CELEBRITIES

Jessica Chastain: «Είναι υπέροχο όταν οι γυναίκες μπορούν να επιλέξουν πότε ή αν θα κάνουν παιδιά»


JTeam

12 Δεκεμβρίου 2022

Jessica Chastain: «Είναι υπέροχο όταν οι γυναίκες μπορούν να επιλέξουν πότε ή αν θα κάνουν παιδιά»
Instagram/ jessicachastain
Η ηθοποιός έχει υποστηρίξει σθεναρά τα δικαιώματα στις αμβλώσεις στις ΗΠΑ

Η οσκαρική Jessica Chastain προσγειώνεται στη μικρή οθόνη και αποκαλύπτεται περισσότερο μέσα από μια νέα εντυπωσιακή φωτογράφιση και συνέντευξη στον Guardian. Ενώ μαθαίνουμε πως είχε μια δύσκολη παιδική ηλικία, δραπέτευσε από αυτή κι έγινε μια βραβευμένη ηθοποιός. Τώρα έχει μια αποστολή που βάζει σε προτεραιότητα τα δικαιώματα και τις επιλογές που έχει μια γυναίκα στη ζωή της. Και αυτό την κάνει ακόμη πιο σπουδαία.

Εκτός από φανταστική ηθοποιός λοιπόν, η Chastain έχει κάνει μερικές εξαιρετικές τοποθετήσεις. Πιο παλιά την είχαμε ακούσει να λέει πως «σαν γυναίκες τείνουμε να απολογούμαστε για όλα, κάτι που σίγουρα πρέπει να σταματήσει» ενώ πρόσφατα δήλωσε ότι το βρίσκει «υπέροχο» όταν οι γυναίκες μπορούν να αποφασίσουν αν θα γίνουν ποτέ μητέρες.

Η 45χρονη star στέκεται δίπλα σε κάθε γυναίκα, υποστηρίζοντας το δικαίωμά της να επιλέξει πότε, αν θα κάνει παιδιά ή αν θα προχωρήσει σε άμβλωση. Κι αυτό, ίσως λόγω της ανατροφής της ως παιδί και εγγόνι από έφηβες μητέρες.

Όπως είπε η ίδια στον Guardian, όπου μίλησε για το "George & Tammy", μια νέα βιογραφική σειρά έξι επεισοδίων για την τραγουδίστρια της country, την οποία υποδύεται: «Είναι πολύ σημαντικό για εμένα οι γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε αντισυλληπτικά και ελευθερία πάνω σε αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι η μητέρα μου, η γιαγιά μου και όλες οι γυναίκες της οικογένειάς μου έμειναν έγκυες όταν ήταν 17 ετών, επειδή δεν τους δόθηκε ποτέ αυτή η επιλογή. Κάποιες εξετάσεις είναι ακριβές. Επίσης, δεν μπορούσαν να βασιστούν στους άνδρες ώστε να κάνουν το καθήκον τους, να είναι υπεύθυνοι. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό για εμένα να έχουν οι γυναίκες πρόσβαση στα αντισυλληπτικά και την απαραίτητη ελευθερία πάνω σε αυτό».

«Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι φρικάρουν όταν οι γυναίκες αποφασίζουν να μην κάνουν παιδιά. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι υπέροχο».

Όπως πρόσθεσε μάλιστα, έχει 20 χρόνια διαφορά με τον μικρότερο αδερφό της καθώς η μητέρα της αργότερα απέκτησε κι άλλα παιδιά με τον πατριό της. H ίδια απέκτησε τα δύο της παιδιά μετά τα 40.

Η Chastain μίλησε παράλληλα για τη στάση της απέναντι στις γυναίκες που έχουν συνεργαστεί με φερόμενους ως σεξουαλικούς θύτες στη βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. «Είναι περίπλοκο», δήλωσε η ηθοποιός, η οποία έχει μιλήσει έντονα για τη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο της ψυχαγωγίας. «Ακόμα και τώρα, με το #MeToo, οι άνθρωποι θα πουν: "Είσαι θυμωμένη με αυτή την ηθοποιό, που μίλησε υπέρ αυτού του ατόμου;". Δεν θα θυμώσω ποτέ με μια γυναίκα που έπρεπε να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει για να στηρίξει τον εαυτό της και να επιβιώσει, επειδή παίζει με διαφορετικούς κανόνες από τους άνδρες».

Το σενάριο της νέας mini δραματικής σειράς George & Tammy, περιστρέφεται γύρω από την περίπλοκη σχέση και την εξέλιξη της καριέρας του διάσημου ζευγαριού της country μουσικής, Tammy Wynette & George Jones. Αρκεί να σου πούμε ότι η Jessica Chastain και ο Michael Shannon στους κεντρικούς ρόλους είναι ένας πολύ δυνατός λόγος για να δεις τη σειρά.

Η πετυχημένη ηθοποιός πέρα από αυτόν τον ρόλο, έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές πετυχημένες ταινίες και παράλληλα είναι παραγωγός. Η ίδια στα χρόνια της καριέρας της, έχει κατακτήσει υποψηφιότητες στα Όσκαρ, έχει βραβευτεί με Όσκαρ Α' Γυναικείου ρόλου (2022) και μεταξύ άλλων έχει βραβευτεί και με Χρυσή Σφαίρα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον Guardian

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.