CELEBRITIES

Η Τζένα Ορτέγκα ρωτά το αυτονόητο για όσα συμβαίνουν στη Γάζα: «Πού είναι η ανθρωπιά;»


JTeam

29 Μαΐου 2024

Η Τζένα Ορτέγκα ρωτά το αυτονόητο για όσα συμβαίνουν στη Γάζα: «Πού είναι η ανθρωπιά;»
Instagram @jennaortega
Η ηθοποιός στηρίζει ανοιχτά την Παλαιστίνη από το 2022

Στις 28 Μαΐου, μία ημέρα αφότου το Ισραήλ επιτέθηκε στη Ράφα και, σύμφωνα με το Reuters, σκότωσε 45 ανθρώπους, η Τζένα Ορτέγκα είπε τα αυτονόητα με μία μόνο ανάρτηση.

«Ο κόσμος συζητά για μία κατάπαυση πυρός ενώ χιλιάδες παιδιά εξακολουθούν να σφαγιάζονται», έγραψε. «Πού είναι η ανθρωπιά».

Σε IG story, μοιράστηκε το link του «Palestine Children’s Relief Fund», μία πρωτοβουλία συγκέντρωσης χρημάτων υπέρ των παιδιών της Παλαιστίνης, ενώ ανέβασε και τη viral εικόνα «All Eyes on Rafah». Σύμφωνα με τη UNICEF, από τις 7 Οκτώβρη 2023 μέχρι το Μάρτιο του 2024, στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί 13 χιλιάδες παιδιά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τζένα Ορτέγκα στηρίζει την Παλαιστίνη. Τον Μάρτη του ’22, έγραψε στο Twitter (από λογαριασμό που πλέον είναι κλειστός): «Δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείψουμε τον λαό της Ουκρανίας, της Υεμένης, της Παλαιστίνης, του Κασμίρ, του Ιράκ, της Συρίας… Δυστυχώς, η λίστα συνεχίζεται». Επίσης, υπέγραψε την ανοιχτή επιστολή των Artists4Ceasefire, πίσω στον Οκτώβρη του ΄23, καλώντας σε κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων. «Πιστεύουμε ότι όλες οι ζωές είναι ιερές, ανεξάρτητα από τη θρησκεία και την εθνικότητα, και καταδικάζουμε τις δολοφονίες Παλαιστίνιων και Ισραηλινών αμάχων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στις 27 Μαΐου, ο Φόλκερ Τουρκ, ο επικεφαλής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αποκάλεσε «φριχτές» τις επιθέσεις στη Ράφα.

«Οι εικόνες είναι φριχτές και δείχνουν πως δεν άλλαξε κάτι στις μεθόδους και τα μέσα πολέμου που χρησιμοποιεί το Ισραήλ και έχει οδηγήσει σε τόσους θανάτου αμάχων», τόνισε. «Η επίθεση της Κυριακής υπογραμμίζει για μία ακόμη φορά ότι δεν υπάρχει ασφαλής τόπος στη Γάζα».

Πρόσφατα, και η Νίκολα Κόκλαν (η Πενέλοπι του Bridgerton) μίλησε στην Teen Vogue για αυτά που συμβαίνουν. «Για μένα, σημασία έχει πάντα να στηρίζουμε όλους τους αθώους, κάτι που μπορεί να ακούγεται υπεραπλουστευμένο, αλλά νομίζω πως πρέπει να κοιτάξεις τις καταστάσεις και να σκεφτείς, δεν στηρίζουμε τους αθώους ανεξάρτητα από το ποιοι είναι και από πού κατάγονται; Αυτό είναι το κίνητρό μου», είπε. «Σου λένε “δεν θα βρίσκεις δουλειά”, “δεν θα κάνεις το ένα ή το άλλο”. Αλλά σκέφτομαι, επίσης, βαθιά μέσα σου, αν ξέρεις ότι δεν θέλεις να υποφέρουν οι αθώοι, δεν σε νοιάζει η αντίδραση των άλλων».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.