CELEBRITIES

Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ: «Τα μαλλιά μου προσπαθούν να επιστρέψουν» - Το αισιόδοξο post της για την αλωπεκία


JTeam

10 Αυγούστου 2023

Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ: «Τα μαλλιά μου προσπαθούν να επιστρέψουν» - Το αισιόδοξο post της για την αλωπεκία
Instagram/ jadapinkettsmith
Η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ έχει διαγνωστεί με αλωπεκία, την οποία έχει αγκαλιάσει - To post που δείχνει τα μαλλιά της να φυτρώνουν ξανά

H Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή, την αλωπεκία και αποτελεί πρότυπο για κάθε γυναίκα που έρχεται αντιμέτωπη με την αραίωση και την ολική απώλεια των μαλλιών της.

Μέσα από διάφορα posts στο Instagram, η σταρ εμπνέει και με το τελευταίο της, αποκάλυψε πως τα μαλλιά της έχουν μεγαλώσει. Συγκεκριμένα, η σύζυγος του Γουίλ Σμιθ ανέβασε τη Δευτέρα, δύο selfies με την αλλαγή στα μαλλιά της, δείχνοντας τη διαφορά μεταξύ πρώτης και δεύτερης λήψης.

«Αυτά τα μαλλιά εδώ είναι σαν να προσπαθούν να επιστρέψουν. Ακόμα υπάρχουν κάποια προβληματικά σημεία, αλλά θα δούμε», έγραψε στη λεζάντα. Στο πρώτο στιγμιότυπο, η Τζέιντα μας δείχνει το ξυρισμένο κεφάλι της, ενώ στο δεύτερο ένα ξανθό, πολύ κοντό χτένισμα.

Η ασθένεια της ηθοποιού ήρθε στο προσκήνιο στα Όσκαρ το 2022, όταν ο παρουσιαστής Κρις Ροκ έκανε ένα αμφιλεγόμενο αστείο για τα μαλλιά της. Το σχόλιο έκανε τον Γουίλ Σμιθ να ανέβει στη σκηνή, να χαστουκίσει τον Ροκ και να πει: «Μην ξαναπιάσεις το όνομα της γυναίκας μου στο στόμα σου».

Η ηθοποιός μίλησε για πρώτη φορά για την απώλεια των μαλλιών της κατά τη διάρκεια ενός επισοδίου στο Red Table Talk το 2018. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Jada ανοίχτηκε για το πώς είναι να ζει με αλωπεκία σε ένα ειλικρινές video που έδειξε την αλήθεια όλων των γυναικών που έχουν μάθει να ζουν με τη συγκεριμένη αυτοάνοση πάθηση.

Η αλωπεκία ορίζεται ως η απρόβλεπτη καλοήθης νόσος αγνώστου αιτιολογίας στην οποία παρατηρείται η τέλεια έλλειψη ή και η αραίωση των τριχών της κεφαλής ή και του σώματος λόγω πτώσεως και σπάνια λόγω αγενεσίας. Συνήθως, όταν μιλάμε για αλωπεκία, αναφερόμαστε στη γυροειδή αλωπεκία (alopecia areata). Αφορά κυρίως νεαρά άτομα και μπορεί να συνυπάρχει με διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα, όπως λεύκη ή ψωρίαση. Υπάρχει περίπτωση να είναι κληρονομική – σύμφωνα με τη δερματολόγο Angela Lamb, παίζει ρόλο η κληρονομικότητα.

Συγκεκριμένα, αν ο γονιός έχει alopecia areata, το παιδί έχει 10% πιθανότητα να την εμφανίση. Παράλληλα, μπορεί να συσχετιστεί με ενδοκρινολογικές και νευροψυχικές διαταραχές. Εμφανίζεται αρχικά με μια ή περισσότερες αποψιλωτικές πλάκες στο τριχωτό της κεφαλής ή στο γένι στους άνδρες διαμέτρου 1-5εκατοστά.Οι τρίχες λείπουν τελείως και το δέρμα είναι λείο, πιο ανοιχτόχρωμο και μαλακό με διευρυμένους πόρους. Μπορεί να εμφανιστεί σε φρύδια, βλεφαρίδες, μασχάλη, εφήβαιο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.