CELEBRITIES

Emma Corrin: Ζήτησε από την Ακαδημία βραβεία ουδέτερα ως προς το φύλο


JTeam

27 Νοεμβρίου 2022

Emma Corrin: Ζήτησε από την Ακαδημία βραβεία ουδέτερα ως προς το φύλο
Δεν είναι λίγοι οι σταρς που «πιέζουν» την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου να να μην διαχωρίζονται οι κατηγορίες ανά φύλο

Μετά την Charlize Theron που είχε ζητήσει το 2019 η τελετή απονομής των βραβείων να διαθέτει βραβεία ουδέτερα ως προς το φύλο, σειρά έχει και το Emma Corrin.

To Emma Corrin που αγαπήσαμε μέσα από το “The Crown” αυτοπροσδιορίζεται ως non binary και ζήτησε περισσότερη συμπερίληψη από την Ακαδημία. Πιο συγκεκριμένα, πρότεινε να μην υπάρχουν φύλα στις κατηγορίες τόσο στα BAFTA όσο και στα Όσκαρ. Οι διοργανωτές των βραβείων φαίνεται να είναι πρόθυμοι να συζητήσουν το θέμα και να ακολουθήσουν το δρόμο των βραβείων BRIT που φέτος για πρώτη φορά δεν έκαναν διαχωρισμούς σε φύλα.

To Corrin σε συνέντευξή του στο BBC δήλωσε:

«Εύχομαι σε ένα μέλλον που αυτό θα συμβεί. Δεν νομίζω πως υπάρχει συμπερίληψη με αυτές τις κατηγόριες τώρα. Όλοι πρέπει να μπορούν να αναγνωρίζονται και να εκπροσωπούνται. Πρέπει να το κάνουμε συγκεκριμένο αν κάποιος είναι υποψήφιος για γυναικείο ή αντρικό ρόλο;»

Το Corrin πάντα έπαιρνε θέση για όλα τα ζητήματα που το απασχολούν δημοσίως και σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις στο «The Cut» μίλησε για τη δύναμη της αυτονομίας αλλά και την ομοφυλοφιλία.

«Ελπίζω ότι οι άνθρωποι της γενιάς μου θα δουν τις αλλαγές που έχουν γίνει, κι ευτυχώς, αλλά κι αυτά που παραμένουν ίδια. Γιατί, προφανώς, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη σε κάποιες χώρες. Όπως και το τι σημαίνει επιλογή, αυτονομία, σωματική αυτονομία και όλα αυτά που είναι σημαντικά θέματα τώρα που μιλάμε».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.