CELEBRITIES

Κέιτ Μίντλετον: Τιμήθηκε με τον ανώτατο τίτλο «Companion of honour» για τη δημόσια προσφορά της


JTeam

24 Απριλίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Τιμήθηκε με τον ανώτατο τίτλο «Companion of honour» για τη δημόσια προσφορά της
Photo credits: Getty/Ideal Image
Η Κέιτ Μίντλετον έγινε το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που έλαβε αυτήν τη διάκριση

Με τον ανώτατο τίτλο «Companion of Honour» («Μέλος του τάγματος των Συντρόφων της Τιμής»), τιμήθηκε η Κέιτ Μίντλετον από τον βασιλιά Κάρολο, για το «εξαιρετικό» δημόσιο έργο της. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, έγινε το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που έλαβε αυτήν τη διάκριση, ως «ευχαριστώ» για την πιστή της υπηρεσία στο Στέμμα, επί 13 χρόνια, από τότε που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, αλλά και ως αναγνώριση της προσφοράς της στις τέχνες. Η απονομή της διάκρισης, δεν έγινε απευθείας από τον μονάρχη, αλλά από το υπουργικό συμβούλιο, μετά την πρότασή του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διάκριση έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 22 Απριλίου ή την Τρίτη, 23 Απριλίου.

Η Κέιτ Μίντλετον έγινε «Βασιλική Σύντροφος» του τάγματος, που ιδρύθηκε το 1917 από τον βασιλιά Γεώργιο Ε', για να απονέμεται σε άτομα που έχουν διακριθεί στους τομείς της Τέχνης, των Επιστημών, της Ιατρικής και της δημόσια προσφοράς. Η ίδια, είναι επικεφαλής των οργανισμών «The Royal Photographic Society» και «The National Portrait Gallery». Αξίζει να τονισθεί, πως το «Τάγμα των Συντρόφων της Τιμής» περιλαμβάνει 60 μέλη.

Εκτός από την Κέιτ Μίντλετον, η βασίλισσα Καμίλα τιμήθηκε με τον τίτλο της «Πρώτης Κυρίας του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας», ένας τίτλος που απονέμεται στον/η σύζυγο του εκάστοτε μονάρχη. Παράλληλα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έγινε «μέλος του Τάγματος του Μπαθ», ένα τάγμα που ιδρύθηκε το 1725 από τον βασιλιά Γεώργιο Α' για να τιμήσει μέλη του στρατού ή πολίτες για την εξαιρετική προσφορά τους. Η δούκισσα του Γκλόστερ, που είναι παντρεμένη με τον πρώτο ξάδερφο της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπα Ρίτσαρντ, θα γίνει «μέλος του Ιπποτικού Τάγματος της Περικνημίδας».

Υπενθυμίζουμε πως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, επέστρεψε πριν μερικές μέρες στα βασιλικά του καθήκοντα, μετά την ανακοίνωση στην οποία προχώρησε πριν ένα μήνα, στις 22 Μαρτίου, η Κέιτ Μίντλετον, κάνοντας γνωστό στον κόσμο ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επισκέφτηκε το Σάρεϊ και το Δυτικό Λονδίνο. Ο πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν το «Surplus to Supper», μια φιλανθρωπική οργάνωση με στόχο να ενημερώσει τον κόσμο, αλλά και να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της σπατάλης τροφίμων και της φτώχειας. Εκεί, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είδε πώς επεξεργάζονται τα υπολείμματα τροφίμων και πώς τα επαναδιανέμουν σε οργανισμούς. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε έναν από τους ωφελούμενους οργανισμούς, ένα κοινοτικό κέντρο νεολαίας στο Δυτικό Λονδίνο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.