CELEBRITIES

Bruce Willis: Η κόρη του, Tallulah, μιλά για τα πρώτα σημάδια που έδειξαν τη μετωποκροταφική άνοια του πατέρα της


JTeam

1 Ιουνίου 2023

Bruce Willis: Η κόρη του, Tallulah, μιλά για τα πρώτα σημάδια που έδειξαν τη μετωποκροταφική άνοια του πατέρα της
Instagram/ buuski
H Tallulah Willis ήξερε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον πατέρα της, όπως αποκαλύπτει στη Vogue

Η Tallulah Willis μίλησε πρόσφατα για την περιπέτεια υγείας του πατέρα της, Bruce Willis. Τον Φεβρουάριο, η οικογένεια του 68χρονου ηθοποιού αποκάλυψε ότι ο ίδιος διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια, μετά την ανακοίνωσή του τον Μάρτιο του 2022 ότι εγκαταλείπει την υποκριτική, καθώς είχαν επηρεαστεί οι ικανότητες τς έκφρασης και της κατανόησής του.

Η 29χρονη κόρη του προχώρησε σε μια συναισθηματική αποκάλυψη σε άρθρό της στη Vogue, λέγοντας ότι είχε καταλάβει πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον πατέρα της «εδώ και καιρό». Όπως εξηγεί: «Άρχισε να μην ανταποκρίνεται τόσο γρήγορα, κάτι το οποίο μετά πήρε πιο έντονες προεκτάσεις με αποτέλεσμα πολλές φορές να το παίρνω προσωπικά. Έχει δύο παιδιά με τη μητριά μου, Emma Heming Willis, και νόμιζα ότι είχε χάσει το ενδιαφέρον του για μένα».

Ο Bruce Willis έχει τρεις ακόμη κόρες, την Tallulah, τη Scout και τη Rumer με τη Demi Moore. Είναι επίσης πατέρας των Mabel και Evelyn, που έχει αποκτήσει με τη σύζυγό του, Emma Willis.

«Το μυαλό μου στην εφηβεία, σκεφτόταν ότι δεν ήμουν πολύ όμορφη για τη μητέρα μου και ότι ο πατέρας μου δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον πια για μένα, μιλώντας για τη σωματική δυσφορία και τη διάγνωσή της με την οριακή διαταραχή προσωπικότητας. Όπως εξομολογήθηκε μεταξύ άλλων: «Ενώ ήμουν απορροφημένη με τη διατροφική διαταραχή μου, κατηγορώντας το Instagram, ο πατέρας μου αγωνιζόταν σιωπηρά. Έκανε κάθε είδος εξέτασης αλλά ακόμα δεν είχαμε μια διάγνωση».

Η πρώτη επώδυνη συνειδητοποίηση της σοβαρότητας της κατάστασής του ήρθε, για την Tallulah, το καλοκαίρι του 2021, σε έναν γάμο, όπου στη διάρκεια της ομιλίας που έβγαλε ο πατέρας της νύφης εκείνη ξέσπασε σε κλάματα γιατί σκέφτηκε ότι δεν θα ζούσε ποτέ αυτή τη στιγμή με το δικό της πατέρα.

«Με έπιασε απελπισία. Σηκώθηκα από το τραπέζι της δεξίωσης, βγήκα έξω και ξέσπασα σε κλάματα»

Αυτή την περίοδο προσπαθεί να μαζέψει όσο περισσότερες αναμνήσεις μπορεί από τον πατέρα της: Βγάζει μαζί του «πολλές φωτογραφίες» όποτε τον επισκέπτεται και ηχογραφεί τη φωνή του. «Δημιουργώ ένα αρχείο για την ημέρα που δεν θα είναι πια εδώ, για να θυμάμαι εκείνον κι εμάς».

Η μετωποκροταφική άνοια με την οποία διαγνώστηκε τελικά «ευτυχώς δεν επηρεάζει την κινητικότητά του». Ο πατέρας της την αναγνωρίζει ακόμα, καθώς «φωτίζεται το πρόσωπό του όταν με βλέπει να μπαίνω στο δωμάτιο». Γνωρίζει ωστόσο ότι η κατάστασή του μπορεί να επιδεινωθεί ραγδαία. «Αναγνωρίζει ποια είμαι», λέει επισημαίνοντας ότι η βασική διαφορά ανάμεσα στη μετοπωκροταφική άνοια και το Alzheimer, είναι ότι η πρώτη συνδέεται περισσότερο με αδυναμία στην κίνηση ενώ η δεύτερη, με την απώλεια της μνήμης.

«Το ξέρω ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι δυσοίωνα, μόλις έχουμε αρχίσει να πενθούμε. Όταν μιλάω για τον Bruce, αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν: "είναι", "ήταν", "είναι", "ήταν". Κι αυτό γιατί αρνούμαι να εγκαταλείψω τις ελπίδες για τον πατέρα μου. Πάντα αναγνώριζα στοιχεία της προσωπικότητάς του σε εμένα και ξέρω ότι θα γινόμασταν πολύ καλοί φίλοι, αρκεί να είχαμε περισσότερο χρόνο»

Σύμφωνα με τον νευρολόγο, Dr. Jagan Pillai της Κλινικής για την Υγεία του Εγκεφάλου του Cleveland: «Το προσδόκιμο ζωής για τα άτομα με μετωποκροταφική άνοια εξαρτάται από τα μέρη του εγκεφάλου που επηρεάζονται και από το πόσο έντονα επηρεάζονται».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.