CELEBRITIES

Η Celeste Barber για το self-love και το body shaming: «Τώρα νιώθω super sexy και cool»


JTeam

12 Ιανουαρίου 2023

Η Celeste Barber για το self-love και το body shaming: «Τώρα νιώθω super sexy και cool»
Instagram/ bradmullinshair
Πολλές γυναίκες αποκτούν φωνή μέσα από τη Celeste και αυτή είναι η μεγαλύτερη της χαρά

Μόλις ολοκλήρωσε ένα παγκόσμιο tour που ξεπούλησε, στο Instagram μετράει 9 εκατομμύρια followers και οι fans της ανυπομονούν για το νέο της TV show, Wellmania, που έρχεται τον Μάρτιο στο Netflix. Στο τεύχος Φεβρουαρίου του Marie Claire της Αυστραλίας, η ηθοποιός, συγγραφέας, κωμικός (και πολλά άλλα), Celeste Barber δίνει extra λόγους για να τη λατρέψουμε. Μιλάει για το self- love, το body shaming αλλά και για τον λόγο που οι fans της αξίζει να γίνουν ορατοί.

Η διάσημη κωμικός και ηθοποιός από τη Νέα Νότια Ουαλία ακούει καθημερινά από γυναίκες άνω των 30, να της λένε πως τις καταλαβαίνει πραγματικά και «μπαίνει στα παπούτσια τους». Η επιτυχία του τελευταίου stand-up tour της, Fine, Thanks, που είχε ως τερματικό σταθμό το Sydney Opera House, το επιβεβαιώνει. Έγινε σε 53 πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και τον Καναδά και σε αυτό συμμετείχαν γυναίκες από 30 και πάνω. Μαμάδες, κόρες, κολλητές, ντυμένες με ωραία φορέματα και άνετα sneakers, ξεκαρδίζονταν με αστεία βγαλμένα από την καθημερινότητά τους. Βασική έμπνευση η μητρότητα, το sex, η ψυχική υγεία, και μια κοιλιά να ξεπροβάλλει από το τζιν τους.

Η λατρεία της από τον κόσμο είναι διάχυτη στα social. Αρκεί να ρίξεις μια ματιά στο Instagram της, εκεί όπου οι fans τής αφήνουν σχόλια του τύπου: «Είσαι στη Βαλτιμόρη, επιβάλλεται να πιούμε μαζί ένα κρασί»/ «Θεέ μου, λατρεύω την αίσθηση του χιούμορ σου, ταιριάζει τόσο με το δικό μου». Η μεγαλύτερη απόδειξη είναι τα σχόλια στο #celestechallengeaccepted μετά τις απολαυστικές της πόζες, κάθε φορά που μιμείται τις αψεγάδιαστες λήψεις μοντέλων και celebrities.

H Celeste διακωμωδεί τις φωτογραφίες διασήμων, αναπαριστώντας τις σαν μια καθημερινή γυναίκα.

Οι fans της 40χρονης Barber τη βλέπουν ως σούπερ- ηρωίδα που μιλάει κατευθείαν στην ψυχή τους. «Το κοινό μου είναι ο εαυτός μου», περιγράφει χαρακτηριστικά και ίσως αυτό είναι που την κάνει τόσο επιτυχημένη. «Είναι γυναίκες μιας συγκεκριμένης ηλικίας που είναι εκεί για τους άντρες τους, τα παιδιά τους... Για τις οικογένειές τους είναι τα πάντα αλλά έξω στον κόσμο; Είναι σε μεγάλο βαθμό, αόρατες».

Αν υπάρχει κάτι που δεν χαρακτηρίζει τη Barber, αυτό είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αόρατη και με τη δουλειά της εμπνέει κάθε γυναίκα να την ακολουθήσει. «Δεν ήμουν ποτέ sexy και cool. Εννοώ ότι τώρα είμαι super sexy και super cool αλλά στην πραγματικότητα δεν μας επιτρεπόταν κάποτε να είμαστε. Με άλλα λόγια, αν δεν ήσουν super-duper από τη γέννησή σου, έπρεπε να κάνεις στην άκρη. Βρήκα λοιπόν το κοινό μου και αναφέρομαι στις γυναίκες που βαρέθηκαν να τις παραμερίζουν».

Θεωρεί ότι αυτό που κάνει, προσφέρει στις γυναίκες στιγμές που αποζητούν, στιγμές όπου μπορούν να αφήσουν για λίγο πίσω χρέη, καθήκοντα και ρόλους, και να γελάσουν με την καρδιά τους, είτε για λίγα δευτερόλεπτα μπροστά στο Instagram είτε βλέποντας μια ολόκληρη σεζόν στην τηλεόραση από το WellMania. «Λατρεύω ότι αφιερώνουν λίγο χρόνο για να γελάσουν, να νιώσουν ορατές, να χάσουν τα λογικά τους και μετά να επιστρέψουν και πάλι στη ρουτίνα τους. Αυτές οι γυναίκες περνούν πολλά και χαίρομαι που μπορώ να ουρλιάξω και να ζητωκραυγάσω για εκείνες».

Ωστόσο αυτό δεν ήταν πάντα δεδομένο για την κωμικό. Στα 16 της, είχε διαγνωστεί με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), κάτι που δεν συνηθιζόταν στα 90s, ειδικά για τα κορίτσια. Η διάγνωσή της έκανε τη συγκέντρωση και τη μάθηση ένα συνεχόμενο challenge. «Ένιωθα τόσο αμήχανα που δεν ήθελα κανείς να το ξέρει», εξηγεί η Celeste.

Κάθε performance που έκανε ήταν και μια παρηγοριά. «Δεν είχα πολλά ταίρια στο σχολείο. Όταν κατάλαβα ότι έχω φωνή, άρχισα να νιώθω πιο cool». Αυτό ζητάει και από τους 9 εκατομμύρια followers της. Να ζήσουν το δράμα τους, όπως θέλουν και επιτέλους να ακουστούν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS