CELEBRITIES

Η Cate Blanchett θα προτιμούσε να πάρει άλλη ηθοποιός το βραβείο της: «Είναι παράλογο, είμαι πολύ μεγάλη»


JTeam

16 Ιανουαρίου 2023

Η Cate Blanchett θα προτιμούσε να πάρει άλλη ηθοποιός το βραβείο της: «Είναι παράλογο, είμαι πολύ μεγάλη»
Instagram/ byronbayfilmfestival
Η Blanchett σε έναν παθιασμένο λόγο κατά της «πατριαρχικής πυραμίδας»

Η 28η τελετή απονομής των Critics Choice Awards πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ώρες στο Los Angeles της Καλιφόρνια, τιμώντας τις καλύτερες κινηματογραφικές παραγωγές και τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές του 2022. Μετά από 4 χρόνια, οικοδέσποινα για πρώτη φορά ήταν η Chelsea Handler που πήρε τα ηνία από τον ηθοποιό Taye Diggs. Στα βραβεία, που προβλήθηκαν στο CW κι έλαβαν χώρα στο ξενοδοχείο Fairmont Century Plaza Hotel, ξεχώρισαν αρκετές παρουσίες, εκ των οποίων και η Cate Blanchett.

H 53χρονη star κέρδισε το βραβείο της Καλύτερης Ηθοποιού για την εκπληκτική της ερμηνεία στην ταινία Tár, αλλά όπως λέει, δεν ήταν η μόνη που ξεχώρισε. Οι Michelle Williams, Viola Davis, Danielle Deadwyler, Margot Robbie και Michelle Yeoh, όπως τόνισε, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν επάξια την τιμητική διάκριση.

Η Blanchett υποδύεται τη Lydia Tár, μια πρωτοποριακή μαέστρο που διευθύνει μια μεγάλη γερμανική ορχήστρα και είναι είναι δημιούργημα. Πρόκειται για μια ιστορία που συναρπάζει και μια ερμηνεία που μαγεύει από τον σεναριογράφο, παραγωγό και σκηνοθέτη Todd Field. Μετά τη νίκη της στις Χρυσές Σφαίρες ως η Καλύτερη Γυναίκα Ηθοποιός σε Δραματική Ταινία, η Blanchett πήγε στα τωρινά βραβεία και έδωσε μία από τις πιο ξεσηκωτικές ομιλίες γύρω από τις «τυχαίες» διακρίσεις που γίνονται στα βραβεία.

«Είναι τόσο τυχαίο αν σκεφτεί κανείς πόσες εκπληκτικές ερμηνείες έχουν γίνει από γυναίκες, όχι μόνο από όσες είναι εδώ, αλλά και γενικά. Δεν το πιστεύω ότι έχω ανέβει εδώ. Είναι παράλογο, είμαι τόσο μεγάλη. Θα ήθελα πολύ να αλλάξουμε αυτή τη γ@μημένη δομή. Είναι σαν μια πατριαχρική πυραμίδα», είπε γελώντας η ηθοποιός, ενώ συμπλήρωσε: «Γιατί δεν μπορούμε απλά να πούμε ότι υπάρχουν ένα σωρό αξιοσημείωτοι γυναικείοι ρόλοι; Από την τηλεόραση, τις ταινίες, τις διαφημίσεις για ταμπόν, από οτιδήποτε. Κάνετε εξαιρετική δουλειά που με εμπνέει διαρκώς. Σας ευχαριστώ».

Σε συνέντευξη μάλιστα που έδωσε στα παρασκήνια, η Blanchett μίλησε παράλληλα για το πόσο σπουδαίες είναι οι συνυποψήφιες Viola Davis, Danielle Deadwyler, Margot Robbie, Michelle Williams και Michelle Yeoh. «Κανείς δεν θα στεκόταν εδώ αν δεν υπήρχε μια ολόκληρη ομάδα από ανθρώπους στην παραγωγή και θεωρώ πως υπάρχει ένας διαφορετικός τρόπος για να υμνήσουμε όλη αυτή τη συμμετοχή. Είναι όλοι μέρος της βιομηχανίας, ασκώντας επιρροή ο ένας στον άλλον. Όλες οι ηθοποιοί δέχτηκαν προκλήσεις και ξεπέρασαν τα όριά τους».

Πρόσφατα, η star υπερασπίστηκε την ταινία "Tár" από τις επικρίσεις ότι είναι «αντιγυναικεία». Η Blanchett κέρδισε βραβείο Χρυσής Σφαίρας για την ερμηνεία της ως διευθύντρια ορχήστρας, η οποία θεωρείται ότι έχει μεγάλες πιθανότητες για Όσκαρ. Η ταινία ακολουθεί τη φανταστική ηρωίδα στο απόγειο μιας επιτυχημένης μουσικής καριέρας, προτού κατηγορηθεί για τη συμπεριφορά της και έρθει στην επιφάνεια το σκοτεινό παρελθόν της. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στους Sunday Times, η κορυφαία γυναίκα μαέστρος, Marin Alsop, για την οποία γίνεται αναφορά στην ταινία, δήλωσε ότι «πρωταγωνίστρια είναι μία γυναίκα, αλλά με χαρακτηριστικά ανδρών».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.