CELEBRITIES

Τζένιφερ Λόρενς: Υποστηρίζει ανοιχτά την Κάμαλα Χάρις - "Η άμβλωση είναι κυριολεκτικά στο ψηφοδέλτιο"


JTeam

25 Σεπτεμβρίου 2024

jennifer-lawrence
Splash by Ideal Image
Η Τζένιφερ Λόρενς θεωρεί την Κάμαλα Χάρις ιδανική υποψήφια για την προεδρία της Αμερικής και εξηγεί τους λόγους

Οι προεδρικές εκλογές της Αμερικής, που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Νοεμβρίου, έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον ολόκληρου του πλανήτη. Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ διεκδικούν τη νίκη και πολλά είναι τα γνωστά πρόσωπα που έχουν πάρει θέση δημοσίως. Ανάμεσά τους και η Τζένιφερ Λόρενς.

Η ηθοποιός εξέφρασε ανοιχτά την υποστήριξή της στην Κάμαλα Χάρις, επισημαίνοντας ότι προασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών και σέβεται τις ανάγκες τους. Τρανό παράδειγμα αποτελεί φυσικά το θέμα των αμβλώσεων, που ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αναγγείλει ότι θα τις απαγορεύσει. Σε συνέντευξή της στο «People», η Τζένιφερ Λόρενς ήταν κάθετη: «Η άμβλωση βρίσκεται κυριολεκτικά στο ψηφοδέλτιο».

Η Τζένιφερ Λόρενς στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις

«Ψηφίζω την Κάμαλα Χάρις γιατί πιστεύω ότι είναι καταπληκτική υποψήφια και ξέρω ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τα αναπαραγωγικά δικαιώματα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα, να μην αφήσουμε να μπει στον Λευκό Οίκο κάποιος που θα απαγορεύσει τις αμβλώσεις», τόνισε η Τζένιφερ Λόρενς στις δηλώσεις της.

Η Τζένιφερ Λόρενς δε δίσταζε ποτέ να εκφράσει την άποψή της σχετικά με το κοινωνικό και πολιτικό πεδίο της χώρας και τώρα, διακρίνει πως η Αμερική έχει πιο μεγάλη ανάγκη από ποτέ για «σωστούς» ανθρώπους σε ηγετικές θέσεις. «Δεν μπορεί πια να γελάει με ανθρώπους που δεν είναι πολιτικοί. Η κατάσταση της χώρας είναι πολύ άσχημη και η πολιτική σκοτώνει ανθρώπους».

Η ηθοποιός προσπαθεί να συμβάλλει στην ενημέρωση και στην επικοινωνία των δικαιωμάτων των γυναικών ακόμα και μέσα από τη δουλειά της. Αυτή την περίοδο, ετοιμάζει δύο ντοκιμαντέρ που καταπιάνονται με το συγκεκριμένο σοβαρό θέμα, που αν και θεωρητικά έπρεπε να είναι δεδομένο το 2024, η πολιτεία έχει άλλη θέση.

Η Τζένιφερ Λόρενς αποτελεί μία από τους ηθοποιούς του Χόλιγουντ που δεν ολοκλήρωσαν τη μέση εκπαίδευση, αφήνοντας το σχολείο στο Γυμνάσιο. Όταν, λοιπόν, αποφασίζει να τοποθετηθεί δημόσια για υψίστης σημασίας θέματα, συχνά επικρίνεται και τρολάρεται από μια μερίδα του κόσμου, που υποστηρίζει ότι αφού δεν τελείωσε το σχολείο, δεν έχει δικαίωμα να συζητάει για τέτοιο περιεχόμενο. Φυσικά, η ίδια αψηφά αυτούς τους ανθρώπους, τονίζοντας πως η γνώση δεν έρχεται μόνο μέσα από το σχολείο, αλλά και από τη ζωή, τις εμπειρίες, την ιστορία και την αφήγηση πραγμάτων.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.