CELEBRITIES

Από τo cancel, σε μια αποτυχημένη επιστροφή στο Netflix - Η Έλεν ΝτεΤζένερις έγραψε ένα 70λεπτο stand-up για να αποκαταστήσει τη φήμη της, αλλά μάταια


JTeam

26 Σεπτεμβρίου 2024

Από τo cancel, σε μια αποτυχημένη επιστροφή στο Netflix - Η Έλεν ΝτεΤζένερις έγραψε ένα 70λεπτο stand-up για να αποκαταστήσει τη φήμη της, αλλά μάταια
Splash by FameFlynet UK
Η Έλεν ΝτεΤζένερις δύο χρόνια μετά το τελευταίο επεισόδιο της εκπομπή της, επέστρεψε με ένα stand-up άνευ λόγου και αιτίας

Η Έλεν ΝτεΤζένερις είναι μία από τις πιο τρανές αποδείξεις πως η φήμη δεν είναι δεδομένη και η πτώση από το υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο πιο χαμηλό, είναι απότομη και αστραπιαία. Από την πιο περιζήτητη παρουσιάστρια στην αμερικανική τηλεόραση, έγινε σε χρόνο μηδέν, ο πιο «μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ».

Βέβαια, τέσσερα χρόνια μετά το cancel της και δύο χρόνια μετά το τελευταίο -αναγκαστικό- επεισόδιο της εκπομπής της, η Έλεν ΝτεΤζένερις δεν έχει δείξει τη διάθεση να επανορθώσει την εικόνα της. Ίσα-ίσα, σε διάφορα stand-up της, διακωμωδεί τα όσα ειπώθηκαν, σε μια προσπάθεια να ελαφρύνει το κλίμα. Μόνο που κανείς δεν γέλασε και κανείς δεν γελάει.

Γιατί όμως γράφουμε για την Έλεν ΝτεΤζένερις; Γιατί το τελευταίο stand-up της που ανέβηκε στο Netflix, με τίτλο «Ellen DeGeneres: Το For Your Approval», δεν πήγε καθόλου καλά. Μα καθόλου όμως. Για την ίδια, αυτό το stand-up δεν είναι μια προσπάθεια επιστροφής, αλλά ένας αποχαιρετισμός, όπως είπε. Θέλησε να βάλει την τελεία της.

Όμως θα έλεγε κανείς πως όταν μια γυναίκα σαν την Έλεν ΝτεΤζένερις κάνει τον απολογισμό και την αναδρομή της, δεν γίνεται να κάνει επιδερμικές αναφορές σε όσα συνέβησαν. Κι αυτό είναι που ενόχλησε κριτικούς και θαυμαστές.

Επί της ουσίας, η Έλεν ΝτεΤζένερις αναφέρθηκε στο cancel της, λέγοντας πως την έδιωξαν από τη σόου μπιζ επειδή «είμαι κακός άνθρωπος. Ναι, δεν μπορείς να είσαι κακός και να είσαι στη σόουμπιζ». Να υπενθυμίσουμε πως η αρχή του κακού για την ίδια ξεκίνησε όταν υπάλληλοι της μίλησαν για τοξική εργασιακή κουλτούρα και κακοποιητική συμπεριφορά από την ίδια.

Από όταν έγιναν γνωστά τα περιστατικά, η εκπομπή «The Ellen DeGeneres Show» κατάφερε με νύχια και με δόντια να προβληθεί για άλλες δύο σεζόν. Όμως τα νούμερα τηλεθέασης ήταν πιο χαμηλά από κάθε άλλη φορά και απλά της έκαναν φιλική υπενθύμιση πως πρέπει η Έλεν ΝτεΤζενέρις να αποχωρήσει.

Παρ΄όλα αυτά, η Έλεν ΝτεΤζένερις είπε πως εκείνη και οι υπάλληλοι της εκπομπής ήταν σαν οικογένεια, και δεν έδειξε μεταμέλεια για το χάος που επικρατούσε στο πλατό. «Ξεκίνησα ένα παιχνίδι με κυνηγητό περίπου το 2016, το οποίο παίζαμε μέχρι το τέλος της εκπομπής… Κυνηγούσα τους ανθρώπους στους διαδρόμους, τους κυνηγούσα στο στούντιο. Πηδούσα έξω, τρόμαζα τους ανθρώπους, γιατί μου άρεσε να το κάνω αυτό, και… ξέρετε, ακούγοντας τον εαυτό μου να το λέει αυτό δυνατά, συνειδητοποιώ ότι κυνηγούσα τους υπαλλήλους μου και τους τρομοκρατούσα. Θα μπορούσα να καταλάβω ότι θα μπορούσε να παρερμηνευτεί αυτό».

Η Έλεν ΝτεΤζένερις χρησιμοποίησε διάφορες δικαιολογίες, για να καταλήξει όμως στο συμπέρασμα πως «το να νοιάζεσαι για το τι σκέφτονται οι άνθρωποι, ως ένα βαθμό, είναι υγιές. Αλλά όχι αν επηρεάζει την ψυχική σου υγεία. Έτσι, κι εγώ δεν νοιάζομαι πλέον». Ίσως θα έπρεπε να είχε καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα πριν γράψει το 70λεπτο stand up της, για να αποκαταστήσει τη φήμη της.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.