UPDATE #NOW

«Μου προτείνουν ρόλους για δυνατές γυναίκες»: Η Katie Holmes για την υποκριτική, τη σκηνοθεσία και την έφηβη πλέον Suri


JTeam

29 Μαρτίου 2023

«Μου προτείνουν ρόλους για δυνατές γυναίκες»: Η Katie Holmes για την υποκριτική, τη σκηνοθεσία και την έφηβη πλέον Suri
Instagram/Katie Holmes
Η ηθοποιός μιλά για τη σκηνοθεσία και τους ρόλους που δέχεται πια

Η Katie Holmes έχει διανύσει μεγάλη διαδρομή από τότε που ήταν έφηβη στο Dawson's Creek και τώρα, που παίζει και σκηνοθετεί. Αν και παντρεύτηκε τον Tom Cruise, απέκτησαν μία κόρη και συνέχισε να δουλεύει ως ηθοποιός, κάπως νιώσαμε ότι εξαφανίστηκε. Κατάφερε να κρατήσει μυστική την πολυετή σχέση της με τον Jamie Foxx, και οι παπαράτσι την πετύχαιναν απλώς στον δρόμο με την κόρη της.

Ακόμη και τώρα, που πρωταγωνιστεί στην Off Broadway παράσταση "The Wanderers" και σκηνοθετεί την τρίτη της ταινία "Rare Objects", δεν το κάνει μεγάλο θέμα. Δεν πρωταγωνιστεί στην ταινία, αλλά υποδύεται τη socialite Diana, που αποκτά μία ιδιαίτερη σχέση με την Benita, με την οποία πέρασαν μαζί χρόνο σε κέντρο ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Ασχολείται με αυτή την ταινία από το 2016. «Πήρε πολύ καιρό εξαιτίας της πανδημίας αλλά και επειδή το σενάριο άλλαξε μορφή πολλές φορές. Τελικά όμως καταλήξαμε στην ιστορία που θέλουμε να διηγηθούμε». Το Rare Objects βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Kathleen Tessaro που διαδραματίζεται στη Βοστόνη, την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, το 1929. Η Holmes όμως φέρνει την ιστορία στη σύγχρονη Νέα Υόρκη. «Το κάναμε για λόγους budget αλλά και επειδή το θέμα είναι διαχρονικό. Η γυναικεία φιλία είναι πάντα ζωτικής σημασίας».

Δεν μπορεί να επιλέξει μεταξύ υποκριτικής και σκηνοθεσίας, ίσως επειδή είναι τόσο διαφορετικά πράγματα. «Σου παίρνει έναν χρόνο να σκηνοθετήσεις και να κάνεις το μοντάζ, ενώ ο ρόλος σου παίρνει το πολύ δύο μήνες. Εκεί υπηρετείς το όραμα κάποιου άλλου και είναι και αυτό υπέροχο». Παραδέχεται ότι της προτείνουν ρόλους για δυνατές γυναίκες και μαμάδες και ότι η σκηνοθεσία της προκαλεί τόσο άγχος, που στο τέλος δεν έχει ιδέα τι κάνει. «Προτιμώ να διαβάζω βιβλία και ποιήματα εκείνη την περίοδο για να μην το σκέφτομαι τόσο».

Λατρεύει τη Νέα Υόρκη, γιατί είναι γεμάτη αυθόρμητες στιγμές, όπως το να πετυχαίνει παλιούς φίλους της να κάνουν γυρίσματα σε κάποια γειτονιά. Πώς είναι όμως να επιστρέφει στο θέατρο; «Κάθε παράσταση είναι διαφορετική. Στις πρόβες είμαστε εμείς και ο σκηνοθέτης αλλά το κοινό αλληλεπιδρά και το αποτέλεσμα αλλάζει. Δεν σε ενδιαφέρει να ευχαριστήσεις τον σκηνοθέτη σου, αλλά να μοιραστείς την εμπειρία με άλλους ανθρώπους».

Μετά την παράσταση, επιστρέφει σπίτι, τρώει και μιλά στο τηλέφωνο με φίλους για να αποφορτιστεί. «Κοιμάμαι στις 12 το βράδυ -ναι είμαι γριά- αλλά ξυπνάω στις 3 και πρέπει να δω Netflix μέχρι τις 5, όπου ξανακοιμάμαι». Αυτή την περίοδο μάς προτείνει να δούμε το "Fleishman Is in Trouble" της Disney+ (όπως κι εγώ). «Το βιβλίο σου δίνει μόνο την οπτική του άντρα στη σχέση, αλλά η σειρά όχι. Μου άρεσε πάρα πολύ».

Jenny.Gr

Η κόρη της είδε πρόσφατα το Dawson's Creek, και η Holmes συνειδητοποιεί ότι είναι σχεδόν στην ηλικία που ήταν εκείνη όταν έπαιζε στη σειρά. «Δεν σκέφτηκα ότι πρέπει επιτέλους να δει τη δουλειά μου. Μπήκαμε απλά στην πανδημία, το είδαμε και γελάσαμε πολύ». Feeling old yet?

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Variety