CELEBRITIES

H Μπρουκ Σιλντς έχει μετανιώσει που ήταν πάντα το «καλό κορίτσι»: «Πέρασα καιρό υποτιμώντας τον εαυτό μου»


JTeam

12 Απριλίου 2024

H Μπρουκ Σιλντς έχει μετανιώσει που ήταν πάντα το «καλό κορίτσι»: «Πέρασα καιρό υποτιμώντας τον εαυτό μου»
«Πρέπει να μάθουμε στις νέες γυναίκες να υπερασπίζονται τον εαυτό τους»

Η ψυχική υγεία και η αυτοεκτίμηση είναι δύο από τα θέματα που τα τελευταία χρόνια «αγγίζουν» - ευτυχώς, ολοένα και περισσότεροι celebrities. Και η Μπρουκ Σιλντς είναι μία από τις γυναίκες που μιλάει με ειλικρίνεια για το ότι πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της, και της καριέρας της, δουλεύοντας πάνω στην αποδοχή του εαυτού της. Μέσα από τη διαδικτυακή της πλατφόρμα «Beginning is Now», η οποία απευθύνεται σε γυναίκες άνω των 40 ετών, η ίδια θέλει απλώς να βοηθήσει κάθε πλάσμα εκεί έξω να εκφράσει αυτό που πραγματικά θέλει στη ζωή του, και να παλέψει για αυτό.

Tώρα, μιλώντας στο «HealthFront 2024», η Μπρουκ Σιλντς έδωσε μια νέα ομιλία, κατά την οποία παραδέχθηκε πως «πέρασα πάρα πολύ καιρό υποτιμώντας τον εαυτό μου, τον έκανα να φαίνεται τόσο "μικρό", ώστε να μη μοιάζω απειλητική. Και όταν το κάνεις για αρκετό καιρό, αρχίζεις, κατά κάποιον τρόπο, να το πιστεύεις. Αυτός είναι ο κίνδυνος. Έπρεπε, πραγματικά, να εκπαιδεύσω στον εαυτό μου να μη με μειώνω και να μη με τρομάζει όταν ο χαρακτήρας κάποιου "φωνάζει δυνατά"».

Κατά την ομιλία της, η ίδια εκμυστηρεύτηκε πως το πιο δύσκολο πράγμα που χρειάστηκε να μάθει, ήταν απλώς να υπερασπίζεται τον εαυτό της. «Δεν μας το διδάσκουν αυτό ως γυναίκες», είπε. «Δεν μας μαθαίνουν ότι γνωρίζουμε το σώμα μας καλύτερα από κάθε άλλον. Δεν είναι μέσα στο αφήγημα». Κι αυτό, είναι κάτι που η Μπρουκ Σιλντς προσπαθεί να αλλάξει, βοηθώντας τις κόρες της στο δικό τους «ταξίδι» στην ψυχική υγεία. «Πρέπει να μιλάς μαζί τους, για το σώμα τους, για ό,τι συμβαίνει στο σώμα τους, για ό,τι αισθάνονται. Η συζήτηση δεν πρέπει να τελειώνει, γιατί πρέπει να μάθουν τις ερωτήσεις που πρέπει να κάνουν και στον επαγγελματία υγείας».

«Πρέπει να μάθουμε στις νέες γυναίκες να υπερασπίζονται τον εαυτό τους», τόνισε η ηθοποιός, μιλώντας παράλληλα για τη σημασία της ενσυναίσθησης. «Η ενσυναίσθηση είναι κάτι στο οποίο πιστεύω, κανείς δεν ξέρει ποια είναι η πραγματική ιστορία κάποιου άλλου και τι περνάει». Για την ίδια, όπως δήλωσε, «η ταπεινότητα ήταν ο τρόπος με τον οποίο μπορούσα να γίνω αποδεκτή, αρεστή, να με προσλάβουν σε μια δουλειά. Όλα αυτά τα πράγματα που κάνεις, δηλαδή, σαν "καλό κορίτσι". Αλλά όταν φτάνεις να μειώνεις τον εαυτό σου, αρχίζει να μη σου κάνει καλό».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.