CELEBRITIES MEN’S POINT

Πως να μπουστάρεις τις ενδορφίνες σου, χωρίς να γυμναστείς


JTeam

5 Δεκεμβρίου 2022

Πως να μπουστάρεις τις ενδορφίνες σου, χωρίς να γυμναστείς
Οι ενδορφίνες εκτός από την καλή διάθεση και ευεξία στον οργανισμό, λειτουργούν ως και ενδογενη οπιοειδη, δηλαδή φυσικά παυσίπονα για την ανακούφιση από τον πόνο και την κατάθλιψη

Οι ενδορφίνες έχουν καθοριστική σημασία για την ψυχική υγεία και την ευτυχία και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Ωστόσο δεν χρειάζεται ούτε να χτυπιέσαι στο γυμναστήριο, ούτε να φας άπειρες σοκολάτες. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι τους οποίους μπορείς να απολαύσεις και παράλληλα να ενισχύσεις τον εγκέφαλο σου στην παραγωγή ενδορφινών.

Μασάζ και βελονισμός

Ειδικοί αναφέρουν πως η πίεση συγκεκριμένων σημείων στο σώμα, όπως επίσης και η τοποθέτηση βελόνων, μπορούν να οδηγήσουν στην παραγωγή ενδορφινών. Η ενδορφίνες θεωρούνται και ενδογενη οπιοειδη, δηλαδή φυσικά παυσίπονα που παραγάγει ο οργανισμός μας. Όταν ασκήσουμε σε περιοχές και προκαλέσουμε πόνο, τότε ο εγκέφαλος απελευθερώνει περισσότερες ουσίες όπως δυνορφίνες κλπ.

Σεξ

Δεν θα μπορούσε να λείψει από την συγκεκριμένη λίστα. Όταν κάνουμε σεξ αισθανόμαστε ικανοποίηση, ο οργανισμός εκκρίνει τις χημικές ουσίες της ευεξίας, δηλαδή τις ενδορφίνες, οι οποίες ελαττώνουν το στρες και ωφελούν στον τρόπο λειτουργίας ολοκλήρου του οργανισμού.

Γέλα συχνότερα

Τη στιγμή που γελάμε πραγματοποιείται ένας καταιγισμός βιοχημικών αλλαγών. Στον εγκέφαλο απελευθερώνονται πλήθος νευροδιαβιβαστών (π.χ. ενδορφίνες, εγκεφαλίνες, σεροτονίνη), που μας προκαλούν χαλάρωση και ευεξία. Σύμφωνα με έρευνες μάλιστα, το γέλιο μπορεί να μειώσει έως και 20% τη χρήση παυσίπονων, ακριβώς επειδή ενεργοποιεί τα φυσικά παυσίπονα του οργανισμού μας.

Σοκολάτα

Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία η σοκολάτα διεγείρει τα μονοπάτια ευχαρίστησης του εγκεφάλου και μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση ενδορφινών. Εικάζεται ότι το συστατικό φαινυλαιθυλαμίνη που περιέχει, αυξάνει τα επίπεδα των ενδορφινών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.