CELEBRITIES MEN’S POINT

Τα 3 είδη γυμναστικής που είναι πιο αποτελεσματικά από το HIIT


JTeam

14 Ιουλίου 2022

HIIT
Unsplash
Το HIIT υπόσχεται ότι είναι η μόνη άσκηση που χρειάζεσαι, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολύ πιο αποτελεσματικοί τρόποι να πετύχεις τους στόχους σου

Το High Intensity Interval Training έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια γιατί υπόσχεται γρήγορα αποτελέσματα με μόνο μισή ώρα γυμναστικής μερικές φορές την εβδομάδα. Κανονικά οι ασκήσεις μιας ρουτίνας HIIT γίνονται για λίγη ώρα με μέγιστη προσπάθεια. Αν όμως δεν γίνει σωστά, τότε το HIIT δεν ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς όπως θα έπρεπε και τα οφέλη του για την υγεία είναι επίσης περιορισμένα.

Επιπλέον, το HIIT απευθύνεται σε άτομα που έχουν ήδη την αντοχή για να βγάλουν εις πέρας ένα session. Ακόμα κι εκείνοι κανονικά θα πρέπει να είναι εξουθενωμένοι μέχρι το τέλος του workout. Αν ξέρεις λοιπόν ότι σου λείπει η αντοχή αλλά καταφέρεις να τελειώσεις το workout χωρίς προβλήματα, μάλλον κάτι κάνεις λάθος.

Αν θέλεις λοιπόν τα οφέλη που υπόσχεται το HIIT αλλά ξέρεις ότι για οποιοδήποτε λόγο δεν σου ταιριάζει, αυτοί είναι οι 3 τύποι άσκησης που πρέπει να δοκιμάσεις:

Low-Intensity Steady State (LISS)

20-30 λεπτά, 3 φορές την εβδομάδα

Δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όσο το HIIT, αλλά το γρήγορο περπάτημα ή το τζόγκινγκ χαμηλής έντασης με σταθερό ρυθμό είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τύπος άσκησης. Το LISS επιτρέπει στην καρδιά να αυτορυθμιστεί και μετά από κάποια workouts θα παρατηρήσεις τους παλμούς σου να παραμένουν επίσης σταθεροί.

Προπόνηση Δύναμης

30 λεπτά, 3 φορές την εβδομάδα

Αν και πολύ παραδοσιακός, αυτός ο τύπος άσκησης μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός από το HIIT. Η ενδυνάμωση των μυών καίει επίσης περισσότερες θερμίδες απ’ότι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, ειδικά όταν αρχίσεις να σηκώνεις παραπάνω κιλά, είναι έναν καλός τρόπος για όσους είναι άνω των 40 να διατηρήσουν τους μύες τους και μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να κάψεις λίπος.

Moderate-Intensity Steady State Training

2-3 φορές την εβδομάδα

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες σε ένα HIIT workout κάνουν έτσι κι αλλιώς τις ασκήσεις σε moderate και όχι high intensity. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά δεν είναι και HIIT. Μια πιο εύκολη και αποτελεσματική τακτική είναι λοιπόν να δίνεις μόνο το 70-90% της προσπάθειάς σου στο διάδρομο, το εργομετρικό, ακόμα και σε ασκήσεις με το βάρος του σώματος, αλλά να διατηρείς αυξημένους ρυθμούς για περισσότερο χρόνο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.