CELEBRITIES

Ο Πολ Μεσκάλ θεωρεί εξαιρετικά σημαντικές τις ερωτικές σκηνές σε σειρές και ταινίες: «Το σεξ είναι τρόπος επικοινωνίας»


Στεφανία Παπαδημητρίου

15 Ιανουαρίου 2024

Ο Πολ Μεσκάλ θεωρεί εξαιρετικά σημαντικές τις ερωτικές σκηνές σε σειρές και ταινίες: «Το σεξ είναι τρόπος επικοινωνίας»
Όταν ο Πολ Μεσκάλ μιλάει, εμείς κάνουμε ησυχία και τον ακούμε προσεκτικά

Ο Πολ Μέσκαλ θέλει να αφήσουμε ήσυχες τις ερωτικές σκηνές σε σειρές και ταινίες. Σε συνέντευξη που έδωσε στους Sunday Times, ο ηθοποιός όχι απλώς τις υπερασπίστηκε, αλλά εξήγησε ότι τις θεωρεί «εξαιρετικά σημαντικές».

«Αν τις αφαιρέσουμε για να κάνουμε τους νέους να νιώσουν άνετα, δε θα βοηθήσουμε κανέναν. Το σεξ είναι τεράστιο κομμάτι τις ζωής, είναι τρόπος επικοινωνίας», δήλωσε. Πρόσθεσε, έπειτα, πως όταν διαβάζει σενάρια, φαντάζεται την ερωτική ζωή του χαρακτήρα που υποδύεται, για να καταλάβει τον ρόλο σε βάθος.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2023 έδειξε ότι οι νέοι θα ήθελα να βλέπουν λιγότερο σεξ στην τηλεόραση και το σινεμά. Σύμφωνα με το UCLA, το 47,5% των νέων ένιωθαν ότι η υπόθεση των περισσότερων τηλεοπτικών και κινηματογραφικών έργων θα μπορούσε να συνεχιστεί άνετα χωρίς την προσθήκη τέτοιου είδους σκηνών, ενώ το 51,5% τους θα ήθελε περισσότερο περιεχόμενο με επίκεντρο τον πλατωνικό έρωτα και τη φιλία.

Τα παραπάνω ευρήματα αντικατοπτρίζουν τις μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί πάνω στην Gen Z και τη σχέση της με το σεξ. Για παράδειγμα σε έρευνα του Centers of Disease Control and Prevention από το 2021, το 30% των εφήβων είχε κάνει σεξ τουλάχιστον μία φορά, ενώ τις περασμένες δεκαετίες, το ποσοστό ξεπερνούσε το 50%. Ήταν η μεγαλύτερη πτώση που καταγράφηκε ποτέ (η έρευνα πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια από το 1990, με περισσότερους από 17 χιλιάδες συμμετέχοντες κάθε φορά).

Ο Πολ Μεσκάλ θεωρεί πως η κακή άποψη της Gen Z για τις ερωτικές σκηνές «πιθανότατα συνδέεται με την επίδραση του πορνό» στη ζωή της. Συμπλήρωσε ότι αισθάνεται περήφανος για τον τρόπο που παρουσιάζεται το σεξ στη σειρά Normal People στην οποία πρωταγωνιστούσε, καθώς μπορεί κανείς να ακούσει ειλικρινείς συζητήσεις περί συγκατάθεσης, προστασίας και πρώτης φοράς.

Jenny.Gr

Normal People

Shutterstock

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.