CELEBRITIES

Ο Musk προσέλαβε hacker για να «αλλάξει» το Twitter- Έχει προθεσμία 12 εβδομάδες


JTeam

23 Νοεμβρίου 2022

Ο Musk προσέλαβε hacker για να «αλλάξει» το Twitter- Έχει προθεσμία 12 εβδομάδες
Splash News
Ο Hotz ανέβηκε στα μάτια του Musk όταν εξέφρασε ανοιχτά την υποστήριξή του στον ίδιο, την περίοδο που ανακοίνωσε τις νέα "hardcore" απαιτήσεις από τους υπαλλήλους της εταιρείας

Ο George Hotz, γνωστός jailbreaker του iPhone, πριν λίγες μέρες προσελήφθη από τον Elon Musk για να φτιάξει το search στο Twitter. Ο εξαιρετικός προγραμματιστής και διαβόητος hacker άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο μεγιστάνας και ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του είναι 12 εβδομάδες.

Ο Hotz ανέβηκε στα μάτια του Musk όταν εξέφρασε ανοιχτά την υποστήριξή του στον ίδιο, την περίοδο που ανακοίνωσε τις νέα "hardcore" απαιτήσεις από τους υπαλλήλους της εταιρείας. Σειρά είχε μια πρόταση για εργασία στο Twitter, με αντάλλαγμα τα έξοδα διαβίωσης για 12 εβδομάδες στο San Francisco. Προφανώς ο Musk εκστασιάστηκε με την πρόταση και αναμένουμε τα αποτελέσματα που θα πετύχει ο hacker μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Ο Hotz άρχισε να απασχολεί τη δημοσιότητα στα 17 του, όταν έγινε το πρώτο άτομο που κατάφερε να αφαιρέσει το κλείδωμα της SIM σε iPhone. Μετά από αυτό, παράκαμψε την ασφάλεια του PlayStation 3 και ίδρυσε την AI startup comma.ai για να εργαστεί πάνω στην τεχνολογία αυτοματισμού οχημάτων. Το τωρινό challenge είναι από τα μεγαλύτερα που έχει δεχτεί μέχρι σήμερα και αναμένεται να δούμε τα αποτελέσματα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Hotz έγραψε στο Twitter: «Είμαι έτοιμος για μια πρακτική άσκηση 12 εβδομάδων στο Twitter. Μου αρέσει πραγματικά να καταδύομαι σε πολύπλοκες βάσεις κώδικα και πιστεύω ότι θα μπορούσα να βοηθήσω στην τεκμηρίωση και τον καθαρισμό ορισμένων από αυτές τις 1000 μικροϋπηρεσίες σε 12 εβδομάδες», με τον Musk να του απαντά: «Ας μιλήσουμε».

Ο hacker δήλωσε πάντως πως θα εργαστεί σκληρά, (και μάλλον σκληροπυρηνικά), για να αλλάξει «όσα καταστρέφουν το internet», όπως τα αναδυόμενα παράθυρα που καλούν τον χρήση να συνδεθεί στον Twitter για έρευνα.

Η επίσημη τοποθέτηση από τον Musk δεν υπάρχει μέχρι στιγμής αλλά ο Hotz φαίνεται ότι επιβεβαίωσε το deal, λέγοντας πως θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.