CELEBRITIES

Ο Elliot Page μιλάει για τo δύσκολο ταξίδι της φυλομετάβασης: «Ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ και ζωντανός»


JTeam

27 Μαΐου 2023

Ο Elliot Page μιλάει για τo δύσκολο ταξίδι της φυλομετάβασης: «Ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ και ζωντανός»
Instagram/ elliotpage
Με αφορμή το νέο του βιβλίο "Pageboy"

Ο Elliot Page σε μια νέα συνέντευξη στο περιοδικό People για το νέο του βιβλίο "Pageboy", νιώθει «τύχη» κι «ευγνωμοσύνη» για εδώ που είναι σήμερα μετά από τόσες δυσκολίες.

Ο 36χρονος ηθοποιός, που έκανε coming out ως τρανς το 2020, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Υπήρξαν προφανώς πολύ δύσκολες στιγμές», λέει. «Αισθάνομαι ότι μόλις και μετά βίας τα κατάφερα. Αλλά πλέον είμαι απλά εγώ και ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ και ζωντανός, κάνοντας ένα βήμα τη φορά»

Όπως υποστήριξε μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος της τρανς κοινότητας αντιμετωπίζει ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες.

«Η εμπειρία μου ως τρανς άτομο και αυτή η ζωή που έχω και τα προνόμια που έχω δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα των περισσότερων τρανς»

Αναφερόμενος στο βιβλίο του και την LGBTQ+ ορατότητα, τόνισε: «Νομίζω ότι είναι ζωτικής σημασίας, νομίζω ότι πρέπει να νιώθουμε ότι εκπροσωπούμαστε και αυτό δεν είναι κάτι που είχα σαν παιδί».

«Νομίζω ότι αυτή η περίοδος όχι μόνο μίσους, φυσικά, αλλά και παραπληροφόρησης ή απλώς απροκάλυπτων ψεμάτων για τις ζωές των LGTBQ+ ατόμων, για την υγειονομική μας περίθαλψη, ένιωσα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή», προσθέτει μάλιστα για την απόφαση να κυκλοφορήσει τώρα το βιβλίο του.

Όπως παραδέχθηκε πρόσφατα, μέσω Instagram, πλέον νιώθει πολύ καλύτερα με το σώμα και τον εαυτό του. Ο ίδιος μίλησε για τη δυσφορία που ένιωθε όταν είχε στήθος μέσα από μια selfie.

Ο 36χρονος ηθοποιός λέει πως δεν ένιωθε καθόλου άνετα με το σώμα του, ειδικά το καλοκαίρι, γράφοντας στη λεζάντα της ανάρτησης:

«Η δυσφορία ήταν ιδιαίτερα έντονη το καλοκαίρι. Χωρίς στρώσεις, μόνο με ένα μπλουζάκι -ή με στρώσεις και αχ, τόσο ιδρωμένος - κοιτούσα συνεχώς κάτω, αναπροσαρμόζοντας το υπερμεγέθες μπλουζάκι μου. Νιώθω τόσο ωραία να λιάζομαι στον ήλιο τώρα, ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να το βιώσω αυτό, τη χαρά που νιώθω στο σώμα μου. Είμαι τόσο ευγνώμων για αυτό που μου επέτρεψε η μέριμνα που επιβεβαιώνει το φύλο και ανυπομονώ να μοιραστώ περισσότερα από το ταξίδι μου σύντομα».

Ο 35χρονος ηθοποιός ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2020 ότι ξεκινά το ταξίδι της φυλομετάβασής του. Ήταν η στιγμή που δέχτηκε τεράστια αγάπη και συμπαράσταση από τη βιομηχανία. Λίγους μήνες μετά, δήλωσε ότι νιώθει πρώτη φορά τέτοια δημιουργική ελευθερία, που τη διοχέτευσε στην αυτοβιογραφία που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.