CELEBRITIES

Νάταλι Πόρτμαν: «Η Τζόντι Φόστερ με στήριξε, όταν είπα ότι με σεξουαλικοποίησαν ως παιδί»


JTeam

26 Φεβρουαρίου 2024

Νάταλι Πόρτμαν: «Η Τζόντι Φόστερ με στήριξε, όταν είπα ότι με σεξουαλικοποίησαν ως παιδί»
Splash by Ideal Image
Η ηθοποιός μίλησε και για την «πανοπλία» που φορούσε για να προστατεύσει τον εαυτό της

Η Νάταλι Πόρτμαν ήταν καλεσμένη στο podcast Smartless και μίλησε για την εποχή που η Τζόντι Φόστερ τη στήριξε, χωρίς καν να της το ζητήσει.

Στο παρελθόν, είχε εξηγήσει πώς τα media τη σεξουαλικοποίησαν από τα 12 της χρόνια, εξαιτίας της συμμετοχής της στο Léon: The Professional –την ταινία που την καθιέρωσε στο Χόλιγουντ. Το ίδιο είχε συμβεί και τη Φόστερ, μετά το Taxi Driver του Μάρτιν Σκορσέζε.

«Εκφώνησα έναν λόγο στο Women’s March για το ότι σεξουαλικοποιήθηκα όταν ήμουν νεαρή ηθοποιός, και εκείνη με έπιασε μετά και μιλήσαμε, και ήταν υπέροχο. Παραμένει πρότυπό μου».

Η Πόρτμαν είπε, επίσης, ότι έμαθε από νωρίς να φορά τη δική της «πανοπλία» για να μην της ξανασυμβεί. Φορούσε το σοβαρό της προσωπείο και αισθανόταν αλώβητη.

«Το ότι έβγαζα προς τα έξω μία σοβαρή εικόνα, με προστάτευσε με έναν τρόπο», εξήγησε. «Επειδή νιώθω λες και ήταν προειδοποιητικό σημάδι, κάτι σαν “α, μην την πειράξετε”. Όχι ότι ποτέ, κανείς, αξίζει να ζητά κάτι τέτοιο. Εγώ ένιωθα ότι ήταν ο τρόπος μου να το κάνω υποσυνείδητα».

Η ηθοποιός πρόσθεσε ότι πάντα είχε πλάι της και τη μητέρα της, η οποία την πρόσεχε. «Μετά, όταν πέρασα στο Πανεπιστήμιο, ο μπαμπάς μου είπε πως καλά ήταν αυτά, αλλά είναι ώρα να προχωρήσουμε. “Ας βρούμε άλλη δουλειά –μια κανονική δουλειά”», δήλωσε.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Χάρβαρντ, όμως ποτέ δεν άφησε πίσω την υποκριτική. Έχει βραβευθεί με Oscar για την ερμηνεία της στο Black Swan, ενώ τώρα πρωταγωνιστεί στο May December.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.