CELEBRITIES

Η Σάρα Φέργκιουσον έστειλε μήνυμα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο: «Μην παραλείπετε τις εξετάσεις σας»


JTeam

20 Φεβρουαρίου 2024

Η Σάρα Φέργκιουσον έστειλε μήνυμα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο: «Μην παραλείπετε τις εξετάσεις σας»
SPLASH via Ideal Image
«Είμαι αποφασισμένη να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω στην ευαισθητοποίηση ως προς αυτό το θέμα»

Τον περασμένο Ιανουάριο η Σάρα Φέργκιουσον, η Δούκισσα της Υόρκης, διαγνώσθηκε με κακοήθη μελάνωμα, μια επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος, μόλις μερικούς μήνες μετά τη διάγνωσή της με καρκίνο του μαστού. Σήμερα, η ίδια έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα μέσα από τα social media, κάνοντας έκκληση στον κόσμο να μην παραλείπει ή αναβάλει τις απαραίτητες εξετάσεις για την υγεία του.

«Προς τιμήν της #CancerPreventionActionWeek, θα ήθελα να παροτρύνω οποιονδήποτε είναι σε θέση, να είναι επιμελής με τις εξετάσεις υγείας του. Είμαι αποφασισμένη να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω στην ευαισθητοποίηση ως προς αυτό το θέμα και να μοιραστώ την εμπειρία μου», σημείωσε στην ανάρτησή της.

«Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού το 2023 και με μελάνωμα, μια επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος, φέτος, και αν δεν είχα την επιμέλεια και τη φροντίδα των γιατρών μου, η κατάστασή μου θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη. Ήταν ένα πολυάσχολο 2023 και σχεδόν ανέβαλα τη μαστογραφία ρουτίνας, αλλά η αδερφή μου, Τζέιν, με έπεισε να πάω. Μετά από μαστεκτομή και αποκατάσταση, μπορούσα μόνο να ελπίζω ότι ήμουν καθαρή, γι’ αυτό η νέα διάγνωση καρκίνου του δέρματος, μου προκάλεσε σοκ», συνέχισε. «Τώρα είμαι στα καλύτερα χέρια και αισθάνομαι θετικά με την υποστήριξη της οικογένειάς μου. Οι μέρες θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου, γι’ αυτό μην παραλείψετε ή αναβάλετε τα τσεκάπ σας και παροτρύνετε τους αγαπημένους σας να κάνουν τα δικά τους», κατέληξε η Σάρα Φέργκιουσον.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της, η ίδια αποκάλυψε πώς οι κόρες της, πριγκίπισσα Ευγενία και πριγκίπισσα Βεατρίκη, τη στηρίζουν σε όλα, και αυτό της δίνει δύναμη. «Με στηρίζουν σε όλα, κυρίως στην πρόσφατη ασθένειά μου. Αποκαλούμε η μία την άλλη “τρίποδο”, επειδή στηρίζουμε η μία την άλλη, όπως μπορεί».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.