CELEBRITIES

Ρις Γουίδερσπουν: «Η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου διαζυγίου μου είναι ότι τώρα έχω εγώ τον έλεγχο»


Κλέλια Φατούρου

13 Ιουλίου 2023

Ρις Γουίδερσπουν: «Η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου διαζυγίου μου είναι ότι τώρα έχω εγώ τον έλεγχο»
Harper's Bazaar/CASS BIRD
H 47χρονη ηθοποιός είναι έτοιμη για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής της

Η Ρις Γουίδερσπουν παρομοιάζει τον εαυτό της με σκίουρο που έχει πιει καφέ. Έχει ανεξάντλητη ενέργεια, την οποία διοχετεύει σε ρόλους, την εταιρία παραγωγής της και το book club, για το οποίο διαβάζει ένα βιβλίο κάθε δύο μέρες. «Με εξουθενώνει και μόνο που την κοιτάζω. Δεν έχω γνωρίσει πιο παραγωγικό άτομο στη ζωή μου», λέει η Τζένιφερ Άνιστον για τη συμπρωταγωνίστριά της στη σειρά "The Morning Show".

«Χριστέ μου, με ενθουσιάζει τόσο πολύ η δουλειά που γεμίζω με ενέργεια και δεν μπορώ να σταματήσω», συμφωνεί η Γουίδερσπουν, ενώ μιλά στο Harper's Bazaar για αυτά που έχει πετύχει, για την ανάγκη της να γίνει το καύσιμο για τις ιστορίες άλλων γυναικών αλλά και για το δεύτερο διαζύγιό της.

«Δημιούργησα την εταιρία Hello Sunshine γιατί τα Μέσα βρίσκονταν υπό την κυριαρχία των ανδρών και των απόψεών τους και ήθελα να δώσω την ευκαιρία στις γυναίκες να ακουστούν. Μόνο έτσι καταλαβαίνεις καλύτερα την ανθρώπινη εμπειρία και θα ήθελα να ζήσω αυτό που δεν μπόρεσαν η μητέρα και η γιαγιά μου. Ν δω τις γυναίκες να αριστεύουν σε ό,τι κι αν θελήσουν να κάνουν». Η εταιρία της εξαγοράστηκε το 2021 για 900 εκατ. δολάρια από την Candle Media, την εταιρία που έχει επικεφαλής ανθρώπους της Disney.

Η Ρις Γουίδερσπουν όμως είχε ξεκινήσει να δίνει φωνή στις γυναίκες πολύ νωρίτερα, μέσα από τους ρόλους της. Η Elle Woods από την «Εκδίκηση της Ξανθιάς» έγραψε ιστορία, γιατί απενοχοποίησε τις γυναίκες που ήταν girly και χαρακτηρίζονταν ως ρηχές ή χαζές. Εκείνη έφερε τον δικό της εαυτό στους ρόλους «Βλέπω πάντα γεμάτο το ποτήρι» και συνέχισε με εντελώς διαφορετικά projects, όπως το "Walk The Line", που της χάρισε Όσκαρ.

Jenny.Gr

Είναι πλέον ηθοποιός, παραγωγός, επιχειρηματίας, προτείνει βιβλία που γίνονται best sellers, και μετά ταινίες, φτιάχνει σειρές που γίνονται ορόσημο, όπως το "Big Little Lies", που μίλησε για την ενδοοικογενειακή βία. Στο μεταξύ, μεγαλώνει 3 παιδιά και είναι σε φάση επαναπροσδιορισμού μετά το δεύτερο διαζύγιό της από τον Jim Toth. Αυτή τη φορά το ανακοίνωσε η ίδια και υπήρχε λόγος. «Στο πρώτο μου διαζύγιο, τα Μέσα είχαν αποφασίσει ότι ήξερα πώς νιώθω και τι περνάω και δεν είχα καθόλου τον έλεγχο. Είναι πιο αυθεντικό το να μοιράζεσαι εσύ την ιστορία σου, όπως κάνω και με τα επαγγελματικά μου. Είμαι σε φάση που έχω κατεβάσει τους ρυθμούς, αλλά δεν νιώθω απομονωμένη. Κάθε άλλο. Νιώθω συνδεδεμένη».

Την προηγούμενη φορά εξάλλου, ήταν 21 όταν γνώρισε τον Ράιαν Φίλιπ, και 22 όταν έγινε μαμά για πρώτη φορά. Τώρα, στα 47 της, βάζει η ίδια τους όρους, ενώ δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τη γνώμη των άλλων. «Μετά τα 40, μαθαίνεις ότι η ζωή είναι δική σου και θέλεις να προλάβεις να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου». Θέλει να φτιάχνει ταινίες και σειρές που να είναι ανάλαφρες, κωμικές και όχι μόνο γεμάτες πόνο. Παραδέχεται ότι παλιότερα υπήρξε πολύ ανταγωνιστική με τις γυναίκες, δεν τις στήριζε καθόλου και δεν ήταν χαρούμενη. Όταν ξεκίνησε το #MeToo, μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε στα 16 της από σκηνοθέτη και ήταν εκείνη που συγκέντρωσε χρήματα για την εκστρατεία Time's Up. «Θέλω να είμαι η γυναίκα που θα θαυμάζει η κόρη μου και δουλεύω εδώ και πολλά χρόνια για να το πετύχω».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Harper's Bazaar

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.