UPDATE #NOW

Emma Corrin: Μιλά στη Vogue για τη ρευστότητα του φύλου, τους ρόλους και τη μόδα


Κλέλια Φατούρου

6 Ιουλίου 2022

Emma Corrin: Μιλά στη Vogue για τη ρευστότητα του φύλου, τους ρόλους και τη μόδα
Vogue
Το Emma Corrin έχει πετύχει πολλά στα 26 του αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή

Το Emma Corrin έγινε γνωστό για τη νωχελική και αιθέρια ερμηνεία που έδωσε ως Diana στο The Crown και έκτοτε, η καριέρα του έχει πάρει ανοδική πορεία. Φωτογραφήθηκε για το τεύχος Αυγούστου της Vogue και απέδειξε ότι ό,τι κάνει, συμβαίνει αβίαστα. Όπως το στιλ του.

Η Diana υπερασπιζόταν τα LGBTQ+ δικαιώματα πολύ πριν οι πολιτικοί τολμήσουν να ξεστομίσουν τις λέξεις AIDS, τη δεκαετία του '80. Και φέτος, δύο ηθοποιοί της κοινότητας την υποδύονται με εξαιρετικές ερμηνείες. Το Emma Corin πήρε Χρυσή Σφαίρα για τον 4ο κύκλο και τώρα θα δούμε την ταινία My Policeman, στην οποία ερμηνεύει μία γυναίκα που παντρεύεται έναν αστυνομικό με καταπιεσμένη σεξουαλικότητα.

Η ρευστότητα του φύλου είναι κάτι που θεωρεί ότι θα υπάρχει για πάντα στη ζωή του και ζηλεύει τον μικρό αδερφό του που είναι bisexual και όλοι του οι φίλοι είναι τρομερά cool με τα θέματα σεξουαλικότητας. Πλέον, αυτοπροσδιορίζεται ως non binary. «Με ελκύουν οι άνθρωποι. Όταν βγήκα πρώτη φορά με κοπέλα, με αποκάλεσε baby queer. Δεν ξαναβγήκαμε, αλλά με βοήθησε πολύ». Παραδέχεται ότι έχει νιώσει πίεση από άντρες σε ραντεβού, γιατί θέλουν να τους δικαιολογήσει τη σεξουαλικότητά του.

Jenny.Gr
Vogue/JAMIE HAWKESWORTH

Χρησιμοποιεί το Instagram ως δίαυλο επικοινωνίας με τους ανθρώπους και θέλει να φτιάξει μία queer και trans κοινότητα. «Έχω γνωρίσει απίστευτους ανθρώπους μέσω του Διαδικτύου». Όσο για τη μόδα, μοιάζει να έχει βγει από άλλη δεκαετία, και όλο αυτό γίνεται χωρίς να καταβάλει κάποια προσπάθεια, αν και συνεργάζεται με τον στιλίστα Harry Lambert. «Παίρνει ρίσκα, ενθουσιάζεται με τη μόδα, δεν φοβάται και θέλει απλώς να διασκεδάζει». Η τελευταία του εμφάνιση στο Met Gala ήταν σίγουρα ένα πιο αρρενωπό ντύσιμο που έστελνε σίγουρα ένα μήνυμα.

Όση ώρα παρατηρώ τη φωτογράφηση στη Vogue, τόσο περισσότερο σκέφτομαι την ομοιότητά του με το επίσης non binary κωμικό, Mae Martin. Και πράγματι, έχουν έρθει αρκετά κοντά επειδή γυρνούσες σειρές κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Ταιριάζουμε γιατί μοιάζουμε με νεαρά αγόρια, είμαστε αστείοι και άριστοι παρατηρητές της ανθρώπινης φύσης». Την επόμενη χρονιά, θα το δούμε και στο Netflix σε μία προσαρμοσμένη εκδοχή του Εραστή της Λαίδης Τσάτερλι, και αυτό αποτέλεσε σίγουρα πρόκληση.

«Δυσκολεύτηκα με το να φορέσω σουτιέν, αλλά ευτυχώς η στιλίστρια είναι στην LGBTQ+ κοινότητα και μπορούσε να με καταλάβει». Εξάλλου, είχε ανεβάσει στο Instagram πρόσφατα μία φωτογραφία με ειδικό επίδεσμο στήθους, που ήταν και ο πρώτος του. Είναι μόνο 26 χρονών, αλλά έχει καταφέρει πολλά. Όχι μόνο στη δουλειά, αλλά και στην αποδοχή του εαυτού του.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στη Vogue