CELEBRITIES

Η Jane Fonda νιώθει έτοιμη να πεθάνει και εξηγεί γιατί


JTeam

17 Νοεμβρίου 2022

Η Jane Fonda νιώθει έτοιμη να πεθάνει και εξηγεί γιατί
credits: Lauren Dukoff
H Jane Fonda έχει μια γεμάτη ζωή και θεωρεί πως το πέρασμα του χρόνου δεν είναι καθόλου κακό

H Jane Fonda στις 21 Δεκεμβρίου θα γίνει 84 και δηλώνει πως είναι «έτοιμη» να πεθάνει. Σε συνέντευξή της στο Entertainment Tonight είπε ότι έχει «επίγνωση» ότι «δεν θα είναι εδώ για πολύ καιρό ακόμα», προσθέτοντας πως δεν φοβάται την ιδέα του θανάτου καθώς «είχε μια σπουδαία ζωή».

Η ηθοποιός και ακτιβίστρια δήλωσε ότι οι άνθρωποι της ηλικίας της πρέπει να είναι «ρεαλιστές» και να «έχουν επίγνωση του χρόνου που βρίσκεται πίσω τους σε αντίθεση με τον χρόνο που βρίσκεται μπροστά τους». «Όχι ότι θέλω να φύγω, αλλά έχω επίγνωση ότι αυτό θα γίνει αργά ή γρήγορα. Είναι απλώς ρεαλιστικό».

Τον Σεπτέμβριο, η star είχε αποκαλύψει ότι διαγνώστηκε με λέμφωμα Non-Hodgkin, έναν τύπο καρκίνου που ξεκινά από το λεμφικό σύστημα, ένα τμήμα του ανοσοποιητικού αφοσιωμένο στην καταπολέμηση των μικροβίων.

«Πρόκειται για έναν ιάσιμο καρκίνο. Το 80% των νοσούντων επιβιώνει, συνεπώς νιώθω πολύ τυχερή. Είμαι επίσης τυχερή γιατί έχω ασφάλεια ζωής και πρόσβαση στους καλύτερους γιατρούς και θεραπείες. Αντιλαμβάνομαι ότι είμαι προνομιούχα, όσο επώδυνο και αν είναι. Σχεδόν κάθε οικογένεια στην Αμερική κλήθηκε να αντιμετωπίσει κάποιο είδος καρκίνου κάποια στιγμή και οι περισσότερες δεν έχουν το δικό μου προνόμιο».

Η ηθοποιός όμως δεν έμεινε μόνο στην ανακοίνωση. Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της εξαφάνισης των αιτιών, όπως τα ορυκτά καύσιμα και τα φυτοφάρμακα. «Κάνω χημειοθεραπείες τους τελευταίους 6 μήνες, τα πράγματα πάνε πολύ καλά και, πιστέψτε με, δεν θα το αφήσω να μπει εμπόδιο στον ακτιβισμό μου. Ο καρκίνος είναι δάσκαλος και δίνω μεγάλη προσοχή στα μαθήματα που μου παραδίδει. Ένα εξ αυτών είναι η σημασία της κοινότητας. Το να μην νιώθεις μόνος. Αλλά και το να προσαρμόζεσαι σε νέες πραγματικότητες, ειδικά στην ηλικία που βρίσκομαι εγώ».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.