CELEBRITIES

Mel B για ενδοοικογενειακή βία: «Δεν κατήγγειλα τον κακοποιητή μου επειδή δεν εμπιστευόμουν την αστυνομία»


JTeam

2 Μαρτίου 2023

Mel B για ενδοοικογενειακή βία: «Δεν κατήγγειλα τον κακοποιητή μου επειδή δεν εμπιστευόμουν την αστυνομία»
Instagram @officialmelb
«Ήταν ταμπού. Ήταν κάτι που όλοι ήξεραν, αλλά κανείς δεν συζητούσε»

Η Melanie Brown, την οποία οι περισσότεροι γνωρίζουμε ως “Scary Spice” ή Mel B, δήλωσε πως δεν καλούσε την αστυνομία για να καταγγείλει την κακοποίηση που δεχόταν από τον πρώην σύζυγό της, επειδή δεν πίστευε ότι θα την έπαιρναν στα σοβαρά.

Η pop star που, από τη στιγμή που έφυγε από την κακοποιητική σχέση που διατηρούσε με τον κινηματογραφικό παραγωγό Stephen Belafonte, έχει ακτιβιστική δράση πλάι στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, έδωσε συνέντευξη στο BBC Newsnight και μίλησε για εκείνη την περίοδο της ζωής της.

«Δεν έπαιρνα την αστυνομία, επειδή δεν ήξερα αν θα το έπαιρναν σοβαρά», δήλωσε. Τόνισε, επίσης, πως χρειάζεται επαναπροσδιορισμός του βρετανικού συστήματος δικαιοσύνης αλλά και καλύτερη εκπαίδευση των αστυνομικών, ώστε να αναγνωρίζουν ευκολότερα τα σημάδια που μαρτυρούν ότι κάποιος είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

«Θέλω να πω, αν ζω εδώ και πρέπει να το καταγγείλω στην αστυνομία, δεν ξέρω αν μπορώ να την εμπιστευθώ. Δεν ξέρω αν θα πάρουν στα σοβαρά τους ισχυρισμούς μου».

Από ο 2018, η Mel B συνεργάζεται με τον φιλανθρωπικό οργανισμό Women’s Aid. Έχει περιγράψει την ενδοοικογενειακή βία ως μία επιδημία για την οποία πρέπει να μιλάμε – να μιλάμε για τους αριθμούς, για τις εμπειρίες που ενδεχομένως έχουμε, αν ενημερώνουμε τα θύματα για όσα μπορούν να κάνουν΄.

«Όταν έγραψα εγώ το βιβλίο μου, κανείς δεν ήθελε να μιλήσει για αυτό. Ήταν ταμπού. Ήταν κάτι που όλοι ήξεραν, αλλά κανείς δεν συζητούσε».

Αποκάλυψε, τέλος, ότι κάποια μέλη των Spice Girls ίσως και να γνώριζαν για την κακοποίηση που δεχόταν. «Αλλά, θέλω να πω, ήμουν εκεί για δέκα χρόνια. Ήμουν πολύ καλή στο να κρύβω πράγματα, ειδικά ό,τι είχε να κάνει με τον τότε σύζυγό μου, και ό,τι συνέβαινε όταν επέστρεφα σπίτι, ή τι συνέβαινε πριν πάω».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.