CELEBRITIES

Η Emma Watson επιστρέφει, όχι με ταινία αλλά με ένα premium gin: «Ένιωθα εγκλωβισμένη στην υποκριτική, επειδή δεν είχα φωνή»


JTeam

3 Μαΐου 2023

Η Emma Watson επιστρέφει, όχι με ταινία αλλά με ένα premium gin: «Ένιωθα εγκλωβισμένη στην υποκριτική, επειδή δεν είχα φωνή»
© Rich Stapleton
Μετά τη μεγάλη απουσία της από τα φώτα της δημοσιότητας, η ηθοποιός επιστρέφει δυναμικά με την κυκλοφορία ενός ξεχωριστού gin, που έφτιαξε σε συνεργασία με τον αδερφό της, Alex Watson

Η Emma Watson λείπει στο κοινό της εδώ και καιρό αλλά τα καλά νέα είναι πως στις αρχές του 2024 ξεκινάει γυρίσματα για μια νέα ταινία. Μπορεί να τη νοσταλγούμε κινηματογραφικά αλλά αυτόν τον καιρό επιστρέφει δυναμικά μέσα από τη δημιουργία ενός ξεχωριστού gin brand, του Renais που έφτιαξε σε συνεργασία με τον αδερφό της, Alex Watson.

Με αφορμή την κυκλοφορία του gin, η ηθοποιός έδωσε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στους Financial Times, μιλώντας για το το εγχείρημα, την οικογένειά της αλλά και τον χρόνο που αφιέρωσε για να βρει ξανά τον εαυτό της.

Η οικογένεια Watson βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Γαλλία, κάνοντας πρόποση στο νέο της εγχείρημα. Το gin που δημιούργησαν τα μέλη της με μεγάλη αγάπη και φροντίδα, λέγεται Renais ή «αναγέννηση», προφέρεται ως "Renée" κι έχει έντονες επιρροές από τη Γαλλία και την Αγγλία, (όπως ακριβώς και οι Watsons).

Το Renais παράγεται στους αμπελώνες του Chablis στη Γαλλία ενώ αυτές τις μέρες λανσάρεται για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναμένεται να εντυπωσιάσει τους οινόφιλους

Η Emma, γεννημένη το 1990, μεγάλωσε σε μια οικογένεια παθιασμένη με το κρασί και το φαγητό. Το αλκοόλ δεν ήταν ποτέ κάτι παράνομο όσο ήταν παιδί.

«Ο πατέρας μου μας έδινε νερό με κρασί στο μεσημεριανό γεύμα οπότε μπερδευόμουν πολύ στην εφηβική κυρίως ηλικία, που υπήρχε η αντίληψη ότι το αλκοόλ ήταν κάτι απαγορευμένο»

«Αυτό που αγαπώ εδώ, είναι η κουλτούρα της συγκομιδής. Όλη η τελετουργία, η ιστορία και η σύνδεση με τους ανθρώπους, με την οικογένεια και την κοινότητα. Με κάνει να νιώθω ότι υπάρχει ένας τόπος, στον οποίο μπορώ να επιστρέφω με τα χρόνια», αναφέρει, μιλώντας για την παραμονή της στη Γαλλία.

Υπήρχαν φορές παλαιότερα που δεν μπορούσε να φεύγει καθόλου εξαιτίας των γυρισμάτων. «Τώρα που δεν έχω όμως γυρίσματα κάθε χρόνο, υπάρχει παραπάνω χρόνος και το γεγονός ότι καταπιάνομαι με κάτι τόσο δημιουργικό, όπως είναι η παραγωγή gin, είναι τόσο χαλαρωτικό. Αποκτώ φωνή μέσα από αυτό αν και ο Alex είναι ο ειδικός στο gin και ο μπαμπάς expert στο κρασί».

Η ίδια περιγράφει τον ρόλο της στη νέα οικογενειακή επιχείρηση, ως creative partner. «Τρία χρόνια πριν, είχα επενδύσει σε ένα γυναικείο group. Προσπαθώ γενικά να στηρίζω τις γυναίκες επιχειρηματίες και τα βιώσιμα εγχειρήματα, και έχοντας έρθει σε επαφή με πολλές start-ups, ήξερα ότι το εγχείρημα του Alex θα είχε σίγουρη επιτυχία».

Το νέο brand της οικογένειας είναι φτιαγμένο με πολλή αγάπη. «Είναι περισσότερο κάτι προσωπικό κι έχει μεγάλο μέρος μέσα του από την ιστορία της οικογένειάς μας», εξηγεί.

Η κυκλοφορία του Renais έρχεται σε μια χρονική περίοδο που τόσο για την Emma όσο και για τον αδερφό της, ανοίγονται νέοι ορίζοντες μπροστά τους. Η αγαπημένη ηθοποιός δεν έχει πρωταγωνιστήσει σε άλλη ταινία μετά τις Μικρές Κυρίες το 2018. Δεδομένου ότι είναι μία από τις πιο επιτυχημένες stars του Hollywood, κι έχει παίξει σταθερά σε διάφορες ταινίες από την παιδική της ηλικία, (να θυμίσουμε ότι ήταν 10 όταν έπαιξε στην πρώτη ταινία του Harry Potter), η αποχή της τώρα από την υποκριτική είναι μία προφανής αλλαγή στη ζωή της.

«Δεν ήμουν πολύ χαρούμενη για να είμαι ειλικρινής. Ένιωθα λίγο εγκλωβισμένη κι αυτό που έβρισκα πιο δύσκολο ήταν ότι έπρεπε να βγω έξω και να πουλήσω κάτι, στο οποίο δεν είχα σχεδόν καθόλου έλεγχο. Έπρεπε κάθε φορά να αντιμετωπίζω τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για πράγματα στα οποία ουσιαστικά δεν συμμετείχα. Άρχισα να το βρίσκω αρκετά ενοχλητικό με τον καιρό επειδή δεν είχα φωνή. Έτσι άρχισα να συνειδητοποιώ ότι ήθελα να με ρωτούν για πράγματα που δεν με έκαναν να μισώ τον εαυτό μου. Ναι, τα έκανα θάλασσα, ήταν η απόφασή μου, έπρεπε να τα έχω πάει καλύτερα».

Όσο για την κυκλοφορία του Renais, είναι σίγουρη ότι και αυτή τη φορά θα κάνει λάθη αλλά μπορεί να εγγυηθεί για τον Alex και αυτού που πάει να κάνει.

Τον περασμένο χειμώνα, η Watson σκηνοθέτησε τη συναρπαστική καμπάνια του οίκου Prada ενώ η ίδια ομολογεί πως ήταν μια «πολύ μεγάλη» στιγμή για εκείνη.

«Ο κόσμος πάντα μου έλεγε ότι πρέπει να σκηνοθετώ, ακόμη και όταν ήμουν στον Harry Potter. Ανησυχούσα ότι θα ήταν μόνο κάτι τεχνικό κι όχι δημιουργικό, το οποίο δεν θα άφηνε να φανούν οι δεξιότητές μου. Με τον καιρό κατάλαβα ότι γνώριζα πολλά γι' αυτό. Το να είμαι σκηνοθέτης, μου φαινόταν απλησίαστο. Δεν είχα καμία αυτοπεποίθηση αν και ξέρω πως φαίνεται παράξενο, αφού από μικρή αφιέρωνα περισσότερες ώρες στα γυρίσματα παρά στο σχολείο».

Το Prada Paradoxe δεν θα είναι η μόνη σκηνοθετική δουλειά της Emma. Της έχει ζητηθεί να σκηνοθετήσει ένα μουσικό video αλλά όλα τα άλλα είναι προς στιγμήν μυστικά γύρω από αυτή τη συνεργασία.

Όσο για το αν θα πρωταγωνιστούσε ξανά σε κάποια ταινία, η ίδια απαντά καταφατικά με μεγάλη φυσικότητα. «Προτιμώ όμως να κάτσω και να περιμένω το επόμενο σωστό βήμα. Αγαπώ αυτό που κάνω. Είναι σαν να βρίσκω έναν τρόπο να το κάνω χωρίς να πρέπει να χωρίσω τον εαυτό μου σε διαφορετικά πρόσωπα. Και δεν θέλω πια να μπαίνω σε robot mode. Βγάζει νόημα αυτό;».

Μέσα στο lockdown, η Emma Watson άρχισε να γράφει ποίηση και τον Σεπτέμβρη θα αρχίσει μαθήματα δημιουργικής γραφής στο πανεπιστήμιο του Oxford. Στις αρχές του 2024, θα ξεκινήσει τα γυρίσματα μιας νέας ταινίας, κάνοντάς μας να ανυπομονούμε για τη μεγάλη επιστροφή της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.