CELEBRITIES

H Katie Holmes δεν ήθελε ποτέ να είναι σέξι: Το Dawson's Creek, τα επαγγελματικά της σχέδια και η συνεργασία με την κόρη της


JTeam

13 Απριλίου 2023

H Katie Holmes δεν ήθελε ποτέ να είναι σέξι: Το Dawson's Creek, τα επαγγελματικά της σχέδια και η συνεργασία με την κόρη της
«Με ενθουσιάζει το ότι έχω φωνή, ως γυναίκα, και μπορώ να βγάλω την οπτική μου προς τα έξω»

Έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε που η 18χρονη Katie από το Ohio έγινε η παγκοσμίως γνωστή πρωταγωνίστρια του Dawson’s Creek, Katie Holmes. Ο Robert Downey Jr. πρόβλεπε πως θα γινόταν μία από τις «πιο χαρισματικές γυναίκες της γενιάς της», η εξωτερική της εμφάνιση σε συνδυασμό με το ταλέντο της, την έκανε να ξεχωρίσει, όμως η ίδια δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να γίνει το “next big thing” του Hollywood.

«Θυμάμαι να θέλω να εξελιχθώ ως ηθοποιός, όχι απλώς να εκμεταλλευτώ τη στιγμή», δήλωσε σε συνέντευξή της στο αμερικανικό Glamour. «Ήθελα να μάθω από τους άλλους».

Έχουν περάσει δεκαετίες από τότε και, καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της, παραμένει πιστή στις πιο «ήσυχες» παραγωγές – με εξαίρεση το σχεδόν υποχρεωτικό πέρασμα κάθε ηθοποιού από τις superhero ταινίες. Έκανε θέατρο, εμφανίστηκε στο Broadway το 2008 και τώρα σκηνοθετεί την ταινία Rare Objects, το σενάριο της οποίας συνυπογράφει, ενώ έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία και το casting μίας μικρότερης παραγωγής. «Με ενθουσιάζει το ότι έχω φωνή, ως γυναίκα, και μπορώ να βγάλω την οπτική μου προς τα έξω», τόνισε.

Η Katie Holmes δεν τα πηγαίνει καλά με τα social media – δεν είναι πως την επηρεάζουν ψυχολογικά, απλώς προτιμά να απέχει από τον βομβαρδισμό πληροφοριών που αναπόφευκτα δέχεσαι, με το που συνδεθείς. Ίσως γι’ αυτό ευθύνεται το ότι η ίδια έγινε σταρ σε μία εποχή που δεν υπήρχαν ούτε Instagram, ούτε TikTok, τίποτα. «Υπήρχε τόπος και χρόνος για όλα, ακόμη και με τη δική μας σειρά – έβγαινε κάθε Τρίτη βράδυ, και έπρεπε να περιμένεις μία εβδομάδα για κάθε επεισόδιο. Οπότε, το μόνο που έπρεπε να σκεφτείς, ήταν αυτό το ένα επεισόδιο. Η δουλειά μας περιοριζόταν σ’ αυτό. Ήμασταν στη Βόρεια Καρολίνα, δουλεύαμε 14 ώρες την ημέρα και δε μας επηρέαζε ο έξω κόσμος, κάτι που λειτουργούσε προς όφελός μας και προς όφελος της σειράς, οπότε κάναμε μόνο αυτό που έπρεπε», εξήγησε.

Jenny.Gr

Επειδή ξεκίνησε να εργάζεται από μικρή ηλικία, έκανε το πέρασμα από την εφηβεία προς την ενηλικίωση μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Ποτέ, όμως, δεν την αντιμετώπισαν σαν Λολίτα και, αργότερα, ως «μανούλα».

«Δεν ήθελα να γίνω το σέξι κορίτσι. Δεν είμαι σέξι. Είχα μία φίλη που ερχόταν σε κάθε φωτογράφηση για να βεβαιωθεί πως δε θα προσπαθούσαν να με παρουσιάσουν έτσι».

Την ενοχλεί που, το να είσαι celebrity, συχνά σημαίνει πως ο κόσμος έχει πρόσβαση σε στιγμές της ζωής σου που δεν έχουν καμία σχέση με τη δουλειά σου. «Συχνά με ρωτάνε, “μα καλά, δε σκέφτεσαι τι φοράς πριν πας σούπερ μάρκετ;”», είπε. «Όχι, επειδή δεν είναι η δουλειά μου. Καταλαβαίνετε τι εννοώ; Αλλά χθες, που πήγα σε ένα talk show, εργαζόμουν. Οπότε ναι, η εμφάνισή μου ήταν προσεγμένη».

Τώρα που η κόρη της έχει μεγαλώσει, η στενή τους σχέση έχει προχωρήσει και σε επαγγελματικό επίπεδο. Πάντα προσπαθούσε να την προστατεύει κι αισθάνεται ευγνώμων που είναι γονιός αυτού του «απίστευτου ανθρώπου», ενώ τώρα συνεργάζονται για ταινία της, Rare Objects, στην οποία η Suri τραγουδά.

«Αυτό που λατρεύω στην βιομηχανία του κινηματογράφου είναι ότι όταν δουλεύεις, γίνεσαι οικογένεια με τους άλλους. Και φτιάχνεις αυτόν τον ασφαλή, όμορφο, δημιουργικό χώρο. Οπότε, το να συμπεριλάβω σ’ αυτό έναν άνθρωπο που αγαπώ τόσο, με γεμίζει αγάπη. Έτσι θέλω να εργάζομαι. Θέλω να έχω αυτό το συναίσθημα.»

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.