CELEBRITIES

H Νίκολα Πελτζ (που είναι κόρη δισεκατομμυριούχου) έπαιξε τη φτωχή σε indie ταινία και δεν έπεισε κανέναν


JTeam

17 Απριλίου 2024

H Νίκολα Πελτζ (που είναι κόρη δισεκατομμυριούχου) έπαιξε τη φτωχή σε indie ταινία και δεν έπεισε κανέναν
Πώς είναι όταν οι άντρες γράφουν για πληγωμένες, απελπισμένες γυναίκες; Ε, αυτό, αλλά από μία δισεκατομμυριούχο για μία στρίπερ που ζει στο όριο της φτώχειας

Κάποτε, η Βικτόρια Μπέκαμ είχε πει ότι ανήκε στην εργατική τάξη. Τώρα, η Νίκολα Πελτζ, η οποία έχει παντρευτεί τον μεγαλύτερο γιο της, Μπρούκλιν Μπέκαμ, είπε να το πάει ένα βήμα παραπέρα. Αποφάσισε όχι απλώς παίξει, αλλά να γράψει, και να σκηνοθετήσει ταινία που θα υποδυόταν τη φτωχή.

Το «Lola», όπως ονομάζεται, βγήκε στις 9 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για την ιστορία της 19χρονης Λόλα Τζέιμς, η οποία εργάζεται σε κατάστημα καλλυντικών και κάνει στριπτίζ, προσπαθώντας να μαζέψει χρήματα για να πάρει τον αδελφό της και, μαζί, να φύγουν από το σπίτι όπου μένουν με την τοξική μητέρα τους. Η ταινία δεν πήγε και πολύ καλά, με τον Guardian να κάνει λόγο για «ματαιοδοξία» της Πελτζ.

H κριτική της Κέιτι Ρουθ Άσκραφτ αναφέρει πως αναπαράγονται επικίνδυνα στερεότυπα, όπως «η υποστηρικτική κολλητή που είναι μαύρη, το queer παιδί που βρίσκει άδοξο θάνατο, η αγνή στρίπερ που σώζεται από τη μητρότητα, ένας ψεύτικος Χριστιανός μέθυσος». Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η ταινία ουσιαστικά καπηλεύεται τις δυσκολίες των queer ατόμων, ενώ παρουσιάζει μία εντελώς διαφορετική εικόνα της σεξεργασίας.

«Η Πελτζ Μπέκαμ κατάφερε κάτι με το Lola: Λέγεται poverty porn και, στον κινημαγοράφο, σημαίνει εκμετάλλευση των συνθηκών φτώχειας για ψυχαγωγία και καλλιτεχνική αναγνώριση», έγραψε η Άσκραφτ.

Ψάχνουμε σύννεφο να πέσουμε; Ενδεχομένως. Γιατί η Νίκολα είναι παιδί δισεκατομμυριούχων και έχει παραδεχτεί ότι το σενάριο του συγκεκριμένου έργου, το έγραψε στα 23 της, σε μία μέρα. Αυτό είναι το πρόβλημα.

Δεν φταίει που είναι κόρη του επιχειρηματία Νέλσον Πελτς, ούτε που μεγάλωσε στα πλούτη. Αυτό δεν αφορά κανέναν. Το πρόβλημα είναι πως, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι της δικής της οικονομικής επιφάνειας, έτσι κι εκείνη, αισθάνεται ότι μπορεί να αγγίξει ζητήματα που δεν την αφορούν, επειδή απλώς έτυχε να γεννηθεί σε καλύτερες συνθήκες. Για την ταινία της, δεν μπήκε καν στον κόπο να κάνει έρευνα. Δεν μίλησε με σεξεργάτριες, δεν προσπάθησε. Απλώς αναρωτήθηκε πώς θα ένιωθε μία στρίπερ, έβαλε στην εξίσωση και όλα τα στερεότυπα που μπορούσε να σκεφτεί, τα ανακάτεψε και έκανε το Lola. Θεώρησε ότι, "εντάξει, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι το να μπεις στη θέση μίας φτωχής;" Το έχουμε δει σε τόσες ταινίες, άλλωστε.

Επόμενο project, να φορέσει μπλουζάκι «Eat the Rich» και να περπατήσει στο LA με τα πανάκριβα παπούτσια της.


Ο ανανεωμένος μαγικός κόσμος των ζωδίων σε περιμένει στο JennyGr. Διάβασε όλες τις προβλέψεις για τα ζώδια για να μάθεις πώς θα κυλήσει η μέρα σου στα αισθηματικά, οικονομικά και επαγγελματικά. Οι προβλέψεις για τα ζώδια σήμερα αλλά και για τα ζώδια εβδομάδας θα σε βοηθήσουν να προλάβεις αλλά και να εκμεταλλευτείς καταστάσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.