CELEBRITIES

Ο Elon Musk απέλυσε το μισό προσωπικό του Twitter με ένα mail 159 λέξεων


JTeam

5 Νοεμβρίου 2022

Ο Elon Musk απέλυσε το μισό προσωπικό του Twitter με ένα mail 159 λέξεων
Το είπε και το έκανε

Με μαζικές απολύσεις εγκαινίασε ο Elon Musk το Twitter, διώχνοντας από τις θέσεις τους 3.700 εργαζομένους. Και αυτή είναι μόνο η αρχή! Οι απολύσεις αφορούν κυρίως τις ομάδες που ήταν υπεύθυνες για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης διαφόρων λογαριασμών στο μέσο.

Η απόφαση έγινε μόλις τέσσερις ημέρες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου και προβλέπεται ότι θα προκαλέσει χάος. Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, οι απολύσεις επηρεάζουν εργαζόμενους που η δουλειά τους ήταν να εμποδίζουν το Twitter να γεμίζει από απαγορευμένο περιεχόμενο, όπως συμπεριφορά μίσους και στοχευμένη παρενόχληση.

Τα mail των 159 λέξεων

Με ένα email, 159 λέξεων, το Twitter γνωστοποίησε σε υπαλλήλους τους ότι απολύονται.

«Γεια σας, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα, το Twitter πραγματοποιεί μείωση του εργατικού δυναμικού για να βελτιώσει την κατάσταση της εταιρείας. Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι ποτέ εύκολες και με λύπη σας ενημερώνουμε ότι ο ρόλος σας στο Twitter έχει επηρεαστεί. Σήμερα είναι η τελευταία σας ημέρα εργασίας στην εταιρεία, ωστόσο, θα παραμείνετε απασχολούμενοι του Twitter και θα λάβετε αποζημίωση και παροχές μέχρι την ημερομηνία αποχώρησής σας στις 2 Φεβρουαρίου 2023», σημειώνει μεταξύ άλλων το mail.

Τα «κακά οικονομικά» της εταιρείας

Σύμφωνα με τη New York Post, η απόφαση του Musk να απολύσει το μισό εργατικό δυναμικό του Twitter την Παρασκευή οφείλεται στα κακά οικονομικά της εταιρείας με την εταιρεία να κινδυνεύει να χάσει 700 εκατομμύρια δολάρια το 2023 αν δεν μειώσει το κόστος.

Να σημειωθεί ότι έχει απολυθεί ολόκληρη η ομάδα των εργαζομένων που συγκέντρωναν tweets που αφορούσαν ένα συγκεκριμένο μεγάλο ζήτημα, όπως μια φυσική καταστροφή ή μια τραγωδία. Άλλη ομάδα που επηρεάστηκε, ήταν αυτή για τις συμβατές με την ηθική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης (ML Ethics, Transparency & Accountability).

Λίγο πριν τις μαζικές απολύσεις πάντως, κατατέθηκε ομαδική αγωγή για το σχέδιο του Musk να απολύσει περίπου το μισό εργατικό δυναμικό του μέσου κοινωνικής δικτύωσης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του San Francisco. Αυτοί που προσέφυγαν, υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απολύει εργαζομένους χωρίς σαφή προειδοποίηση σε παραβίαση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας και αυτής της Καλιφόρνιας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.