CELEBRITIES

Τρίτη και 13: Οι πιο περίεργες δεισιδαιμονίες των διασήμων του Χόλιγουντ


JTeam

13 Φεβρουαρίου 2024

Τρίτη και 13: Οι πιο περίεργες δεισιδαιμονίες των διασήμων του Χόλιγουντ
Splash News
Η τελετουργία της Άνιστον πριν από κάθε πτήση και τα παιδικά δόντια της Χάιντι Κλούμ είναι μόνο αρχή

Πίστευα πως η Ελλάδα είναι μια χώρα με βαθιές δεισιδαιμονίες, ξεματιάσματα και ένα σωρό ακόμη τέτοιες delusional καταστάσεις. Οι προλήψεις, όμως, δεν γνωρίζουν από γεωγραφικά όρια, θρησκείες, χρήματα, πολιτικές πεποιθήσεις κ.α. Υπάρχουν και σε πολλές περιπτώσεις κυριαρχούν. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και επειδή πέρα από την Ελλάδα, και το Χόλιγουντ σφύζει από δεισιδαιμονίες και προλήψεις, πάμε να δούμε μερικές αγαπημένες -και σίγουρα παράξενες- που ακολουθούν και πιστεύουν οι διάσημοι του Χόλιγουντ:

  • «Η σύντομη τελετουργία της Άνιστον πριν μπει στο αεροπλάνο»

Jenny.Gr
Splash Ideal Images

Την καταλαβαίνω απόλυτα, αφού τα αεροπλάνα με κάνουν και μένα να επικαλεστώ ανώτερες δυνάμεις, για να πάνε όλα καλά. Η Τζένιφερ Άνιστον ταξιδεύει συχνά και για να έχει το κεφάλι της ήσυχο, πριν πετάξει για οποιονδήποτε προορισμό έχει μια πολύ συγκεκριμένη τελετουργία. «Σε ένα αεροπλάνο θα μπω πάντα με το δεξί μου πόδι και θα χτυπήσω ελαφρά το εξωτερικό τοίχωμα του αεροσκάφους. Το κάνω πάντα για καλή τύχη», είχε πει σε παλιότερη συνέντευξη της, στη The Daily Mail.

  • «H Χάιντι Κλούμ και τα παιδικά της δόντια»

Jenny.Gr
Instagram

Σε αφιέρωμα του Elle για τις δεισιδαιμονίες διάσημων προσώπων, η Χάιντι Κλούμ μας κέντρισε έντονα την προσοχή και σίγουρα όχι με ευχάριστο τρόπο. Όπως είχε αποκαλύψει η ίδια, έχει κρατήσει τα παιδικά της δόντια σε μια σακούλα, την οποία έχει σχεδόν πάντα και παντού μαζί της. «Έχω μαζί μου σχεδόν πάντα μία σακούλα με τα δόντια μου. Δεν είχαμε νεράιδα των δοντιών στη Γερμανία, οπότε τα έβαζα στη σακούλα. Μικρά, μεγάλα, τους φρονιμίτες μου. Δεν ξέρω αν είναι καλή τύχη, αλλά είναι ένα τρελό πράγμα που κάνω», είχε δηλώσει το διάσημο σούπερμοντελ.

  • «Ο Μπενίσιο ντελ Τόρο και το ξύλινο δαχτυλίδι»

Jenny.Gr
Splash News

Είναι ένας από τους διασημότερους ηθοποιούς με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο, και μέχρι στιγμής έχει μια συνήθεια την οποία άνετα θα μπορούσε να είχε υιοθετήσει ο καθένας. Ο ηθοποιός κυκλοφορεί με ένα δαχτυλίδι το οποίο είναι φτιαγμένο από ξύλο, προκειμένου να μπορεί να το «χτυπάει» κάθε φορά που το χρειάζεται. «Αυτό που μου αρέσει σε αυτό είναι ότι μπορώ να χτυπήσω ξύλο όπου κι αν βρίσκομαι, ανά πάσα στιγμή», είχε εξομολογηθεί ο Ντελ Τόρο στο περιοδικό Talk. Σύμφωνα με παράδοση των Αρχαίων Ελλήνων, χτυπούσαν το ξύλο καθώς στα δέντρα υπήρχαν νύμφες τις οποίες επικαλούνταν με το χτύπημα για καλή τύχη.

  • «Η Τέιλορ Σουίφτ και αριθμός 13 πάνε μαζί»

Jenny.Gr
Shutterstock

Δεν μας κάνει καμία εντύπωση. Η Σουίφτ έχει δηλώσει ξανά και ξανά πως ο αγαπημένος της αριθμός είναι το 13 και τώρα που το ξανασκέφτομαι έχει τους λόγους της. «Γεννήθηκα 13 του μήνα. Έγινα 13 ετών σε μία Παρασκευή και 13. Το πρώτο μου album έγινε χρυσό σε 13 εβδομάδες. Το πρώτο μου τραγούδι που έφτασε το νο.1 είχε εισαγωγή 13 δευτερόλεπτα. Κάθε φορά που κέρδισα ένα βραβείο βρισκόμουν είτε στη θέση 13, είτε στη 13η σειρά, το 13ο διάζωμα», τυχαίο; Μπορεί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.