CELEBRITIES

Σελίν Ντιόν: Η αδελφή της μετακόμισε μαζί της - «Δεν βρίσκουμε φάρμακο να λειτουργεί»


JTeam

4 Αυγούστου 2023

Σελίν Ντιόν: Η αδελφή της μετακόμισε μαζί της - «Δεν βρίσκουμε φάρμακο να λειτουργεί»
Splash News
Οι εξελίξεις αφορούν την κατάσταση της υγείας της μετά τη διάγνωσή της με το σπάνιο σύνδρομο stiff person

Τον προηγούμενο μήνα, η αδερφή της Σελίν Ντιόν μίλησε πρώτη φορά για την υγεία της τραγουδίστριας. Πριν λίγες ώρες, μοιράστηκε νεότερα για την υγεία της μετά τη διάγνωσή της με το σύνδρομο Stiff Person, που είναι αρκετά σπάνιο.

Η αδελφή της, Κλοντέτ, ενημέρωσε το κοινό για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση της Σελίν Ντιόν, τονίζοντας ότι επιχειρεί να ανακάμψει. Σε συνέντευξή της στην Le Journal de Montreal, ενημέρωσε πως η άλλη τους αδελφή, Λίντα, μετακόμισε μαζί της. «Όταν την παίρνω τηλέφωνο και έχει δουλειά, παίρνω την Λίντα, που μένει μαζί της, και μου λέει ότι εργάζεται σκληρά. Είναι σε επικοινωνία με τους κορυφαίους γιατρούς για τη σπάνια πάθησή της», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως πρόσθεσε: «Ειλικρινά, πιστεύω ότι αυτό που χρειάζεται κυρίως είναι ξεκούραση. Πάντα κάνει τα πάντα, προσπαθεί πάντα να είναι η καλύτερη και κορυφαία. Κάποια στιγμή, η καρδιά και το σώμα σου προσπαθούν να σου πουν κάτι. Είναι σημαντικό να το ακούς».

Jenny.Gr
Splash News

Συμπλήρωσε μάλιστα πως πιστεύει ότι θα βρει τη θεραπεία που θα της ταιριάξει. «Της είναι έμφυτο, είναι πειθαρχημένη σε κάθε τομέα της ζωής της. Δεν μπορούμε να βρούμε κάποιο φάρμακο που να λειτουργεί, αλλά το να έχουμε ελπίδα είναι σημαντικό» δήλωσε.

Υπενθυμίζουμε ότι η Σελίν Ντιόν είχε αναγκαστεί να ακυρώσει τις υπόλοιπες συναυλίες της, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της, μετά τη διάγνωσή της με την πάθηση αυτή.

To σύνδρομο του Stiff Person είναι μια σπάνια νευρολογική διαταραχή ασαφούς αιτίας που χαρακτηρίζεται από προοδευτική ακαμψία και δυσκαμψία. Η δυσκαμψία επηρεάζει κυρίως τους μυς του κορμού και συνοδεύεται από σπασμούς, με αποτέλεσμα τις σταδιακές παραμορφώσεις της στάσης. Ο χρόνιος πόνος, η μειωμένη κινητικότητα και η οσφυϊκή υπερλόρδωση είναι κοινά συμπτώματα.

Τα βασικότερα ωστόσο, σύμφωνα με το Yale Medicine, είναι η μυϊκή δυσκαμψία στον κορμό και τα άκρα, μαζί με επεισόδια μυϊκών σπασμών. Αυτά μπορεί να προκληθούν από περιβαλλοντικά ερεθίσματα (όπως δυνατοί θόρυβοι) ή από ψυχολογικούς παράγοντες όπως είναι το συναισθηματικό στρες. Οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να εμφανίζουν συμπτώματα μεταξύ των ηλικιών 30 και 60 ετών

Τα συμπτώματα του σπάνιου συνδρόμου, που περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1956, μπορεί να χρειαστούν αρκετούς μήνες έως μερικά χρόνια για να αναπτυχθούν. Μερικοί ασθενείς παραμένουν σταθεροί για χρόνια αλλά άλλοι επιδεινώνονται προοδευτικά. Σε σοβαρές περιπτώσεις, αυτή η ακαμψία μπορεί να δυσκολέψει το περπάτημα ή την κίνηση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.