CELEBRITIES

Η Κιμ Καρντάσιαν μοιράζεται πλάνα με την ψωρίαση της και δυσκολεύεται να την αντιμετωπίσει


JTeam

31 Ιανουαρίου 2024

Η Κιμ Καρντάσιαν μοιράζεται πλάνα με την ψωρίαση της και δυσκολεύεται να την αντιμετωπίσει
«Σε πόσο τρελό σημείο έχει φτάσει η ψωρίαση μου παιδιά;» ομολογεί η Κιμ Καρντάσιαν

Η Κιμ Καρντάσιαν έθιξε ένα θέμα μέσα από τα stories της, το οποίο ταλαιπωρεί περίπου 125 εκατομμύρια κόσμο παγκοσμίως, ενώ για την Ελλάδα τα δεδομένα αγγίζουν τους 200.000 χιλιάδες. Το θέμα αυτό δεν είναι άλλο από την ψωρίαση, ένα χρόνιο, μη μεταδιδόμενο νόσημα που προκαλεί υπέρμετρο πολλαπλασιασμό των δερματικών κυττάρων στην ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας και επηρεάζει το δέρμα και τις αρθρώσεις. Αυτός ο υπέρμετρος πολλαπλασιασμός των δερματικών κυττάρων, προκαλεί με τη σειρά του συμπτώματα και ενοχλήσεις, όπως κοκκινίλες και φολιδωτές κηλίδες.

Πρόκειται για μια καθαρά αυτοάνοση νόσο, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει θεραπεία, μονάχα κάποιες αγωγές και συμβουλές που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τα συμπτώματα.

Jenny.Gr
IG @kimkardashian

Από το 2000, η Κιμ Καρντάσιαν έχει εμφανίσει συμπτώματα ψωρίασης κυρίως στα πόδια της, όπου έχουν και τη μεγαλύτερη έκταση. Η ίδια μέσα από instagram stories, μίλησε για την συγκεκριμένη πάθηση, όπου ακούγεται να λέει: «Σε πόσο τρελό σημείο έχει φτάσει η ψωρίαση μου παιδιά;» και στο βίντεο να σημειώνει ότι, είναι αρκετά επώδυνο και δεν γνωρίζει τι έχει προκαλέσει αυτή την έξαρση.

«Δεν έχω αλλάξει τίποτα στην διατροφή μου και έχω δοκιμάσει τα πάντα», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων. Τα πλάνα από τα πόδια της με ψωρίαση συνεχίστηκαν, με την ίδια να συμβάλλει στην αποστιγματοποίηση της αυτοφλεγμονώδους πάθησης. «Απλά ήθελα να μοιραστώ το ταξίδι μου», γράφει σε επόμενο πλάνο και είναι ομολογουμένως από τις λίγες φορές που μας δείχνει την πραγματική της όψη, χωρίς να την ωραιοποιεί με φίλτρα και μακιγιάζ.

Jenny.Gr
IG @kimkardashian

Στο βίντεο ακόμη ακούγεται να λέει, πως η ψωρίαση της ξεκίνησε σε ένα πολύ μικρό σημείο του σώματος της, αλλά πλέον έχει εξελιχθεί έντονα και πρέπει να βρει μια λύση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.