CELEBRITIES

Άσλει Γκρέις: Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι τη βίασε διάσημος φωτογράφος μόδας στα 17 της


JTeam

10 Μαρτίου 2024

Άσλει Γκρέις: Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι τη βίασε διάσημος φωτογράφος μόδας στα 17 της
Instagram
«Θέλω να μπορώ να κοιτάζω τα παιδιά μου και να τους λέω: "Δεν έχετε το δικαίωμα να το κάνετε αυτό σε άλλους ανθρώπους και άλλοι άνθρωποι δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν σε εσάς"»

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, το πρώην μοντέλο και ηθοποιός. Άσλει Γκρέις ανέβασε το παρακάτω στόρι στο προσωπικό της προφίλη Instagram: Ένα πράσινο δέντρο που λάμπει στον ήλιο, κάτω από έναν καταγάλανο ουρανό. Στην κορυφη του, έγραφε χαρακτηριστικά: «Σε κάθε θύμα βιασμού που τραυματίζεται εκ νέου παρακολουθώντας την κοινωνία να συζητά και να εστιάζει την προσοχή της στο τι πρόκειται να συμβεί στον ΒΙΑΣΤΗ, σε βλέπω» και δίπλα ένα emoji με καρδιά.

Το story αυτό δεν θα μπορούσε απαρατήρητο γιατί είχε ένα σαφές μήνυμα σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Το δημοσίευσε μια μέρα αφότου ένας δικαστής του Λος Άντζελες επέβαλε μακροχρόνια ποινή στον ηθοποιό Ντάνι Μάστερσον, ο οποίος είχε καταδικαστεί για βιασμό δύο γυναικών – και ο οποίος συμπρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά That ’70s Show με τον σύζυγό της, Τόφερ Γκρέις.

Πολλοί αναρωτήθηκαν αν ήταν ένα μήνυμα προς τη Μίλα Κούνις και τον Άστον Κούτσερ που επίσης βρίσκονταν στο That ’70s Show και είχαν γράψει μια επιστολή στον δικαστή υπερασπιζόμενοι τον Μάστερσον.

Αυτό που δεν γνώριζε όμως κανείς μέχρι τότε ήταν ότι αφορούσε σε κάτι πολύ προσωπικό. Όλα... φωτίστηκαν όταν κατέθεσε μήνυση τον Νοέμβριο στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ισχυριζόμενη ότι πριν από 16 χρόνια βιάστηκε από έναν διάσημο φωτογράφο μόδας στο διαμέρισμά του.

Εκτός από την ίδια τρεις ακόμα γυναίκες έχουν κατηγορήσει ανώνυμα τον φωτογράφο, Σεθ Σαμπάλ, για σεξουαλική παρενόχληση, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά. Η Γκέις όμως έκανε μεγάλη υπομονή και άφησε τα χρόνια να περάσουν εξαιτίας του φόβου για την καριέρα της και για το τι θα σκέφτονταν για την ίδια οι φίλοι και η οικογένειά της.

Μέχρι που βρήκε τη δύναμη να μιλήσει αποκλειστικά στο Daily Beast, θέλοντας να δώσει δύναμη και κουράγιο σε όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν ή έχουν αντιμετωπίσει.

Ο βιασμός στα 17 της χρόνια

Όλα ξεκίνησαν όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με τον χώρο του μόντελινγκ και της σόουμπιζ. Εκεί δούλεψε και με τον Σεθ Σάμπάλ, ο οποίος είχε συνεργαστεί με κορυφαία brands, όπως Calvin Klein, Donna Karan και Victoria's Secret.

Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως τα ήθελε και τα είχε φανταστεί. Με ποσότητες αλκοόλ αλλά και ναρκωτικών στο αίμα της, ακολουθούσε τις εντολές του χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, ώσπου την βίασε.

Δεν θυμάται πως ακριβώς κατάφερε να φτάσει στο σπίτι της, αλλά μόλις μπήκε έτρεξε κατευθείαν στο ντους, ξάπλωσε και άρχισε να κλαίει.

Ο λόγος που δημοσιοποίησε τον βιασμό της τώρα

«Αν μπορούσα να γυρίσω πίσω τον χρόνο, θα έβγαινα από το διαμέρισμα, θα ζητούσα βοήθεια και θα καλούσα την αστυνομία. Έτσι θα ήμουν σίγουρη ότι δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό σε κάποια άλλη».

Τα επόμενα χρόνια άρχισε να ψάχνει για παρόμοιες ιστορίες στη Google, ώσπου διάβασε για τρία μοντέλα που κατηγορούσαν τον ίδιο φωτογράφο για σεξουαλική παρενόχληση. Και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Η Γκρέις δεν ξέρει αν θα καταφέρει ποτέ να δει τον Σαμπάλ στο δικαστήριο. Αυτό που θέλει όμως πιο πολύ, όπως τονίζει είναι να: «Μπορώ να κοιτάζω τα παιδιά μου και να τους λέω: "Δεν έχετε το δικαίωμα να το κάνετε αυτό σε άλλους ανθρώπους και άλλοι άνθρωποι δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό σε εσάς"».

Γι' αυτό εξάλλου προχώρησε και στη δημοσιοποίηση του βιασμού της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.