CELEBRITIES

Αυτή είναι η ηθοποιός με τη μεγαλύτερη περιουσία παγκοσμίως - Aγγίζει τα $3 δισεκατομμύρια


JTeam

6 Νοεμβρίου 2023

Αυτή είναι η ηθοποιός με τη μεγαλύτερη περιουσία παγκοσμίως - Aγγίζει τα $3 δισεκατομμύρια
Splash News
O λόγος για την Τζάμι Γκερτζ, η οποία βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ηθοποιούς στον κόσμο

Σε περίπτωση που έχεις αναρωτηθεί "ποιος είναι ο πλουσιότερος ηθοποιός στον κόσμο", είμαστε σίγουροι πως οι μαντεψιές σου δεν ήταν και πολύ επιτυχημένες. Δεν είναι ούτε η Τζένιφερ Άνιστον, ούτε η Νικόλ Κιντμαν. Όπως επίσης δεν είναι ούτε ο Μπραντ Πιτ, αλλά ούτε και ο Τομ Κρουζ.

Σύμφωνα με έρευνα του Wealthy Gorilla, στην κορυφή της λίστας με τους διασημότερους ηθοποιούς παγκοσμίως βρίσκεται η 58χρονη Αμερικανίδα Τζάμι Γκερτζ με 3 δισεκατομμύρια δολάρια, αφήνοντας πίσω συναδέλφους της, όπως τον The Rock, που βγαίνει σχεδόν κάθε χρόνο ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, η καθαρή αξία της περιουσίας πολλών από τους ηθοποιούς της λίστας δεν προέρχεται αποκλειστικά από τα έσοδά τους από την υποκριτική τους καριέρα, αλλά και από επενδύσεις, επιχειρήσεις και άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες. Σχετικά με τις επενδύσεις της Τζάμι Γκερτζ, αυτές περιλαμβάνουν από real estate, τεχνολογία, κρυπτονομίσματα, μέχρι χρηματοδότηση μικρών και καινοτόμων επιχειρήσεων.

Πώς ξεκίνησε την καριέρα της η Τζάμι Γκερτζ

Γεννήθηκε στο Σικάγο και μεγάλωσε στο προάστιο του Γκλένβιου. Σπούδασε θέατρο στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όπου ο 101χρονος Norman Lear, ένας ζωντανός θρύλος στο Χόλιγουντ, σεναριογράφος και παραγωγός, ανακάλυψε το ταλέντο της. Της είχε προταθεί ο ρόλος της Rachel Green στα Φιλαράκια, αλλά τον είχε αρνηθεί και επίσης, κάποια στιγμή στην καριέρα της έκανε ένα διάλειμμα από την ηθοποιία, και μετακόμισε στη Γαλλία για να εργαστεί ως σχεδιάστρια αρωμάτων στον οίκο Lanvin.

Παντρεύτηκε τον Τόνι Ρέσλερ το 1989, ο οποίος εκείνη την περίοδο εργαζόταν σε επενδυτική εταιρεία. Σήμερα, ο Ρέσλερ είναι και αυτός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, συνιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας Ares Management. Με την Γκερτζ έχουν αποκτήσει τρεις γιους.

Να σημειωθεί επίσης, πως η Τζάμι Γκερτζ και ο σύζυγός της είναι μέτοχοι των Atlanta Hawks του NBA και της ομάδας μπέιζμπολ Milwaukee Brewers. Παράλληλα, η ίδια έχει έντονη φιλανθρωπική δράση και μεταξύ άλλων είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του Melanoma Research Alliance.

Σύμφωνα με το capitalism.com, η περιουσία της Τζάμι Γκερτζ αυξάνεται κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία, τουλάχιστον κατά μισό εκατομμύριο δολάρια, με αποτέλεσμα να αγγίζει την κορυφή της λίστας για το 2022:

2022: $3 δισ.
2021: $2.5 δισ.
2020: $2 δισ.
2019: $1 δισ.
2018: $ 500 δισ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.