε πως ετοιμάζει μια σειρά από δράσεις και εκπαιδεύσεις, οι οποίες έχουν σκοπό να αναδείξουν την γυναικεία επιχειρηματικότητα και τις γυναίκες από την Λατινική Αμερική που δραστηριοποιούνται στον επιχειρηματικό κόσμο, να βάλουν τέλος σε διακρίσεις και ανισότητες, αλλά και να δημιουργήσουν πιο ευνοημένες συνθήκες για κάθε λατίνα, η οποία θέλει να αλλάξει την ζωή της.

Κλείνοντας δήλωσε ποσό ευγνώμων είναι για την συνεργασία της με την Grameen America (μη κερδοσκοπικό οργανισμό), που συμβάλλει στις δράσεις της Lopez για την ενίσχυση των λατίνων επιχειρηματιών και δήλωσε πως θα αλλάξουν την βιομηχανία του υφάσματος στην Αμερική μέσα από τις δράσεις τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.