CELEBRITIES MEN’S POINT

Μπορείς να χάσεις λίπος χωρίς να κάνεις τίποτα; Διάσημος trainer λέει ναι


JTeam

29 Αυγούστου 2022

Μπορείς να χάσεις λίπος χωρίς να κάνεις τίποτα; Διάσημος trainer λέει ναι
Μπορείς να κάψεις λίπος χωρίς να κάνεις τίποτα; Διάσημος trainer λέει ναι

Ο επαγγελματίας bodybuilder και προπονητής φυσικής κατάστασης Paul Revelia μοιράζεται συχνά συμβουλές για την απώλεια λίπους στο κανάλι του στο YouTube. Σε ένα νέο βίντεο, εξηγεί την προσέγγιση "να μην κάνεις τίποτα" για τη μείωση του σωματικού λίπους που χρησιμοποιεί με ορισμένους από τους πελάτες του.

«Η απώλεια βάρους είναι πιο περίπλοκη από το «Κινηθείτε περισσότερο, τρώτε λιγότερο», λέει. «Ναι, όλη η απώλεια βάρους προέρχεται από ένα θερμιδικό έλλειμμα, αλλά τι είναι το θερμιδικό έλλειμμα;»

Συνεχίζει εξηγώντας ότι η γνώση του βασικού μεταβολικού σας ρυθμού (BMR) μπορεί να είναι ένα απίστευτα χρήσιμο εργαλείο εάν ο στόχος σας είναι να χάσετε λίπος. Το BMR είναι ο αριθμός των θερμίδων που το σώμα σας καίει φυσικά μέσω των συνηθισμένων λειτουργιών του κάθε μέρα, εκτός από οποιαδήποτε επιπλέον σωματική άσκηση. Μόλις μάθετε αυτόν τον αριθμό, είναι πιο εύκολο να υπολογίσετε τι είδους ρεαλιστικό θερμιδικό έλλειμμα να εισάγετε στη διατροφή σας, ώστε να μπορείτε ουσιαστικά να χάσετε βάρος χωρίς να χρειάζεται να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα.

«Ο βασικός μεταβολικός σας ρυθμός θα μειωθεί πραγματικά καθώς χάνετε σωματικό λίπος, επειδή το σώμα σας δεν χρειάζεται τόση ενέργεια για να τρέξει», λέει ο Revelia. «Είναι σαν να οδηγείς ένα αυτοκίνητο σε έναν αυτοκινητόδρομο και να έχεις ένα ρυμουλκούμενο πάνω του... Αν ρίξεις το ρυμουλκούμενο χιλιάδων λιβρών, το αυτοκίνητό σου θα είναι αποδοτικό και θα χρειάζεται λιγότερα καύσιμα για να κινηθεί».

Επισημαίνει επίσης ότι καθώς συνεχίζετε το θερμιδικό σας έλλειμμα και το BMR σας πέφτει, μπορεί να αισθάνεστε πιο κουρασμένοι και το σώμα σας θα καίει λιγότερες θερμίδες για να προσπαθήσει να εξοικονομήσει ενέργεια.

Αυτό ονομάζεται μιτοχονδριακή αποτελεσματικότητα, όπου το σώμα γίνεται πιο αποτελεσματικό στην καθημερινή κίνηση.

Όταν φτάσετε σε αυτό το σημείο, μια κοινή τακτική είναι να προσθέσετε περισσότερο cardio στην προπόνηση σαςκαι να ρίξετε μερικές επιπλέον θερμίδες, αλλά ο Revelia πιστεύει ότι εδώ θα δείτε μειωμένες αποδόσεις. Η συμβουλή του είναι να εισαγάγετε ένα «diet break»: καθώς μειώνεται ο BMR, αυξήστε προσωρινά τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε και αυξήστε την κατανάλωση ενέργειας μέσω της άσκησης.

«Όσο και αν οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να φτάσουν κατευθείαν στον στόχο... τα αποτελέσματα που βλέπω για τους ανθρώπους που κάνουν αυτά τα diet breaks ήταν εντυπωσιακά».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.