CELEBRITIES MEN’S POINT

Ακμή κάτω από τα γένια: Step by step πώς να την αντιμετωπίσεις


JTeam

26 Οκτωβρίου 2022

Ακμή κάτω από τα γένια: Step by step πώς να την αντιμετωπίσεις
Πως να διατηρήσεις την επιδερμίδα του προσώπου σου και τα γένια σου καθαρά, χωρίς ακμή και ερεθισμούς

Μπορεί η επιφάνεια του δέρματος στο πρόσωπο που καλύπτεται από τα γένια να μην φαίνεται, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται φροντίδα, πόσο μάλλον αν υπάρχει ερεθισμός και ακμή. Πολλές φορές κάτω από τα γένια, το δέρμα μπορεί να είναι είτε ξηρό, είτε λιπαρό και οι τρίχες να προκαλούν ακόμη περισσότερο σμήγμα στους πόρους με αποτέλεσμα, να έχεις ενοχλητικά σπυριά και ακμή.

Αν το πρόβλημα δεν είναι ορμονολογικό, τότε τα παρακάτω βήματα, σίγουρα θα σε βοηθήσουν να φροντίσεις περισσότερο το δέρμα σου στο πρόσωπο και να απαλλαχτείς από σπυριά και ακμή κάτω από τα γένια:

Απολέπιση – Είτε φυσική, είτε χημική

Είναι πολλοί οι λόγοι για να κάνεις απολέπιση. Καθαρίζει σε βάθος, ανανεώνει την εξωτερική στιβάδα του δέρματος σου και σε βοηθά με το περιττό σμήγμα στους πόρους. Δεν είναι καθόλου δύσκολη υπόθεση, οπότε μπορείς πολύ εύκολα, να επιλέξεις ένα scrub gel, ιδανικά με σαλικυλικό οξύ, και να το χρησιμοποιείς τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.
Προσοχή, μη το παρακάνεις, 1 με 2 φορές την εβδομάδα, είναι ιδανικά.

Ενυδάτωση με έλαια

Ίσως αν έχεις λιπαρό δέρμα, μπορείς να το παραβλέψεις αυτό το βήμα και να επιλέξεις μια απλή ενυδατική. Αλλά συνήθως το δέρμα κάτω από τα γένια είναι ξηρό και χρειάζεται πλούσια ενυδάτωση, μετά την απολέπιση και τον καθαρισμό. Τα έλαια για γένια, είναι ιδανικά και θα σου προσφέρουν ένα ευχάριστο άρωμα, θρέψη και λάμψη τόσο στην επιδερμίδα σου, όσο και στην γενειάδα σου. Ειδικά αν έχεις φαγούρα και ξηρότητα, ένα έλαιο θα σου δώσει την λύση που χρειάζεσαι.

Άλλαζε τακτικά τις μαξιλαροθήκες σου

Εδώ θα γίνουμε λίγο «σπαστικές», αλλά είναι πραγματικά σημαντικό, το πρόσωπο σου να ακουμπάει σε καθαρή επιφάνεια, μένοντας μακριά από βακτήρια που δημιουργούν ερεθισμούς και σπυριά. Προσπάθησε να αλλάζεις 2 με 3 φορές την εβδομάδα τις μαξιλαροθήκες σου, γιατί το βράδυ παράγονται έλαια από το πρόσωπο, τα οποία καλό είναι να μην σε ακολουθούν κατά την διάρκεια της επόμενης ημέρας σου.

Αντί για ξυραφάκι, χρησιμοποίησε ξυριστική μηχανή

Το ξύρισμα με ξυραφάκι πόσο μάλλον τακτικά, θα δημιουργήσει σίγουρα ερεθισμούς και ευαισθησία στο δέρμα, οπότε η εναλλαγή σε μια ξυριστική μηχανή, σχεδιασμένη για το πρόσωπο, θα είναι πιο κατάλληλη επιλογή, αν αντιμετωπίζεις θέματα με την επιδερμίδα σου. Μην ξεχάσεις ωστόσο και τα after shave balms, τα οποία καταπραΰνουν το δέρμα και προσφέρουν ενυδάτωση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.