CELEBRITIES

Marcia Gay Harden: «Είμαι ακτιβίστρια γιατί όλα μου τα παιδιά είναι queer»


Κλέλια Φατούρου

9 Μαΐου 2023

Marcia Gay Harden: «Είμαι ακτιβίστρια γιατί όλα μου τα παιδιά είναι queer»
Instagram/Marcia Gay Harden
Η ηθοποιός μίλησε σε τηλεμαραθώνιο για τις drag queens

Η ηθοποιός Marcia Gay Harden μίλησε δημόσια για τα 3 παιδιά της και υπερασπίστηκε όλη τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, με αφορμή τη σκληρή νομοθεσία που πάει να επιβληθεί στις Η.Π.Α. και αφορά κυρίως τα drag shows και τα trans άτομα.

Εμφανίστηκε στον τηλεμαραθώνιο "Drag isn't dangerous" και αναφέρθηκε στον ακτιβισμό της και τι είναι αυτό που της δίνει κίνητρο. «Το κίνητρό μου είναι ότι αυτό που γίνεται είναι λάθος. Το κίνητρό μου είναι ότι όλα μου τα παιδιά είναι queer. Το μεγάλο μου παιδί είναι non binary, ο γιος μου gay και το μικρότερο gender fluid. Και ξέρετε, είναι τα παιδιά μου και με μαθαίνουν συνέχεια νέα πράγματα».

Παρόλη τη μεσαιωνική νομοθεσία των Η.Π.Α. (με 434 νέους αντι-ΛΟΑΤΚΙ νόμους), η Harden είναι αισιόδοξη και θεωρεί ότι η χώρα θα παλέψει κόντρα στο μίσος. «Καλλιεργείται αυτός ο φόβος ανάμεσα στους ανθρώπους και ένα μίσος που πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η Charlize Theron, μέσα από ένα βιντεοσκοπημένο βίντεο, που απέφερε μισό εκατομμύριο δολάρια δωρεές για διάφορες ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις. «Σας αγαπάμε queens. Είμαστε στο πλευρό σας και θα γαμ@@ω όποιον προσπαθήσει να σας καταστρέψει», είπε, ειδικά ως μητέρα ενός trans παιδιού.

«Υπάρχουν τόσα πράγματα που αυτή τη στιγμή απειλούν και εντέλει σκοτώνουν τα παιδιά μας και αυτά δεν είναι οι drag queens. Γιατί αν έχεις δει έστω μία φορά μία drag να κάνει lip sync, ξέρεις πως μόνο χαρά μπορεί να σου φέρει

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.