CELEBRITIES

Φεστιβάλ Βενετίας: Η Αριάν Λαμπέντ έγραψε στο σώμα της τι πιστεύει για τους κακοποιητές σκηνοθέτες που τιμούνται στη διοργάνωση


JTeam

4 Σεπτεμβρίου 2023

Φεστιβάλ Βενετίας: Η Αριάν Λαμπέντ έγραψε στο σώμα της τι πιστεύει για τους κακοποιητές σκηνοθέτες που τιμούνται στη διοργάνωση
Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν για τη συμμετοχή των Γούντι Άλεν, Ρομάν Πολάνσκι και Λουκ Μπεσόν στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας, η ηθοποιός και σύζυγος του Γιώργου Λάνθιμου, Αριάν Λαμπέντ, στέλνει το πιο ισχυρό μήνυμα, με το ίδιο της το σώμα

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας έκανε πρεμιέρα στις 30 Αυγούστου και συμπίπτει με τη μαζική απεργία των σεναριογράφων και ηθοποιών του Χόλιγουντ, πράγμα που σημαίνει ότι θα απουσιάζουν ταινίες και δημιουργοί. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, απαγορεύεται να συμμετέχουν σε συνεντεύξεις Τύπου ή να προωθούν τις ταινίες τους ανά τον κόσμο, για όσο διαρκεί η απεργία.

Παρόλα αυτά, το lineup της 80ης οργάνωσης παραμένει πλούσιο. Στα highlights, το θρίλερ του Ντέιβιντ Φίντσερ "The Killer", με πρωταγωνιστή τον (κακοποιητή, μην ξεχνάμε) Μάικλ Φασμπέντερ, το "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου αλλά και το "Maestro" του Κούπερ. Ωστόσο, ανάμεσά τους βρίσκονται προς έκπληξη όλων, και 3 σκηνοθέτες, οι οποίοι έχουν δεχθεί κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν για τη συμμετοχή των Γούντι Άλεν με το "Coup de Chance", Ρομάν Πολάνσκι με το "The Palace" και Λουκ Μπεσόν με το "Dogman" στο φεστιβάλ, η σύζυγος του Γιώργου Λάνθιμου, Αριάν Λαμπέντ, στέλνει με την εμφάνισή της το πιο ισχυρό μήνυμα, το οποίο είναι κυριολεκτικά γραμμένο επάνω της.

Jenny.Gr

«Όχι άλλες τιμές για τους κακοποιητές», γράφει η ίδια πάνω στο σώμα της, προς υπεράσπιση όλων των θυμάτων που ακόμη ζητούν δικαιοσύνη.

Jenny.Gr
Jenny.Gr

Να σημειωθεί ότι ο Πολάνσκι αποφάσισε να ζήσει στις Η.Π.Α το 1978, όταν κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση. Μεταξύ αυτών, και ένα 13χρονο κορίτσι. Ο σκηνοθέτης παραδέχθηκε ότι τη βίασε.

Σε σχετική ερώτηση παλαιότερα, εάν θα ήθελε να αποκαταστήσει την αλήθεια όσον αφορά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση, που του έχουν προσάψει έξι συνολικά γυναίκες όλα αυτά τα χρόνια, με πρώτη την Σαμάνθα Γκέιμερ, το μακρινό 1977, ο σκηνοθέτης έχει απαντήσει: «Προτίθεμαι απόλυτα να το κάνω. Με κάθε ταινία μου συμβαίνει κάτι παρόμοιο με αυτό που συνέβη τις προηγούμενες ημέρες. Δηλώσεις και κατηγορίες καταλήγουν να δημιουργήσουν μια μπάλα από χιόνι, η οποία κατρακυλάει και διογκώνεται ολοένα και περισσότερο. Κάθε φορά υπάρχει κάποιος που μου καταλογίζει κάτι».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.