CELEBRITIES

Η Σελίν Ντιόν μιλά για την αλόγιστη χρήση φαρμάκων: «Θα μπορούσε να με είχε σκοτώσει»


JTeam

12 Ιουνίου 2024

Η Σελίν Ντιόν μιλά για την αλόγιστη χρήση φαρμάκων: «Θα μπορούσε να με είχε σκοτώσει»
SPLASH via Ideal Image
«Ήθελα να είμαι γενναία αντί για έξυπνη. Αυτό ήταν λάθος»

Στη συγκλονιστική συνέντευξη στην οποία αποκάλυψε ότι έκρυβε για 17 χρόνια τη διάγνωσή της με την αυτοάνοση νόσο που ονομάζεται «Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ανθρώπου», η Σελίν Ντιόν παραδέχθηκε, μεταξύ άλλων, πως έπαιρνε «90 mg Valium τη μέρα, που τόσα mg μπορούν να σε σκοτώσουν».

Η αγαπημένη τραγουδίστρια, αποφάσισε να μιλήσει στο αφιέρωμα του NBC News, για τους σοβαρούς κινδύνους που αντιμετώπισε από την αλόγιστη χρήση φαρμάκων, στην προσπάθειά της να ανακουφιστεί από τα συμπτώματα του αυτοάνοσου, όπως μυϊκούς σπασμούς, δυσκολία στην αναπνοή, πόνος σε όλο το σώμα, χωρίς να ξέρει τότε την αιτία τους. Όπως τόνισε η ίδια, όταν άρχισε να έχει διάφορους σπασμούς πριν από 17 χρόνια, αυτοί παρουσιάστηκαν αρχικά «σαν συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα και σταδιακά χειροτέρεψαν».

Θέλοντας να ανακουφιστεί από τα ανεπιθύμητα συμπτώματα, άρχισε να δοκιμάζει διάφορες θεραπείες και τελικά, κατέφυγε στα φάρμακα, για να μπορεί να αποδώσει όταν εμφανιζόταν στη σκηνή. Στη συνέντευξή της, τόνισε ότι ξεκίνησε να παίρνει μικρές δόσεις διαζεπάμης, τις οποίες, μετά αύξησε σημαντικά. «Δεν ήξερα, ειλικρινά, ότι θα μπορούσε να με σκοτώσει. Έπαιρνα, για παράδειγμα, 20 mg και μόλις περπατούσα από το καμαρίνι μου μέχρι τα παρασκήνια, είχε ήδη φύγει. Τόσο γρήγορα. Μέσα σε 20 λεπτά».

«Δεν αναρωτιόμουν για τη δοσολογία γιατί δεν ήξερα από ιατρική. Νόμιζα ότι θα ήμουν καλά. Είχε αποτέλεσμα για λίγες μέρες, για λίγες εβδομάδες και μετά έπαψε να έχει. Δεν καταλάβαινα ότι θα μπορούσα να ξαπλώσω και να σταματήσω να αναπνέω. Και μαθαίνεις μέσα από τα λάθη σου», πρόσθεσε.

Και παρά το γεγονός πως αντιμετώπιζε ορισμένα συμπτώματα ήδη από το 2007, η Σελίν Ντιόν ανέβαλε την ακύρωση των εμφανίσεών της, όσο μπορούσε. Μιλώντας στο People, το έθεσε ως εξής: «Είναι σαν να κάνουν τα παιδιά μου πατινάζ, για παράδειγμα, και να πονάει ένας από τους αστραγάλους τους. Δεν θέλουν να μου το πουν, γιατί θα τους πω: "Λοιπόν, κάντε ένα διάλειμμα από το πατινάζ". Δεν ήθελα να σταματήσω. Ήθελα να μείνω στη σκηνή. Ήθελα να είμαι γενναία αντί για έξυπνη. Αυτό ήταν λάθος».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.