CELEBRITIES

Η Σάλι Φιλντ για τη «φριχτή» έκτρωση που έκανε στα 17 της: «Ακόμα αισθάνομαι ντροπιασμένη»


JTeam

8 Οκτωβρίου 2024

Η Σάλι Φιλντ για τη «φριχτή» έκτρωση που έκανε στα 17 της: «Ακόμα αισθάνομαι ντροπιασμένη»
SPLASH via Ideal Image
Η Σάλι Φιλντ τόνισε ότι εξακολουθεί να αισθάνεται «πολύ ντροπιασμένη» για την έκτρωση «επειδή μεγάλωσα στη δεκαετία του '50 και αυτό είναι βαθιά ριζωμένο μέσα μου»

Για τη «φριχτή» παράνομη έκτρωση που έκανε όταν ήταν 17 χρονών, το 1964, μίλησε η ηθοποιός Σάλι Φιλντ, προτρέποντας τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν την Κάμαλα Χάρις στις επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, μέσα από ένα βίντεο στο IG, μίλησε για την «καθοριστική για τη ζωή» της επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο Μεξικό, χωρίς αναισθησία, το 1964.

«Έγινε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ακόμα χειρότερης από ό,τι τώρα», είπε. «Μια εποχή που η αντισύλληψη δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη και γινόταν μόνο εάν ήσουν παντρεμένη. Αλλά νιώθω ότι τόσες πολλές γυναίκες της γενιάς μου πέρασαν παρόμοια, τραυματικά γεγονότα και νιώθω πιο δυνατή όταν τις σκέφτομαι. Πιστεύω ότι, όπως κι εγώ, πρέπει να θέλουν να αγωνιστούν για τα εγγόνια τους και όλες τις νέες γυναίκες αυτής της χώρας», υποστήριξε.

Περιγράφοντας την τραυματική εμπειρία της στο βίντεο, η Σάλι Φιλντ τόνισε ότι εξακολουθεί να αισθάνεται «πολύ ντροπιασμένη» για την έκτρωση «επειδή μεγάλωσα στη δεκαετία του '50 και αυτό είναι βαθιά ριζωμένο μέσα μου». Ήταν 17 ετών όταν υποβλήθηκε στην επέμβαση το 1964 - εννέα χρόνια πριν η υπόθεση Roe v Wade εισαγάγει το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση, το οποίο διατηρήθηκε μέχρι το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ να ανατρέψει το δικαίωμα στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο τον Ιούνιο του 2022. Η ίδια δεν είχε «καμία επιλογή στη ζωή της» και ελάχιστη οικογενειακή υποστήριξη όταν ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος.

Ένας οικογενειακός φίλος που ήταν γιατρός οδήγησε την ίδια, τη μητέρα της και τη σύζυγό του στην Τιχουάνα του Μεξικού, ώστε να υποβληθεί στην άμβλωση. Η διαδικασία ήταν «πέρα από αποτρόπαια και καθοριστική για τη ζωή της». Συνειδητοποίησε ότι στην πραγματικότητα την παρενοχλούσαν: «Έτσι, ήταν απλά αυτός ο απόλυτος λάκκος της ντροπής. Και μετά, όταν τελείωσε, μου είπαν: "Πάμε, πάμε, πάμε, πάμε!", σαν να είχε πάρει φωτιά το κτήριο. Και δεν με ήθελαν εκεί, ξέρετε, ήταν παράνομο».

«Αυτά είναι τα πράγματα που περνούν τώρα οι γυναίκες - όταν προσπαθούν να πάνε σε άλλη πολιτεία, δεν έχουν τα χρήματα, δεν έχουν τα μέσα, δεν ξέρουν πού πηγαίνουν», δήλωσε η Φιλντ. «Και είναι πέρα από αυτό, και να το κάνουμε αυτό στα κοριτσάκια μας και στις νεαρές γυναίκες, και να μη δείχνουμε σεβασμό και εκτίμηση για την υγεία τους και τις δικές τους αποφάσεις σχετικά με το αν αισθάνονται ότι είναι σε θέση να γεννήσουν ένα παιδί εκείνη τη στιγμή». Στη λεζάντα της, η ηθοποιός κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν την Κάμαλα Χάρις: «"ΠΑΡΑΚΑΛΩ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ!!!», έγραψε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.