CELEBRITIES

Ρόμπερτ Ντάουνι για Κίλιαν Μέρφι: «Είναι ηθοποιός πάνω από 20 χρόνια και κανείς δεν αντιπαθεί αυτόν τον τύπο»


JTeam

5 Ιανουαρίου 2024

Ρόμπερτ Ντάουνι για Κίλιαν Μέρφι: «Είναι ηθοποιός πάνω από 20 χρόνια και κανείς δεν αντιπαθεί αυτόν τον τύπο»
Getty Images
«Ο τρόπος που παίζει και η έντασή του στην οθόνη δεν αποτυγχάνουν ποτέ», τόνισε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Χθες, πραγματοποιήθηκαν στην Καλιφόρνια τα Palm Springs International Film Festival Awards. Και όπως καταλαβαίνεις όλα τα αστέρια του Χόλιγουντ ήταν εκεί. Ανάμεσά τους και ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ο οποίος απένειμε το βραβείο «Desert Palm Achievement» στον συμπρωταγωνιστή του στην ταινία «Oppenheimer», Κίλιαν Μέρφι.

Αλλά, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, δεν είχε ετοιμάσει καμία ομιλία. Ε, και τι καλύτερο από το να αυτοσχεδιάσει. «Νιώθω σαν να τα ανατίναξα όλα γιατί δεν έγραψα τίποτα και δεν πρόκειται να δικαιολογηθώ, απλώς θα δώσω μία εξήγηση. Οι διακοπές μου απέσπασαν την προσοχή, είχα ένα κρυολόγημα και μετά έγιναν δύο σεισμοί», είπε, αναφερόμενος στους πρόσφατους σεισμούς στην Ιαπωνία και την Καλιφόρνια, «που ενεργοποίησαν το σεισμολογικό μου άγχος».

Και μετά από αυτή την εισαγωγή, ο Ντάουνι μίλησε για τον Κίλιαν Μέρφι και τον χαμό που έχει κάνει με τον ρόλο του στην ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν. «Είναι μια ανωμαλία. Είναι ηθοποιός για πάνω από 20 χρόνια και κανείς δεν αντιπαθεί αυτόν τον τύπο. Αυτό δεν είναι εύκολο», σημείωσε. «Ο τρόπος που παίζει και η έντασή του στην οθόνη δεν αποτυγχάνουν ποτέ», συνέχισε ο ίδιος.

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ επαίνεσε επίσης τον Κρίστοφερ Νόλαν για το καστ της ταινίας που τάραξε τα νερά το περασμένο καλοκαίρι. «Είμαι σε αυτή τη δουλειά για 40 και κάτι χρόνια, και δεν είχα ποτέ μια εμπειρία όπως να παρακολουθώ τον Κίλιαν να κουβαλά όλο αυτό το βάρος του Ρόμπερτ Οπενχάιμερ στην πλάτη του και να δείχνει τα συναισθήματα του με την απαιτούμενη πολυπλοκότητα και αυτοσυγκράτηση».

«Είναι ένας από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους που έχω συνεργαστεί ποτέ»

Παραλαμβάνοντας με τη σειρά του το βραβείο, ο Μέρφι, ο οποίος παραδέχτηκε ότι δεν του αρέσει να μιλάει για τον εαυτό του, επαίνεσε τη δουλειά του Ντάουνι σημειώνοντας στο κοινό ότι «πρέπει να ξέρετε ότι είναι ένας από τους πιο ευγενικούς, πιο συμπονετικούς, γενναιόδωρους, πιο αστείους ανθρώπους με τους οποίους είχα τη χαρά να συνεργαστώ ποτέ».

Κλείνοντας, εκμυστηρεύτηκε ότι όταν έλαβε στα χέρια του το σενάριο για την ταινία, ήξερε ότι ήταν μια ευκαιρία που έρχεται «ίσως μία φορά στην καριέρα σου αν είσαι τυχερός. Δεν το ξέχασα ούτε μια στιγμή αυτό. Ήξερα ότι ήταν ευθύνη και απλώς το έκανα».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.